Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


antonio Banderas et Pedro Almodovar

Αντόνιο Μπαντέρας και Πέδρο Αλμοδόβαρ (Antonio Banderas et Pedro Almodovar: Du désir au double) της Ναταλί Λαμπάρθ

40 χρόνια και 8 ταινίες. Ο παγκοσμίου φήμης ισπανός μαέστρος του κινηματογράφου και η αρσενική μούσα του του Χόλιγουντ έχουν μια φλογερή και παθιασμένη σχέση, κάνοντας μαζί αναμφίβολα την πιο όμορφη σύγχρονη ταινία.

To ντοκιμαντέρ προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

Absence of Malice

Χωρίς Δόλο (Absence of Malice) του Σίντνεϊ Πόλακ

Ο Μάικ Γκάλαχερ είναι χονδρέμπορος ποτών στο Μαϊάμι. Ο αποθανών πατέρας του ήταν τοπικός μαφιόζος. Η ειδική ομάδα του FBI για το οργανωμένο έγκλημα δεν έχει καμία απόδειξη ότι εμπλέκεται με τη μαφία, αλλά αποφασίζει να τον πιέσει να αποκαλύψει ίσως κάτι - οτιδήποτε - για μια δολοφονία, για την οποία είναι σίγουροι ότι ήταν χτύπημα της μαφίας. Ενημερώνουν τη Μέγκαν Κάρτερ, μια αφελή αλλά καλοπροαίρετη δημοσιογράφο, ότι διεξάγεται έρευνα εναντίον του και σύντομα, το όνομα του Γκάλαχερ βρίσκεται σε όλες τις εφημερίδες. Ο Γκάλαχερ έχει ακλόνητο άλλοθι για το πότε έγινε ο φόνος, αλλά δεν το αποκαλύπτει για να προστατεύσει την εύθραυστη φίλη του Τερέζα. Όταν ο Κάρτερ δημοσιεύει την ιστορία της, ακολουθεί τραγωδία. Έχοντας ανάγκη να επανορθώσει, ο Κάρτερ λέει στον Γκάλαγκερ την πηγή της πρώτης ιστορίας γι' αυτόν και ξεκινά να δώσει ένα μάθημα στο FBI και στον ομοσπονδιακό εισαγγελέα.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στην ΕΡΤ 2

quicksand

Κινούμενη Αμμος (Quicksand) της Μάργκο Σχάαπ

Η Σούζε έχει μια ζεστή, ήσυχη καθημερινότητα σ’ ένα νησί στη βόρεια Ολλανδία, μαζί με τον άντρα της και τη γλυκύτατη εξάχρονη κόρη τους. Όταν η πολύχρωμη, εκκεντρική μητέρα της, η Ελένα, τους επισκέπτεται αιφνιδιαστικά για να ενημερώσει την κόρη της πως είναι άρρωστη, η Σούζε υιοθετεί σταδιακά μια σοβαρή καταναγκαστική συμπεριφορά. Όταν ξαφνικά αντιλαμβάνεται την αποπνικτική φύση της σχέσης τους, η Σούζε κάνει μια απρόσμενη πλην απελευθερωτική επιλογή...

Η ταινία προβάλλεται στις 00.30 στην ΕΡΤ 3

Erin Brockovich

Εριν Μπρόκοβιτς (Erin Brockovich) του Στίβεν Σόντερμπεργκ

Η Εριν Μπρόκοβιτς είναι μια άνεργη, διαζευγμένη μητέρα τριών παιδιών. Όταν χάνει τη δίκη εναντίον ενός γιατρού που την τράκαρε, ζητά από το δικηγόρο της Εντ Μάζρι αν μπορεί να της βρει δουλειά. Ο Εντ την προσλαμβάνει σαν υπάλληλο στο δικηγορικό του γραφείο. Εκεί η Εριν κατά λάθος θα βρει μια υπόθεση που περιλαμβάνει ιατρικά αρχεία και μια προσφορά της PG&E να αγοράσει το σπίτι της Ντόνα Τζένσεν στο Χίνκλεϊ της Καλιφόρνια. Τότε η Εριν ξεκινά να ερευνά την συγκεκριμένη υπόθεση, πεπεισμένη ότι τα γεγονότα κάτι κρύβουν και πείθει τον Εντ να της επιτρέψει να ασχοληθεί περισσότερο με την έρευνά της.

