Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 28 Μαΐου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 28 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Devenir Marilyn

Η Γέννηση της Μέριλιν (Devenir Marilyn) της Μισέλ Ντομινίτσι

Στην 60ή επέτειο από τον θάνατο της Μέριλιν Μονρόε, αυτό το ντοκιμαντέρ προσφέρει ένα μοναδικό πορτρέτο από τη δική της οπτική γωνία. Σε αντίθεση με τις πολλές ταινίες που έγιναν και τα βιβλία που γράφτηκαν για αυτήν, αυτό το ντοκιμαντέρ προσφέρεται να της δώσει πίσω τη φωνή της, μέσα από τις συνεντεύξεις που έδωσε, τα βιβλία που έγραψε και τα αποσπάσματα που άφησε πίσω της. Για πρώτη φορά, θα κατανοήσουμε πώς η Norma Jeane Baker δημιούργησε την εμβληματική Marilyn Monroe. Επειδή η Marilyn δεν γεννήθηκε Marilyn, έγινε.

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

Dolor y Gloria 607

Πόνος και Δόξα (Dolor y Gloria) του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών, 2 Οσκαρ, 13 ευρωπαικά βραβεία, εκατομμύρια εισιτήρια σε όλον τον κόσμο. Μία προσωπική ταινία, μία κατάθεση ψυχής από έναν από τους σπουδαιότερους Ευρωπαίους σκηνοθέτες των τελευταίων δεκαετιών. Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ μετρά 40 χρόνια καριέρας, που ειδικά από τα μέσα των 90ς απογειώθηκε – τόσο από την πένα των κριτικών, αλλά, κυρίως, μέσα στις καρδιές των θεατών. Γιατί ήταν πάντα φρέσκος, πρωτότυπος, τολμηρός, αστείος, σπαραχτικός, τρελός. Κι αυτή του η ταινία, ήρθε το 2019, όταν έκλεισε τα 70 του χρόνια, σαν δώρο. Γιατί μάς επέτρεψε γενναιόδωρα να κοιτάξουμε κατάματα την προσωπική του κρίση, όσο εκείνος κοιτούσε πίσω τη ζωή του.

Στην πιο αυτοβιογραφική στιγμή της καριέρας του, ο Πέδρο Αλμοδόβαρ βγάζει από την πρίζα την εξτραβαγκάντζα που τον έκανε διάσημο και δίνει ατόφιο, χειροποίητο, ανεξάντλητο... πόνο και δόξα σε μια εμμονική επιστροφή στο σινεμά (του). Βραβείο Ανδρικού Ρόλου για τον Αντόνιο Μπαντέρας στο 72ο Φεστιβάλ Καννών. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στην ΕΡΤ 3

the rock

Ο Βράχος (The Rock) του Μάικλ Μπέι

Απογοητευμένος από την αδιαφορία της αμερικανικής κυβέρνησης να αποζημιώσει τις οικογένειες νεκρών στρατιωτών της ομάδας του, ο στρατηγός Φρανκ Χάμελ αποφασίζει να καταλάβει με τους άντρες του την υψίστης ασφαλείας φυλακή του Αλκατράζ. Κρατώντας ομήρους 83 τουρίστες, απειλεί να εξαπολύσει ένα ισχυρό βιολογικό όπλο στο Σαν Φρανσίσκο, αν η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει άμεσα τα αιτήματά του. Το Πεντάγωνο και το F.B.I. αναζητούν λύση απεγνωσμένα. Για να αντιμετωπίσουν όμως άμεσα την κατάσταση, δεν έχουν άλλη λύση, από το να ζητήσουν τελικά τη βοήθεια ενός πρώην κρατουμένου αυτών των φυλακών, ο οποίος υπήρξε ο μοναδικός έγκλειστος που κατάφερε ποτέ να αποδράσει από εκεί.

Η ταινία προβάλλεται στις 18.40 στο Cosmote Cinema 1

annette 607

Annette του Λεός Καράξ

Αυτή είναι η ιστορία του Χένρι ΜακΧένρι, ενός εριστικού, διανοούμενου, ανερχόμενου stand-up performer, υποβλητικού, κυνικού, οριακά επιθετικού, μιας σύγχρονης εικόνας του γοητευτικού, πολυπρισματικού «κακού». Και της Αν Ντεφρανού, μιας διάσημης σοπράνο, πανέμορφης, γαλήνιας, διαχρονικά θεϊκής. Οι δυο τους ερωτεύονται με πάθος, κάνουν ένα κοριτσάκι, την Ανέτ (η οποία, χωρίς εξήγηση αλλά και με εκπληκτική εξήγηση, είναι μια ξύλινη μαριονέτα) και καθώς τα οικογενειακά βάρη μεγαλώνουν και η φήμη των δυο τραβά αντίθετες κατευθύνσεις, εκείνης προς τον ουρανό, εκείνου προς την κόλαση, η σχέση τους αρχίζει ν’ αποσυντίθεται.

Το μιούζικαλ του Λεός Καράξ και των The Sparks, ένα τραγικό love story, ένα παράδοξο, μαγευτικό έπος για την αγάπη, το μίσος, τη διασημότητα και το femicide. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix

H ταινία είναι διαθέσιμή για ενοικίαση στο Videorama

μπραζιλέρο

Μπραζιλέρο του Σωτήρη Γκορίτσα

Την δεκαετία του 1980, η Ελλάδα απορρόφησε από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα 10,6 δισεκατομμύρια ECU. Στα τέλη της δεκαετίας του '90 αρχίζουν να έρχονται οι πρώτοι ελεγκτές από την ΕΟΚ. Σκοπός τους είναι να ελέγξουν το πώς ακριβώς επενδύθηκαν τα χρήματα αυτά. Σε μια μικρή πόλη της ελληνικής επαρχίας, η κωμικοτραγική περιπέτεια της σύγκρουσης του Έλληνα με τους δυο Ευρωπαίους ελεγκτές γύρω από το τι τελικά απέγινε η Ευρωπαϊκή επιδότηση που αυτός έχει πάρει. Σύγκρουση με απρόσμενα για όλους αποτελέσματα.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

ripley

Ripley

Ο Αντριου Σκοτ πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική μεταφορά των μυθιστορημάτων της Πατρίσια Χάισμιθ με τον κεντρικό ήρωα τον Τομ Ρίπλεϊ, την οποία έχει αναλάβει ο βραβευμένου με Οσκαρ Στίβεν Ζέιλιαν και θα ακολουθεί τον Ρίπλεϊ από την Νέα Υόρκη του 1960 στην Ιταλία όταν ένας πλούσιος άντρας του αναθέτει να φέρει πίσω στην Αμερική τον γιό του ο οποίος έχει ξεπέσει στην αλητεία.

Βασισμένη στη σειρά βιβλίων της Πατρίσια Χάισμιθ, η μίνι σειρά οκτώ επεισοδίων του Netflix είναι ένα art house κατασκεύασμα βραδείας καύσης, με έναν Aντριου Σκοτ να προσπαθεί, όπως όλοι μας, να ζήσει την γλυκιά ζωή, με φόντο ένα δραματικό κιαροσκούρο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H σειρά είναι διαθέσιμη στο Netflx

the peasants 607

Οι Χωρικοί (The Peasants) των Ντορότα Κομπιέλα, Χιού Βέλχμαν

Σε ένα συντηρητικό πολωνικό χωριό των τελών του 19ου αιώνα, η 19χρονη Γιάγκνα, όμορφη και ανύπαντρη, είναι αντικείμενο ζήλειας γυναικών κάθε ηλικίας και πόθου πολλών αντρών, συμπεριλαμβανομένου του Aντεκ, αγρότη άξεστου και παντρεμένου με παιδιά, πλην γοητευτικού. Η Γιάγκνα υποκύπτει στην πολιορκία του και τον ερωτεύεται, όμως τα πράγματα μπερδεύει ο χήρος γαιοκτήμονας πατέρας του Aντεκ που, πεπεισμένος από τους συντοπίτες του να ξαναπαντρευτεί, ετοιμάζεται να ζητήσει το χέρι της κοπέλας από τη μητέρα της έναντι ενός εκτεταμένου κομματιού γης.

Η ομάδα του «Loving Vincent» επιμένει στο μαγευτικό animation της ελαιογραφίας, αλλά μήπως πρόκειται για τρικ για το τρικ; Επίσημη υποβολή της Πολωνίας για το Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo