Buzz

Ελεος! Ποιος πραγματικά θέλει να δει ένα ακόμη «Ghostbusters»;

στα 10

Υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν βαριέσαι ποτέ. Τα μακαρόνια με κιμά για παράδειγμα. Κάποιος πρέπει να πει στο Χόλιγουντ ότι το «Ghostbusters» δεν είναι ένα από αυτά.

Ελεος! Ποιος πραγματικά θέλει να δει ένα ακόμη «Ghostbusters»;

Καθώς τα νέα για το ολοένα κι αυξανόμενο καστ του καινούριου «Ghostbusters» εξακολουθούν να έρχονται, όλοι κάνουν πως έχουν ξεχάσει ότι μόλις πριν τρία χρόνια είδαμε μια ακόμη εκδοχή της (στ’ αληθεια όχι και τόσο συναρπαστικής ιδέας), με μια εξ΄ολοκλήρου γυναικεία ομάδα κυνηγών φαντασμάτων. Αυτό ήταν το σημείο που ξεχώριζε το remake ή reboot ή όπως θέλετε πείτε το, που όμως δεν έβαλε ακριβώς φωτιά στα ταμεία, μια λεπτομέρεια που το η νέα απόπειρα σκύλευσης του πτώματος της νοσταλγίας, μοιάζει να ξεχνά επίσης βολικά.

Το πρωτότυπο στοιχείο του νέου «Ghostbusters» που ετοιμάζεται να ξεκινήσει γυρίσματα με τον γιο του σκηνοθέτη της πρωτότυπης ταινίας Αϊβαν Ράιτμαν, Τζέισον στα ηνία(ο μπαμπάς του είναι περήφανος;), υποθέτουμε ότι θα είναι το γεγονός ότι το καινούριο καστ δεν θα έχει μόνο γυναίκες στους ρόλους των κυνηγών φαντασμάτων.

ghostbusters 607

Και πέρα από αυτό την συγκλονιστική αλλαγή [ναι, το λέμε ειρωνικά], αυτό που θα αλλάξει θα είναι πράγματα όπως τα CGI εφέ, το creature design και η εποχή στην οποία διαδραματίζεται κι ότι αυτό σημαίνει στο στόρι και την διαμόρφωση των χαρακτήρων. Και κάπως έτσι ο κύκλος της επανάληψης φέρνει μια ακόμη στροφη γύρω από το κέντρο του και μια ακόμη πρωτότυπη ιδέα για μια ταινία που δεν θα είχαμε ξαναδεί, προφανώς μπαίνει στο συρτάρι.

Και με το Χόλιγουντ να ξαναζεσταίνει μετά μανίας «φαγητό» από τις δεκαετίες του 80 και του 90, να μεταφέρει σε live action ταινίες κινουμένων σχεδίων και τις νέες εισπρακτικές επιτυχίες να εξαντλούνται σε μεταφορές κόμικ, αναρωτιόμαστε τι ακριβώς θα κάνει reboot σε είκοσι και τριάντα χρόνια από τώρα.

Αλλά υποθέτουμε, θα υπάρχει πάντα το «Ghostbusters».

Tags: Ghostbusters