Buzz

Who ya gonna call? (again) Ο Τζέισον Ράιτμαν ετοιμάζει νέο «Ghostbusters»

στα 10

Ο γιος του Ιβαν Ράιτμαν, σκηνοθέτη των δύο πρώτων ταινιών, θα σκηνοθετήσει ένα νέο επίσημο σίκουελ που θα αποτελεί συνέχειά τους.

Who ya gonna call? (again) Ο Τζέισον Ράιτμαν ετοιμάζει νέο «Ghostbusters»

Update: Δείτε στο τέλος του κειμένου το πρώτο teaser

Μπορεί το θηλυκό reboot του «Ghostbusters» (2016) να απέτυχε στα ταμεία, αφού πρώτα προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις (για όλους τους λάθος λόγους) πριν καλά καλά κυκλοφορήσει στις αίθουσες, αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι το franchise των αγαπημένων μας κυνηγών φαντασμάτων, που εξαπέλυσε για πρώτη φορά ο Ιβαν Ράιτμαν το 1984, έχει πεθάνει για τα καλά.

Το αντίθετο, μάλιστα. Ο γιος του, Τζέισον Ράιτμαν («Juno», «Up in the Air», «Young Adult»), θα αναλάβει τα ηνία της σκηνοθεσίας σε ένα σίκουελ που θα αποτελεί συνέχεια των δύο πρώτων ταινιών, αγνοώντας διακριτικά το πρόσφατο reboot.

Σύμφωνα με το Entertainment Weekly, που ανακοίνωσε πρώτο την είδηση, ο υιός Ράιτμαν (ο οποίος είδε πέρσι δύο ταινίες του στις αίθουσες, το «Tully» με τη Σαρλίζ Θέρον και το «The Front Runner» με τον Χιου Τζάκμαν) υπογράφει για λογαριασμό της Sony το σενάριο της νέας ταινίας, μαζί με τον Τζιλ Κέναν («Monster House»), η οποία θα αποτελεί συνέχεια του «Ghostbusters II» (1989), θα εκτυλίσσεται στο σήμερα αλλά στο ίδιο σύμπαν που διαμόρφωσαν οι πρώτες ταινίες.

Διαβάστε ακόμη: Σοφία Κόπολα και Μπιλ Μάρεϊ ξανά μαζί!

Ghostbusters 607

«Πάντοτε θεωρούσα τον εαυτό μου ως τον πρώτο θαυμαστή των “Ghostbusters”, όταν ήμουν έναν εξάχρονο αγόρι που επισκεπτόμουν τα γυρίσματα. Θέλησα λοιπόν να κάνω μια ταινία για όλους του άλλους φαν» λέει ο Ράιτμαν, ο οποίος περιγράφει επίσης το χρονικό πλαίσιο της ταινίας: «Αυτό είναι το επόμενο κεφάλαιο στο πρωτότυπο franchise. Δεν είναι reboot. Ωστόσο, ό,τι συνέβη στα ’80s έγινε στα ’80s, και αυτό θα εκτυλίσσεται στο σήμερα».

«Εχω μεγάλο σεβασμό για αυτό που ο Πολ Φέιγκ δημιούργησε με αυτές τις υπέροχες ηθοποιούς και θα ήθελα περισσότερες ιστορίες από αυτές. Παρ’ όλα αυτά, αυτή η νέα ταινία ακολουθεί την πορεία των πρωτότυπων φιλμ» συμπληρώνει ο Ράιτμαν, ξεκαθαρίζοντας κομψά τη θέση του από το πρόσφατο reboot.

Tully 607 Ο Τζέισον Ράιτμαν με τη Σαρλίζ Θέρον στα γυρίσματα του «Tully»

Ωστόσο το μεγάλο ερώτημα παραμένει: Μολονότι είναι σίγουρο ότι καμία από τις κυρίες του reboot δεν θα κάνει την εμφάνισή της στο νέο φιλμ, τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο για το αν θα εμφανιστούν κάποιοι ή όλοι οι εναπομείναντες ηθοποιοί και χαρακτήρες από τις δύο πρώτες ταινίες – δηλαδή, κυρίως, οι Μπιλ Μάρεϊ, Νταν Ακρόιντ και Ερνι Χάντσον, καθώς ο Χάρολντ Ρέιμις πέθανε το 2014.

Οι πρώτες πληροφορίες, πάντως, θέλουν τους βασικούς χαρακτήρες της νέας ταινίας να είναι τέσσερις έφηβοι, δύο αγόρια και δύο κορίτσια.

Οποια κι αν είναι η σύνθεση του καστ, το πιθανότερο είναι ότι τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν αυτό το καλοκαίρι με την πρόθεση η ταινία να κυκλοφορήσει στις αίθουσες το καλοκαίρι του 2020.

Update: Δείτε παρακάτω το πρώτο teaser


Διαβάστε ακόμη