Η ταινία προβάλλεται στη 01.20 στο Mega

tootsie 607

Τούτσι (Tootsie) του Σίντνεϊ Πόλακ

Ο Ντάστιν Χόφμαν υποδύεται έναν άεργο ηθοποιό, τον Μάικλ Ντόρσεϊ, που μεταμφιέζεται σε γυναίκα για να βρει δουλειά. Ο ιδιόρρυθμος χαρακτήρας του Ντόρσεϊ τον φέρνει πάντα σε σύγκρουση με κάθε παραγωγό της Νέας Υόρκης και κανείς δεν έχει όρεξη να συνεργαστεί μαζί του - πόσο, μάλλον, να τον προσλάβει στη δουλειά του. Όταν η κοπέλα του Ντόρσεϊ, η Σάντι, ηθοποιός κι αυτή, δεν καταφέρνει να πάρει ένα ρόλο σε σαπουνόπερα, ο Μάικλ έχει μια φαεινή ιδέα: μεταμφιέζεται σε Ντόροθι Μάικλς, περνάει επιτυχώς την ακρόαση και παίρνει το ρόλο. Συνεργάτες του σ' αυτή την αθώα απατεωνιά, και μόνοι γνώστες του μυστικού του, είναι ο ατζέντης του Τζορτζ Φιλντς (τον υποδύεται ο σκηνοθέτης της ταινίας, ο Σίντνεϊ Πόλακ) και ο συγκάτοικός του Τζεφ. Τώρα, ο δρόμος είναι ανοιχτός και χωρίς εμπόδια για τον Ντόρσεϊ μέχρι τη στιγμή που αυτός ερωτεύεται την όμορφη συμπρωταγωνίστριά του, την Τζούλι, και ο πατέρας της Τζούλι, ο Λες, ερωτεύεται την Ντόροθι!

H ταινία προβάλλεται στις 12.50 στο Nova Cinema 2

triangle of sadness

Το Τρίγωνο της Θλίψης (Triangle of Sadness) του Ρούμπεν Εστλουντ

Κεντρικοί ήρωες, ο Καρλ και η Γιάγια, στην αρχή τουλάχιστον. Ο Καρλ είναι ένα νεαρό μοντέλο που, με αφορμή μια άβολη οντισιόν (το «τρίγωνο της θλίψης», η ρυτίδα ανάμεσα στα φρύδια του, μοιάζει να χρειάζεται botox!), συνειδητοποιεί ότι η καριέρα του φθίνει. Η κοπέλα του, η Γιάγια , επίσης μοντέλο αλλά και πετυχημένη influencer, βρίσκεται σε άνοδο. Μετά από έναν (απολαυστικό) τσακωμό, για να εξιλεωθεί, η Γιάγια προτείνει στον Καρλ να πάνε μια κρουαζιέρα - δώρο, φυσικά, των followers της. Ετσι και θα γίνει, μόνο που στο κατάστρωμα και τη σάλα του γιοτ (που δεν είναι άλλο από το «Christina O» του Ωνάση), ο Καρλ και η Γιάγια θα έρθουν σ' επαφή με τους εκπροσώπους των υπερ-πλούσιων της Ευρώπης και με αλλεπάλληλες ιδεολογικές κενώσεις.

Ο βραβευμένος με τον Χρυσό Φοίνικα Σουηδός σε αντικαπιταλιστική (λογο)διάρροια. H νέα ταινία του Ρούμπεν Εστλουντ (ήδη βραβευμένου με τον Χρυσό Φοίνικα για το «Τετράγωνο»), γυρισμένη κατά το ήμισυ στην Ελλάδα, ως ελληνική συμπαραγωγή. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

Persona non Grata 607

Persona Non Grata του Ροσντί Ζεμ

Ριμέικ της βραζιλιάνικης ταινίας του Μπέντο Μραντ «O Invasor» σκηνοθετημένο από τον Ροσντί Ζεμ, ο οποίος κρατά για τον εαυτό του και τον πιο ζουμερό ρόλο, αυτόν του κακοποιού που θα εισβάλλει στην ζωή δυο διεφθαρμενων μηχανικών που θα τον προσλάβουν για να βγάλουν από την μέση τον μεγαλομέτοχο της εταιρίας τους προκειμένου να αναλάβουν αυτοί τα ηνία.

Γαλλικό φιλμ νουάρ υπό το φως του μεσογειακού ήλιου με τον Ροσντί Ζεμ -και τα χαβανέζικα πουκάμισα του- να πρωταγωνιστεί και να σκηνοθετεί. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

napoleon

Ναπολέων (Napoleon) του Ρίντλεϊ Σκοτ

Η ιστορία, μια επεισοδιακή διαδρομή στη ζωή και το τέλος του Μεγάλου Κορσικανού, ξεκινά απ' όταν ο Ναπολέων κατέκτησε για λογαριασμό των Γάλλων την Τουλόν, επιτυχία που τον έφερε στο μετεπαναστατικό Παρίσι της Βασιλείας του Τρόμου του Ροβεσπιέρου και καταλήγει, αφότου ο Ναπολέων έχει γίνει Υπατος της Πρώτης Γαλλικής Δημοκρατίας και προοδευτικά Αυτοκράτορας της Γαλλίας, στην εξορία του τέλους του στη νήσο της Αγίας Ελένης, μια εικοσιπενταετία που άλλαξε για πάντα την Ευρώπη, την έννοια της πολιτικής φιλοδοξίας, την υφή της εξουσίας και την πολύπλευρη φύση του αυταρχισμού. Ολ' αυτά, μέσα από την παθιασμένη, καθοριστική σχέση του με την Ιωσηφίνα, αποφυλακισμένη αριστοκράτισσα και παροιμιωδώς θελκτική γυναίκα.

Εντυπωσιακό στις σκηνές πλήθους και τις μάχες, αλλά αδύναμο, αποσπασματικό και ρηχό, το έπος της χρονιάς από τον Ρίντλεϊ Σκοτ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Apple TV+

Persona 607

Περσόνα (Persona) του Ινγκμαρ Μπέργκμαν

Η Ελβίρα, διάσημη ηθοποιός, καταρρέει κατά τη διάρκεια μιας παράστασης και κλείνεται στη σιωπή της. Αποσύρεται σε ένα παραθαλάσσιο ησυχαστήριο με μόνη συντροφιά μια νοσοκόμα, την Άλμα. Τις επόμενες εβδομάδες, η Άλμα προσπαθεί να προσεγγίσει την ασθενή της, με σκοπό να την θεραπεύσει από την ψυχική και σωματική βύθιση της. Σύντομα, μεταξύ των δυο γυναικών αναπτύσσεται μια βαθιά, υπαρξιακή επικοινωνία.

Ακόμη και μισό αιώνα μακριά από το κοσμογονικό σοκ που ήταν η πρώτη προβολή της, η «Περσόνα» παραμένει μια ταινία - θρίαμβος του ίδιου του μέσου, μοντέρνα με τον τρόπο που όσο παλιώνει μιλάει με μια ακόμη πιο ακαριαία ειλικρίνεια γι’ αυτό που είμαστε, αυτό που θα θέλαμε να ήμασταν και την Τέχνη (του σινεμά) ανάμεσά τους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

only murders in the building

Only Murders in the Builing Season 4

Οι Τσαρλς, Ολιβερ και Μέιμπελ ταξιδεύουν στο Λος Αντζελες για να λύσουν ένα ακόμα μυστήριο.

Η τέταρτη σεζόν προβάλλεται στο Disney+

Dungeons and Dragons

Dungeons & Dragons: Εντιμότητα Μεταξύ Κλεφτών (Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves) των Τζον Φράνσις Ντέιλι, Τζόναθαν Γκόλντστιν

Οπως σε κάθε καλή περιπέτεια στο DnD, έτσι και στην ταινία η ιστορία ξεκινά κάπως απλά, αλλά γρήγορα εξελίσσεται σε κάτι το πιο μεγαλειώδες. Κι εδώ ένας γοητευτικός κλέφτης και μια ομάδα απίθανων τυχοδιωκτών αναλαμβάνουν μια επικών διαστάσεων αποστολή για να εντοπίσουν ένα χαμένο απομεινάρι του παρελθόντος.

Το παροιμιώδες role-playing game έρχεται στη μεγάλη οθόνη με θεαματικό καστ και καθαρόαιμη, διασκεδαστική περιπέτεια. Από τους δημιουργούς του «Game Night». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix