Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 20 Μαρτίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 20 Μαρτίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Dementia 13

Παραφροσύνη (Dementia 13) του Φράνσις Φορντ Κόπολα

Μια γυναίκα αποκρύπτει τον αιφνίδιο θάνατο του συζύγου της, προκειμένου να μην χάσει την περιουσία του. Όμως η πλούσια οικογένειά του έχει τα δικά της μυστικά.

H ταινία προβάλλεται στις 00.00 στο Κανάλι της Βουλής

A Good Wife 607

Καλή Σύζυγος (Dobra žena / A Good Wife) της Μιριάνα Καράνοβιτς

Η Μιλένα είναι μια μέσης ηλικίας μητέρα και νοικοκυρά, που ζει μια τακτοποιημένη ζωή στα προάστια του Βελιγραδίου. Oταν δεν έχει πρόβα στην τοπική χορωδία, περιποιείται τον εαυτό της, ετοιμάζει το φαγητό για όλους, κάνει έρωτα με τον σύζυγό της και δεξιώνεται τους φίλους της οικογένειας. Oμως μια ξεχασμένη βιντεοκασέτα θα ανατρέψει όλες τις βεβαιότητές της και η Μιλένα θα αναγκαστεί να πάρει αποφάσεις που θα συνταράξουν την ζωή όλων.

Λαμβάνοντας ως αφορμή το πολύπαθο παρελθόν της χώρας της, η Μιριάνα Καράνοβιτς, μια από τις σημαντικότερες σύγχρονες ηθοποιούς της Σερβίας στην πρώτη της απόπειρα πίσω από την κάμερα, σκιαγραφεί ένα πολυεπίπεδο και συγκινητικό γυναικείο πορτρέτο, το οποίο βγαίνει νικητής χάρη στο πάθος και την ειλικρίνεια της δημιουργού του. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στην ΕΡΤ 3

ψυχοκόρες

Ψυχοκόρες

Στη μεταπολεμική Ελλάδα του '50, τέσσερις αδελφές, ορφανεμένες, στέλνονται από τη Μακεδονία στην Αθήνα για να δουλέψουν, μαζί, ως ψυχοκόρες, σ' ένα σπίτι που θα τις φροντίσει, θα τις μορφώσει, θα τις προικίσει. Η πραγματικότητα, ωστόσο, επιφυλάσσει άλλα ταξίδια στα κορίτσια που χωρίζονται βίαια και τοποθετούνται σε διαφορετικές, εξίσου καταπιεστικές, οικογένειες. Η Φρόσω θα σταλεί στην Τρίπολη να γίνει σύγκρια του γαιοκτήμονα Νάτση, η Βασιλική θα «υιοθετηθεί» από τη μεγαλοαστική οικογένεια Αρδίτη που έχει ένα στοίχημα να κερδίσει από τη δική της εξέλιξη, η Μαρίκα κι η Δεσποινιώ θα κλειδωθούν στα πίσω δωμάτια της οικογένειας του βιομηχάνου Κοτρώτση, έρμαια των ορέξεων του αφεντικού και των εμμονών της κυρίας του.

Η σειρά προβάλλεται στις 21.00 στον ΑΝΤ1

Ghost in the shell 607

Το Φάντασμα στο Κέλυφος (Ghost in the Shell) του Ρούπερτ Σάντερς

Η cyborg Ταγματάρχης, που της έχουν γνωστοποιήσει ότι την έσωσαν από βέβαιο θάνατο σε ατύχημα προκειμένου να σώζει, καθώς είναι πλέον άτρωτη, άλλους ανθρώπους, προσπαθεί να ανακαλύψει το παρελθόν της, και το λόγο που την μετέτρεψαν σε ένα ρομπότ με ανθρώπινη μορφή, αλλά χωρίς αισθήματα.

To live-action ριμέικ του θρυλικού manga (και anime) που βρίσκει την Σκάρλετ Τζοχάνσον να αναζητάει φαντάσματα σε μια πανέμορφη (μόνο) ταινία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.15 στον Alpha

ocean's eleven

Η Συμμορία Των Εντεκα (Ocean's Eleven) του Στίβεν Σόντερμπεργκ

Τρία καζίνο του Λας Βέγκας θα βρεθούν στο στόχαστρο του Ντάνιελ Όσιαν, ο οποίος με το που αποφυλακίζεται, ετοιμάζει το νέο του κόλπο προκειμένου να βγάλει χρήματα. Ο Ντάνιελ ξεκινά να προσλαμβάνει επαγγελματίες απατεώνες από όλο τον κόσμο έτσι ώστε να δημιουργήσει την δική του ομάδα και να κλέψουν με τον πιο... ευφάνταστο τρόπο 150 εκατομμύρια δολάρια. Η συμμορία των έντεκα υπακούει σε 3 απαράβατους κανόνες: Ό,τι κι αν γίνει δεν πρέπει να χυθεί αίμα, κλέβουν μόνο όσους το αξίζουν, λειτουργούν σαν να μην έχουν να χάσουν απολύτως τίποτα.

H ταινία προβάλλεται στις 21.15 στο Open

plan 75

Πλάνο 75 (Plan 75) της Τσι Χαγιακάουα

Σε μια δυστοπική Ιαπωνία το κυβερνητικό πρόγραμμα «Πλάνο 75» παροτρύνει τους ηλικιωμένους πολίτες άνω των 75, να επιλέξουν οικειοθελώς την ευθανασία, ως λύση στο πρόβλημα μιας ολοένα και πιο γερασμένης κοινωνίας, στην οποία συνεχώς αυξάνονται τα εγκλήματα μίσους με θύματα γέρους. Μια ηλικιωμένη γυναίκα με περιορισμένα μέσα επιβίωσης, ένας πραγματιστής «πωλητής» του Πλάνου 75 και μια νεαρή εργαζόμενη από τις Φιλιππίνες αντιμετωπίζουν διλήμματα ζωής και θανάτου. Μια υπόκωφα ανατρεπτική και ταυτόχρονα παγερή ματιά σε μια στυγνή μελλοντική κοινωνία, που ξεσκεπάζει την ομορφιά και την αξιοπρέπεια της ανθρώπινης ζωής, πίσω από τη βιτρίνα της φιλαγαθίας. Με σπάνια διορατικότητα, διεισδυτικότητα και ευαισθησία, η σκηνοθέτρια αναπαριστά μια (διόλου απίθανη) δυστοπία, όπου η τρίτη ηλικία αντιμετωπίζεται απάνθρωπα και η ανθρώπινη ζωή δεν νοείται ως τίποτα παραπάνω από ένα εμπόρευμα.

H μικρού μήκους της Τσι Χαγιακάουα γίνεται ένα από τα πιο υπόκωφα εντυπωσιακά μεγάλου μήκους ντεμπούτα των τελευταίων χρόνων. Επίσημη συμμετοχή στο Ενα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Καννών. Ειδική μνεία της επιτροπής για τη Χρυσή Κάμερα για το καλύτερο ντεμπούτο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

x-men 97

X-Men '97

Μετά από τα γεγονότα του X-Men: The Animated Series, οι X-Men αντιμετωπίζουν νέες επικίνδυνες προκλήσεις μετά από τον χαμό του αρχηγού τους, Καθηγητή X.

H σειρά είναι διαθέσιμη στο Disney+ με νέο επεισόδιο κάθε Τετάρτη