Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Τρίτη, 4 Ιουνίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Τρίτη, 4 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Paul Newman, l’intranquille

Πολ Νιούμαν, ο Ανήσυχος (Paul Newman, l’intranquille) του Ζαν Λαουριτάνο

Στοιχειωμένος από μια αίσθηση απάτης, ο Paul Newman δεν σταμάτησε ποτέ να προσπαθεί να αποδείξει ότι ήταν κάτι περισσότερο από όμορφος. Κινηματογραφικά αρχεία και συνεντεύξεις μας δείχνουν το πορτρέτο ενός ταπεινού και απαιτητικού ηθοποιού που ήταν επίσης αφοσιωμένος πολίτης.

Το ντοκιμάντέρ προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

Plein Soleil 607

Γυμνοί στον Ηλιο (Plein Soleil) του Ρενέ Κλεμάν

Σε μια άψογα φωτογραφημένη από τον θρυλικό Ανρί Ντεκέ Ιταλία, σαγηνευτική κάτω από τον εκτυφλωτικό ήλιο και υποδόρια απειλητική, οι ζωές του Τομ, του Φιλίπ και της Μαρτζ θα διασταυρωθούν σε ένα τρίγωνο ανομολόγητων παθών και απωθημένων. Ο πρώτος, φτωχός αλλά πανέξυπνος καιροσκόπος, έχει έρθει από το Σαν Φρανσίσκο κατ’ εντολή του πατέρα του δεύτερου προκειμένου να πείσει τον άσωτο bon viveur γιο να γυρίσει στο σπίτι. Ο Φιλίπ δεν έχει καμία τέτοια πρόθεση και χρησιμοποιεί τον Τομ όχι μόνο ως σύντροφο στις κραιπάλες του, αλλά και για να ξεσπά πάνω του υποτιμώντας τον, σε μια ξεκάθαρα εξουσιαστική σχέση υποταγής και λανθάνοντος (υποσυνείδητου;) ομοερωτισμού. Ο Τομ, από τη μεριά του, γοητεύεται τόσο από την προσωπικότητα και τη ζωή του πλούσιου φίλου του, που θα κάνει το παν να την οικοιοποιηθεί. Κατά τη διάρκεια μιας θαλάσσιας εκδρομής στη Νότια Ιταλία με το γιοτ του Φίλιπ και υπό την καταλυτική παρουσία της Μαρτζ, της Γαλλίδας φιλενάδας του, οι διαρκείς ταπεινώσεις, αλλά και τα προσωπικά του καταχθόνια σχέδια που θα έρθουν σταδιακά στην επιφάνεια, θα οδηγήσουν τον Τομ στο (πρώτο του) έγκλημα. Είναι πλέον ελεύθερος να ζήσει τη ζωή που πάντα ονειρευόταν. Ποιο θα είναι, όμως, το τίμημα;

Ο ηλιοκαμένος Αλέν Ντελόν στην πρώτη - και για πολλούς καλύτερη - διασκευή του διάσημου best seller της Πατρίσια Χάισμιθ, «Ο Ταλαντούχος Κος Ρίπλεϊ». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στην ΕΡΤ 3

horrible bosses

Αφεντικά Για Σκότωμα (Horrible Bosses) του Σεθ Γκόρντον

Ο Νικ δουλεύει δώδεκα ώρες την ημέρα και υπομένει τα πάνδεινα από το διεστραμμένο αφεντικό του, τον Χάρκεν προσμένοντας επιτέλους μία προαγωγή. Αλλα τώρα πια ξέρει ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Στο μεταξύ, ο βοηθός οδοντογιατρού Ντέιλ προσπαθεί να διατηρήσει την αυτοκυριαρχία του απέναντι στις «ερωτικές επιθέσεις» που του εξαπολύει η Δρ. Τζούλια Χάρις. Και ο λογιστής Κερτ μόλις έχει μάθει ότι το νέο και διεφθαρμένο του αφεντικό, ο Πέλιτ όχι μόνο έχει βαλθεί να καταστρέψει την καριέρα του, αλλά σχεδιάζει και να ρίξει τοξικά απόβλητα σε μία αστική περιοχή. Τι μπορείς να κάνεις όταν το αφεντικό σου είναι ψυχάκιας, λυσσάρα ή βαρεμένος; Η παραίτηση δεν είναι επιλογή. Κάποιος πρέπει να τους βάλει στη θέση τους. Ετσι με τη βοήθεια λίγων ποτών παραπάνω και με κάποιες συμβουλές από έναν πρώην κατάδικο, αμφίβολης αξιοπιστίας, ο Νικ, ο Ντέιλ και ο Κερτ βάζουν σε εφαρμογή ένα πολύπλοκο, αλλά φαινομενικά δοκιμασμένο σχέδιο για να απαλλάξουν τον κόσμο από τα αφεντικά τους… μια για πάντα!

H κωμωδία που θα σας κάνει να εκτιμήσετε το αφεντικό σας! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.00 στο Star

Film Stars Don’t Die in Liverpool

Τα Αστέρια δεν Πεθαίνουν στο Λίβερπουλ (Film Stars Don’t Die in Liverpool) του Πολ Μακ Γκίγκαν

Πρόκειται για την ερωτική ιστορία ανάμεσα στην πάλαι ποτέ σέξι ντίβα του Χόλιγουντ της δεκαετίας του ’50, Γκλόρια Γκρέιαμ, και τον κατά πολύ νεότερό της, Βρετανό ηθοποιό Πίτερ Τέρνερ, με τον οποίο γνωρίζονται το 1978 στο Λονδίνο, όπου εκείνη συμμετέχει σε μια θεατρική παράσταση, για να ζήσουν ένα σύντομο αλλά παθιασμένο ειδύλλιο.

Συγκινητική αλλά άτολμη και σχηματική εξιστόρηση της αληθινής ερωτικής ιστορίας ανάμεσα στην πάλαι ποτέ ντίβα του Χόλιγουντ Γκλόρια Γκρέιαμ και στον κατά πολύ νεότερό της, Βρετανό ηθοποιό Πίτερ Τέρνερ. Μια Ανέτ Μπένινγκ κι ένας Τζέιμι Μπελ δεν φέρνουν την άνοιξη. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.45 στο Open

the old oak

Η Τελευταία Παμπ (The Old Oak) του Κεν Λόουτς

Σήμερα, σ' ένα χωριό της βορειοανατολικής Αγγλίας, κάποτε τόπο ανθρακωρύχων, τώρα παρηκμασμένο και φτωχό, ζει ο Τίτζεϊ, ιδιοκτήτης της τελευταίας παμπ της περιοχής. Το «The Old Oak», η παλιά βελανιδιά, είναι λίγο σαν και τον ίδιο: απαράλλαχτη τις τελευταίες δεκαετίες, αποκούμπι για τους ντόπιους, μισοχαλασμένη, λίγο θλιβερή. Οταν στο χωριό τοποθετούνται πρόσφυγες από τη Συρία, ο Τίτζεϊ γνωρίζει τη νεαρή Γιάρα που έχει αγάπη για τη φωτογραφία και τους ανθρώπους. Στον εφιάλτη του τραμπουκισμού των Σύρων από τους ντόπιους κάθε ηλικίας, η Γιάρα έχει την απάντηση: να διοργανώσουν, μαζί, συσίτιο για Αγγλους και πρόσφυγες, για όποιους έχουν ανάγκη, γιατί το φαγητό είναι η μόνη δραστηριότητα που μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να μονιάσουν. Και να το κάνουν, φυσικά, στον πίσω χώρο της παμπ, που μαζί θα ανακαινίσουν. Ομως οι συντοπίτες του Τίτζεϊ δεν βλέπουν αυτή την ιδέα με καλό μάτι.

Το κύκνειο άσμα του Κεν Λόουτς είναι η ανθρωπιστική ταινία που περιμένεις, σίγουρα όχι από τις καλύτερές του, αλλά με καίριο σχόλιο για τον βρετανικό απομονωτισμό και απλούστατη διατύπωση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 03.00 στο Cosmote Cinema 2

dry grasses

Ξερά Χόρτα (About Dry Grasses) του Νουρί Μπιλγκέ Τζεϊλάν

Ο Σαμέτ, ένας δάσκαλος καλλιτεχνικών, διανύει τον τέταρτο χρόνο της υποχρεωτικής θητείας του σε έναν απομακρυσμένο, παραδοσιακό οικισμό της Ανατολίας, που τον χειμώνα θάβεται μέσα στο χιόνι. Όσο ονειρεύεται μια μετάθεση στην Κωνσταντινούπολη, αναπτύσσει μια αμφιλεγόμενη εμμονή με μία απ’ τις μαθήτριές του. Όταν στην τσάντα του 14χρονου κοριτσιού βρεθεί ένα ερωτικό σημείωμα, ο Σαμέτ καταλήγει άδικα κατηγορούμενος και αγωνίζεται να αποδείξει την αθωότητά του.

Ο Νουρί Μπιλγκέ Τζεϊλάν επιστρέφει, αναζητώντας στα «ξερά χόρτα» την Ανοιξη μιας ολόκληρης χώρας. Με ακόμη μια πολύτιμη πράξη επικής διάρκειας και ενδοσκόπησης μιας ολόκληρης χώρας και των ανθρώπων της, βραβευμένη στις Κάννες για την εξαιρετική του πρωταγωνίστρια. Επίσημη υποβολή της Τουρκίας για το Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

In the Fade

Μαζί ή Τίποτα (In the Fade) του Φατίχ Ακίν

Τίποτα δεν σταματά την Κάτια, τη 35χρονη Γερμανίδα που παντρεύεται τον τουρκικής καταγωγής Νούρι, ακόμα και μέσα στη φυλακή. Εκείνος, πρώην έμπορος ουσιών αλλά τώρα αποφασισμένος να αλλάξει τη ζωή του, εκείνη φοιτήτρια ανθρωπολογίας που αψηφά την επικριτική της μητέρα, δεν ανταλλάζουν βέρες αλλά χαράζουν στα δάχτυλά τους τατουάζ - σύμβολα της δικής τους αιώνιας αγάπης και δέσμευσης. Εξι χρόνια μετά τους συναντάμε στη γειτονιά τους στο Kρόιτσμπεργκ - εκείνος δουλεύει στο φορολογικό γραφείο που έχει στήσει για να βοηθά τους Τούρκους μετανάστες, εκείνη φέρνει τον εξάχρονο γιο τους για να περάσει την μέρα με τον μπαμπά του. Μόνο που δε θα είναι μία συνηθισμένη μέρα για την οικογένειά τους. Μία βόμβα εκρήγνυται ακριβώς μπροστά από το γραφείο του Νούρι και η Κάτια χάνει τον σύντροφό της, το παιδί της και τη γη κάτω από τα πόδια της μέσα σε μια στιγμή. Η πραγματική όμως τραγωδία δεν έχει ακόμα ξεκινήσει. Γιατί το ωστικό κύμα που προκαλεί αυτή η έκρηξη έχει να κάνει με πολλά περισσότερα. Ποιος ευθύνεται; Γείτονες, media, φίλοι αλλά και οι ίδιοι οι γονείς τεντώνουν το δάχτυλο στο παρελθόν του Νούρι. Η αστυνομία ψάχνει ενόχους σε γνωστά ρατσιστικά μονοπάτια (ακόμα και το σκίτσο μιας γυναίκας που περιγράφει η Κάτια μεταφράζεται σε «ανατολικοευρωπαία»). Η πραγματικότητα όμως είναι ακόμα πιο ζοφερή: το χτύπημα ήταν εθνικιστικό, οι ένοχοι είναι Γερμανοί, και το νεοναζιστικό φασιστικό ρεύμα που δε δέχεται οποιαδήποτε διαφορετικότητα να συνυπάρχει, ηχηρά παρόν. Θα μπορέσει να επέλθει μία λύση μέσα από το δημοκρατικό δικαστικό σύστημα; Ή η αυτοδικία είναι ο μόνος δρόμος;

Ο Φατίχ Ακίν επιστρέφει με ένα προκλητικό θρίλερ εκδίκησης με ηχηρό πολιτικό μήνυμα και κερδίζει τη Χρυσή Σφαίρα Ξενόγλωσσης Ταινίας. Η Νταϊάν Κρούγκερ στην πιο μεστή ερμηνεία της καριέρας της. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

godzilla minus one

Godzilla Minus One του Τακάσι Γιαμαζάκι

Η μεταπολεμική Ιαπωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα τρομακτική απειλή, όταν εξαιτίας της ενέργειας που εξέπεμψε η ατομική βόμβα προκύπτει ένα γιγαντιαίο τέρας.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

the idea of you

Ολα Γύρω Από Σένα (The Idea of You) του Μάικλ Σόουγολτερ

Βασισμένο στην αναγνωρισμένη, σύγχρονη ιστορία αγάπης με το ίδιο όνομα, το Όλα Γύρω από Σένα παρουσιάζει τη Σολέν (Ανν Χάθαγουεϊ), μια 40χρονη μητέρα που μεγαλώνει μόνη ένα παιδί και συνάπτει μια απρόσμενη σχέση με τον 24χρονο Χέις Κάμπελ (Νίκολας Γκάλιτζιν), τον τραγουδιστή των Όγκουστ Μουν, της πιο σέξι μπάντας στον πλανήτη.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Amazon Prime