Buzz

«Godzilla» πρώτο trailer: θα πέσετε από τα σύννεφα!

στα 10

Δείτε το φαντασμαγορικό πρώτο trailer και το υπέροχο πόστερ του αναγεννημένου «Godzilla» του Γκάρεθ Εντουαρντς.

«Godzilla» πρώτο trailer: θα πέσετε από τα σύννεφα!

To να επιχειρήσεις να νεκραναστήσεις τον μύθο του «Godzilla» είναι παράτολμο σχέδιο. Από την μία έχεις την τεχνολογία με το μέρος σου - τα εφέ σου μπορούν να είναι τα πιο εντυπωσιακά της ιστορίας, η εικόνα σου καλογυαλισμένη, το ίδιο το πλάσμα να φαντάζει (όσο γίνεται) πιο...ζωντανό. Ταυτόχρονα όμως, όλη αυτή η πλαστική, εφετζίδικη επιδερμίδα μπορεί να πλάσει κάτι ψυχρό, ψεύτικο, «πλαστικό». Εκεί όμως έρχεται ο Γκάρεθ Εντουαρντς.

Τουλάχιστον από ό,τι φαίνεται στο πρώτο trailer του «Godzilla», η διάθεση του σκηνοθέτη είναι να πλάσει μία ατμόσφαιρα ζοφερή, σκοτεινή και επικίνδυνη - χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η εικόνα δεν είναι εντυπωσιακή στη 3D της ειδικά διάσταση, το action καταιγιστικό, τα εφέ αναμενόμενα θεαματικά.

1

Ομως, η στιβαρή φωνή του Ντέιβιντ Στραδέρν στο ξεκίνημα του trailer να προσπαθεί να εξυψώσει τους αλεξιπτωτιστές τους στην αποστολή αυτοκτονίας, το βλέμμα του Εντουαρντς που μας συστήνει την καταστροφή ως κάθοδο στην κόλαση, η εικόνα της πτώσης με τις κόκκινες ουρές των καπνογόνων - όλα συντελούν στο να μπεις σε ένα blockbuster από την πίσω πόρτα. Ή, από το φωταγωγό.

2

Φυσικά ένα trailer μπορεί να ξεγελάει και η ταινία να αποδειχτεί τυπική αρπαχτή. Μας καθησυχάζει η συμμετοχή στο κάστινγκ: Ααρον Τέιλορ-Τζόνσον, Ελίζαμπεθ Ολσεν, Μπράιαν Κράνστον, Ζιλιέτ Μπινός, Ντέιβιντ Στραδέρν και Σάλι Χόκινς.

Η επίσημη αμερικανική πρεμιέρα του «Godzilla» έχει προγραμματιστεί για τις 16 Μαΐου του 2014.