Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 23 Απριλίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 23 Απριλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


The World is Yours 607

Ο Κόσμος σου Ανήκει (The World Is Yours) του Ρομέν Γαβράς

Η ιστορία του είναι γεμάτη πολύχρωμους και απολαυστικούς χαρακτήρες, αλλά έχει στο κέντρο της έναν μάλλον «άχρωμο» μα απόλυτα αξιαγάπητο ήρωα. Ο Φαρές του Καρίμ Λεκλού είναι ένας μικροεγκληματίας μέλος μιας ελαφρώς ερασιτεχνικής σπείρας στα προάστια του Παρισιού ο οποιος ονειρεύεται μια τίμια ζωή ως αντιπρόσωπος της γρανίτας Mr Freeze στην Βόρεια Αφρική. Οταν όμως ανακαλύψει ότι η μητέρα του Ντανί (μια Ιζαμπέλ Ατζανί σε υπέροχη over the top φόρμα) έχει παίξει στον τζόγο όλες τις οικονομίες του που της είχε εμπιστευτεί, θα δεχτεί την πρόταση του αφεντικού του να κάνει ένα τελευταίο ταξίδι στην Ισπανία για να φέρει πίσω ένα φορτίο χασίς. Μαζί με τον πρώην φίλο της μητέρας του που είναι πεπεισμένος ότι όλες οι θεωρίες συνομωσίας είναι πραγματικές και μια νεαρή συνεργάτιδά της μου μοιάζει να νοιάζεται μόνο για την πάρτη της, θα δοκιμάσουν να φέρουν εις πέρας μια αποστολή που δείχνει να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Ο Σκοτσέζος ντίλερ θα εξαφανιστεί με τα χρήματά τους και η μητέρα του που θα έλθει να βοηθήσει θα αποφασίσει πως η καλύτερη λύση θα είναι να απαγάγουν την κόρη του. Κι αυτό δεν θα είναι παρά μόνο η αρχή σε μια ιστορία που ξεφεύγει από τις ράγες κάθε λογικής σε μια ξέφρενη κούρσα προς την κωμική υπερβολή.

Ο Ρομέν Γαβράς διασκεδάζει με τους κανόνες μιας αστυνομικής κωμωδίας και με all-star cast έκπληξη που ξεκινάει από τον Βενσάν Κασέλ και φτάνει στην Ιζαμπέλ Ατζανί! Επίσημη συμμετοχή στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στην ΕΡΤ 3

Murder at Orient Express

Εγκλημα στο Οριαν Εξπρές (Murder on the Orient Express) του Κένεθ Μπράνα

Ενας αμφιβόλου ηθικής και σκοτεινού παρελθόντος επιχειρηματίας δολοφονείται σε ένα βαγόνι του πολυτελούς Οριάν Εξπρές. Με το τρένο ακινητοποιημένο στις Αλπεις εξαιτίας μιας χιονοστιβάδας, ο κλήρος πέφτει στον διάσημο ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό να διακόψει τις διακοπές του προκειμένου να ανακαλύψει τον ένοχο ανάμεσα στους 13 επιβάτες.

Το κλασικό μυθιστόρημα μυστηρίου της Αγκάθα Κρίστι αποκτά ένα υπερπολυτελές αλλά άνισο ρετούς από τον Κένεθ Μπράνα, με τον ίδιο να αναδεικνύεται σε απόλυτο πρωταγωνιστή κι ένα all-star καστ να χαραμίζεται σε αδιάφορους ρόλους. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.40 στο Star

Spider Man Homecoming 607

Spider-Man: Η Επιστροφή στον Τόπο του (Spider-Man: Homecoming) του Τζον Γουάτς

Εκστασιασμένος από την εμπειρία του με τους Εκδικητές, ο Πίτερ Πάρκερ επιστρέφει στο σπίτι του, όπου ζει με την θεία Μέι, κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του καινούργιου του μέντορα, Τόνι Σταρκ. Και ενώ ο Πίτερ προσπαθεί να επιστρέψει πίσω στην καθημερινή του ρουτίνα εμφανίζεται ο Vulture, ο καινούργιος του εχθρός που απειλεί όλα εκείνα που ο Πίτερ θεωρεί σημαντικά.

Τρίτος και καλύτερος (;) Spider-Man μέσα σε 15 χρόνια, από τη μία ως ανάγκη της Marvel να τον εντάξει ορθά στους Avengers, από την άλλη για το awesomeness του να βλέπεις έναν ηθοποιό στο ρόλο που έμοιαζε πραγματικά γεννημένος για να παίξει. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 01.20 στο Mega

a history of violence 607

Το Τέλος Της Βίας (A History Of Violence) του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ

Ο Τομ Στολ, ιδιοκτήτης ενός μικρού εστιατορίου, απολαμβάνει μια φιλήσυχη ζωή σε μια επαρχιακή πόλη της Ιντιάνα. Είναι παντρεμένος με την Έντι, νεαρή δικηγόρο όπου μαζί της μεγαλώνει τα δύο παιδιά τους, Τζακ και Σάρα. Η ξαφνική άφιξη δύο ψυχωτικών κακοποιών στο μαγαζί του διαταράσσει τις ισορροπίες. Βρισκόμενος σε κατάσταση άμυνας, ο Τομ σκοτώνει τους δύο εισβολείς, αναδεικνύεται σε τοπικό ήρωα και το πρόσωπό του φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Την επόμενη ακριβώς μέρα, ένας γκάνγκστερ, ο Καρλ Φόγκαρτι, καταφθάνει στην πόλη και στο μαγαζί του Τομ και αποκαλεί τον τελευταίο «Τζόι Κιούζακ». Μετά από λίγο καιρό, μια συμμορία μαφιόζων βρίσκεται έξω από το σπίτι του Τομ και τον διατάζουν να τους ακολουθήσει. Τότε ο Τομ συνειδητοποιεί πως πρέπει να βάλει τέλος σ' αυτή την έξαρση βίας. Ακόμη κι αν χρειαστεί να γίνει βίαιος ο ίδιος.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.45 στο Star

Queen of Hearts

Η Βασίλισσα της Καρδιάς (Dronningen) της Μέι ελ-Τούκι

Η Ανα είναι μια επιτυχημένη δικηγόρος που αναλαμβάνει συχνά υποθέσεις οικογενειακής βίας αλλά που η ίδια μοιάζει να βιώνει ένα τέλειο κομμάτι οικογενειακής ευτυχίας στο σπίτι που μοιράζεται με τον γιατρό σύζυγό της Πέτερ και τις δυο της μικρές κόρες. Μέχρι τη στιγμή που ο μεγαλύτερος γιος του Πέτερ από τον πρώτο του γάμο, ένας ατίθασος έφηβος που διώχνεται (ξανά) από το σχολείο του θα έρθει να μείνει μαζί τους και το οικογενειακό τους hygge θα διαταραχθεί. Η σχέση του νεαρού Γκούσταβ με τον πατέρα του είναι τεταμένη και η Ανα θέλοντας να προσπαθήσει να «γίνουν οικογένεια» θα τον εκβιάσει όταν εκείνος θα σκηνοθετήσει μια ληστεία στο σπίτι και η Ανα θα ανακαλύψει φυσικά την αλήθεια. Ομως αυτό το παιχνίδι δύναμης κι εξουσίας, θα είναι απλά η σπίθα που θα ωθήσει την σχέση τους στα άκρα όταν η ενήλικη γυναίκα θα αποπλανήσει τον γιο του άντρα της.

Η πρόταση της Δανίας για το Οσκαρ Διεθνούς ταινίας είναι ένα καλοφτιαγμένο glossy οικογενειακό μελόδραμα με ελαφρώς risque θεματική και μια επίγευση τραγωδίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

shogun

Shogun

Το 'Shōgun' διαδραματίζεται στην Ιαπωνία του 1600 στην αυγή ενός εμφυλίου πολέμου που θα καθορίσει τον αιώνα. Ο παραγωγός Hiroyuki Sanada πρωταγωνιστεί ως Lord Yoshii Toranaga, ο οποίος μάχεται για τη ζωή του, καθώς οι εχθροί του στο Συμβούλιο των Αντιβασιλέων ενώνονται εναντίον του. Όταν ένα μυστηριώδες ευρωπαϊκό πλοίο βρίσκεται ακυβέρνητο κοντά σε ένα ψαροχώρι, ο Άγγλος κυβερνήτης του, John Blackthorne (Cosmo Jarvis), έρχεται φέρνοντας μυστικά που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον Toranaga να ανατρέψει την εξουσία και να μειώσει την τρομερή επιρροή των εχθρών του Blackthorne, των Ιησουιτών ιερέων και των Πορτογάλων εμπόρων. H μοίρα του Toranaga και του Blackthorne συνδέονται άρρηκτα με τη μεταφράστριά τους, Toda Mariko (Anna Sawai), μια μυστηριώδη χριστιανή ευγενή, τελευταία απόγονο μιας ατιμασμένης γενιάς. Ενώ υπηρετεί τον άρχοντά της μέσα σε αυτό το βεβαρημένο πολιτικό τοπίο, η Mariko πρέπει να ισορροπήσει ανάμεσα στη σχέση της με τον Blackthorne, τη δέσμευσή της στην πίστη της, η οποία την έσωσε και το καθήκον της προς τον εκλιπόντα πατέρα της.

Η σειρά προβάλλεται στο Disney+ με νέο επεισόδιο διαθέσιμο κάθε Τρίτη

Punch-Drunk Love

Χτυπημένος από Ερωτα (Punch-Drunk Love) του Πολ Τόμας Άντερσον

Για τον Μπάρι Ίγκμαν η επιβίωση είναι δύσκολη. Βρίσκεται συναισθηματικά απομονωμένος μέσα στο χαοτικό σύμπαν μιας αμερικάνικης μεγαλούπολης, παγιδευμένος στον ιστό μιας ζωής χωρίς συναισθηματικό ενδιαφέρον και ένταση. Μια δυναστική οικογένεια με επτά αδερφές που τον καταπιέζουν, μια εργασία χωρίς ουσία και βάρος, μια κενή συναισθηματική ζωή. Όταν βρεθεί «χτυπημένος από έρωτα», θα καταστρατηγήσει τις «αρχές» του, θα αντιμετωπίσει μια σπείρα εκβιαστών και θα ταξιδέψει πρώτη φορά με αεροπλάνο.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

american fiction

American Fiction του Κορντ Τζέφερσον

Κεντρικός ήρωας ο Θελόνιους Ελισον, που οικογένεια και φίλοι αποκαλούν τρυφερά «Μονκ» σαν τον μνημειώδη τζαζίστα, ένας καθηγητής λογοτεχνίας και ημιατυχήσας συγγραφέας απαιτητικών βιβλίων που αναλύουν αρχαιοελληνικά έργα. Ο Μονκ βρίσκεται σε αδιέξοδο και στις δυο κατευθύνσεις της ζωής του. Η συγγραφική καριέρα του δεν προχωρά, καθώς, παρότι μαύρος, δεν εμπίπτει στο στερεότυπο της μαύρης λογοτεχνίας, όπως το ορίζει η κατά πλειονότητα λευκή ηγεσία του λογοτεχνικού κόσμου, αλλά και η κοινή γνώμη. Οσο εκείνος εκνευρίζεται, τόσο ο θεατής χαμογελά ένοχα όταν, σε μια επίσκεψη σε βιβλιοπωλείο για να δει πόσο πουλάνε τα βιβλία του, ο Μονκ ανακαλύπτει τη μελέτη του για τους «Πέρσες» του Αισχύλου τοποθετημένη στο τμήμα «Αφροαμερικανικής Λογοτεχνίας» μια και η φωτογραφία του στο εσώφυλλο δείχνει έναν μαύρο άντρα.

Κομψότατη και πανέξυπνη σάτιρα της ρηχής κοινωνικής συνείδησης και των woke στερεοτύπων, υποψήφια για 5 Οσκαρ, Καλύτερης Ταινίας, Διασκευασμένου Σεναρίου, Α' και Β' Ανδρικού Ρόλου και Μουσικής. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Amazon Prime

the peasants 607

Οι Χωρικοί (The Peasants) των Ντορότα Κομπιέλα, Χιού Βέλχμαν

Σε ένα συντηρητικό πολωνικό χωριό των τελών του 19ου αιώνα, η 19χρονη Γιάγκνα, όμορφη και ανύπαντρη, είναι αντικείμενο ζήλειας γυναικών κάθε ηλικίας και πόθου πολλών αντρών, συμπεριλαμβανομένου του Aντεκ, αγρότη άξεστου και παντρεμένου με παιδιά, πλην γοητευτικού. Η Γιάγκνα υποκύπτει στην πολιορκία του και τον ερωτεύεται, όμως τα πράγματα μπερδεύει ο χήρος γαιοκτήμονας πατέρας του Aντεκ που, πεπεισμένος από τους συντοπίτες του να ξαναπαντρευτεί, ετοιμάζεται να ζητήσει το χέρι της κοπέλας από τη μητέρα της έναντι ενός εκτεταμένου κομματιού γης.

Η ομάδα του «Loving Vincent» επιμένει στο μαγευτικό animation της ελαιογραφίας, αλλά μήπως πρόκειται για τρικ για το τρικ; Επίσημη υποβολή της Πολωνίας για το Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo