Buzz

Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

στα 10

Βραβεία, βραβεία, βραβεία. Αυτή ήταν μία καθοριστική εβδομάδα που κριτικές ενώσεις έδιναν τα βραβεία τους, οι Χρυσές Σφαίρες ανακοίνωσαν τις υποψηφιότητές τους και οι bookers του Λος Αντζελες ξεκίνησαν στατιστικές και στοιχήματα....

Flix Team
Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

Τα κυριότερα νέα της εβδομάδας που πέρασε έχουν να κάνουν με τα κινηματογρφικά βραβεία. Οι ενώσεις κριτικών της Αμερικής ξεκίνησαν πανηγυρικά το δρόμο προς τα Οσκαρ ανακοινώνοντας τα δικά τους βραβεία και βάζοντας φωτιά στις προβλέψεις, τις στατιστικές και τα στοιχήματα. Οι ταινίες που μπαίνουν στην τελική ευθεία ξεχώρισαν, κάποια φαβορί έμειναν πίσω και κάποια outsiders βρήκαν τη θέση τους ανάμεσα στα μεγαθήρια.

Για παράδειγμα, το «Her» του Σπάικ Τζόνζι βρέθηκε ξαφνικά ίσος προς ίσο, δίπλα στο επικό blockbuster «Gravity» του Αλφόνσο Κουαρόν - καθώς αυτές βγήκαν ως οι καλύτερες ταινίες του 2013 για τους κριτικούς του Λος Αντζελες. Αυτή, όμως, δεν ήταν η μόνη «μοιρασία» της Ενωσης, αφού τόσο στον Α' Γυναικείο Ρόλο τον τίτλο μοιράστηκαν η Κέιτ Μπλάνσετ για τη «Θλιμμένη Τζάσμιν» με την Αντέλ Εξαρχόπουλος της «Ζωής της Αντέλ» (η οποία μοιάζει να αγγίζει την υποψηφιότητα για το Οσκαρ με μικρές αλλά σταθερές κινήσεις), όσο και στον Β' Ανδρικό Ρόλο η διάκριση πήγε ισότιμα στους Τζέιμς Φράνκο για το «Spring Breakers» και τον Τζάρεντ Λίτο για το «Dallas Buyers Club». Διαβάστε αναλυτικά τα βραβεία των Κριτικών του Λος Αντζελες για το 2013.

1

Από την άλλη, οι Κριτικοί της Βοστόνης ορκίζονται στο «12 Years a Slave». Η Βοστώνη ξεκαθάρισε τη θέση της ανάμεσα σε αρκετές άλλες ενώσεις που σνόμπαραν την νέα ταινία του Στιβ ΜακΚουίν (η οποία θα ζήσει ένα μικρό θρίλερ μέχρι να φτάσει στα Οσκαρ), επιλέγοντας το «12 Years a Slave» ως καλύτερη ταινία σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες, αφήνοντας λίγο χώρο για το «Enough Said» της Νικόλ Χολοφσένερ, για την Κέιτ Μπλάνσετ του «Θλιμμένη Τζάσμιν», ή για το «Nebraska» του Αλεξάντερ Πέιν. Αναλυτικά τα βραβεία των Κριτικών της Βοστώνης 2013.

2

Οι online κριτικοί της Νέας Υόρκης ξεχώρισαν κι αυτοί τα «12 Years a Slave» του Στιβ ΜακΚουιν, ως καλύτερη ταινία. Στη λίστα όμως υπάρχει χώρος για τον Αλφόνσο Κουαρόν και τη σκηνοθεσία του «Gravity», για τη «Ζωή της Αντέλ», για την Κέιτ Μπλάνσετ που μοιάζει πια αδύνατο να μην πάρει το Οσκαρ Γυναικείου Ρόλου φέτος, ακόμα και, ομαδικά, για το καστ του «American Hustle» του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ. Αναλυτικά τα βραβεία των online κριτικών της Νέας Υόρκης.

3

Κι έπρεπε να έρθει το Top-10 της χρονιάς από το AFI για να βρει λίγο χώρο στα φαφορί ο Μάρτιν Σκορσέζε και το «The Wolf of Wall Street». Διαβάστε όλη τη δεκάδα του AFI για το 2013, αλλά και ποιες ταινίες έμειναν απ' έξω, οριακά.

5

Το βραβείο LUX 2013 στα «Ραγισμένα Ονειρα» Κι όσο η Αμερική ετοιμάζεται για τα Οσκαρ, η Ευρώπη έδωσε τα δικά της βραβεία - και το Flix ήταν εκεί! Η έβδομη απονομή του βραβείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, βλέπει το LUX να καθιερώνεται σαν κάτι περισσότερο από ένα βραβείο «των πολιτικών» και να μεταμορφώνεται κάθε χρόνο όλο και περισσότερο σε ένα βραβείο των πολιτών και της ίδιας της Ευρώπης. Σε μια λιτή τελετή στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, απονεμήθηκε σήμερα το βραβείο LUX, στην ταινία του Βέλγου Φέλιξ Φαν Γκρόνινγκεν, που παίζεται ήδη στις αίθουσες της χώρας μας. Διαβάστε αναλυτικά την κάλυψη του Flix για τα βραβεία LUX 2013.

6

Οι 10 καλύτερες ταινίες του 2013 από τους New York Times έφεραν κάποια από τα outsiders στην πρώτη γραμμή. Παράλληλα με τις ενώσεις κριτικών στην Αμερική, συνεχίζεται και η ανασκόπηση της χρονιάς από τα σημαντικότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης παγκοσμίως. Εδώ οι επιλογές των New York Times για τις δέκα καλύτερες ταινίες του 2013.

7

Οι υποψηφιότητες του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών για το 2013 (SAG Awards 2014) μύρισαν Οσκαρ και άναψαν τα αίματα! Δίνοντας στο «12 Χρόνια Σκλάβος» του Στιβ ΜακΚουίν τη φόρα που έδειχνε να χάνει από την απουσία του από αρκετά βραβεία κριτικών ενώσεων σε όλη την Αμερική, το Σωματείο Αμερικάνων Ηθοποιών δεν ξέχασε τους πρωταγωνιστές των «The Butler», «American Hustle», αλλά και το «Dallas Buyers Club». Διαβάστε αναλυτικά τις υποψηφιότητες για τα βραβεία SAG 2014.

8

Χρυσές Σφαίρες 2014: οι Υποψηφιότητες Οι επιλογές της Ενωσης Ξένων Ανταποκριτών στο Λος Αντζελες, οι υποψηφιότητες για τις γνωστές σε όλους μας Χρυσές Σφαίρες, σόκαραν με ανατροπές, παραλείψεις και απουσίες. Παρόλο που κάποια φαβορί έκαναν ισχυρή την παρουσία τους, άλλοι αγνοήθηκαν εν μέρει ή παντελώς. Από τις ηχηρές απουσίες το «Lee Daniels' The Butler» (ο Γουάινσταϊν το φυσάει και δεν κρυώνει), η αναγνώριση στον Μάρτιν Σκορσέζε που του στοίχισε η καθυστέρηση στο μοντάζ (οι μόνες υποψηφιότητες της ταινίας είναι στην Καλύτερη Κωμωδία και για τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο) και η μεγαλόπρεπη κίνηση που θα ήταν μία υποψηφιότητα- τιμής ένεκεν στον εκλειπόντα Τζέιμς Γκαντολφίνι (για το «Εκεί που Δεν το Περιμένεις»). Και για να μην μιλήσουμε για το σοκ στις τηλεοπτικές κατηγορίες. Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ του Flix για τις υποψηφιότητες των Χρυσών Σφαιρών 2014.

javier

Και σε άλλα νέα αυτής της εβδομάδας: