Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 13 Ιουνίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 13 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Μια Μέλισσα Τον Αύγουστο

Μια Μέλισσα Τον Αύγουστο του Θοδωρή Αθερίδη

Μια απέραντη, απόμερη παραλία που δεν μπορείς να φτάσεις αλλιώς, παρά μόνο με μισθωτή βάρκα. Εκεί επιλέγει να πάει και η παρέα του Χάρη με τη γυναίκα του, Βασούλα, την αδερφή του, Χίλντεγκαρντ, αλλά και την ερωμένη του, Μαρία. Όλα κυλούν ευχάριστα στο συγκεκριμένο αυγουστιάτικο πρωινό, μέχρι τη στιγμή που μια μέλισσα τσιμπάει τον αλλεργικό Χάρη. Εκείνος ξαφνικά πρήζεται απίστευτα και εμφανίζεται διογκωμένος με εντελώς διαφορετική μορφή! Το παραμορφωμένο από την αλλεργία alter-ego του θα εγκατασταθεί ανάμεσα σ' αυτόν, τη γυναίκα του και την ερωμένη του, ανακατεύοντας συναισθήματα, μυστικά, αλήθειες και προκαλώντας.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στην ΕΡΤ 1

the beach 607

Η Παραλία (The Beach) του Ντάνι Μπόιλ

Στο φθηνό ξενοδοχείο της Μπανγκόκ, όπου έχει μόλις καταφθάσει, ο νεαρός Αμερικανός Ρίτσαρντ γνωρίζει έναν παρανοϊκό Σκοτσέζο, τον Ντάφι. Λίγο πριν κόψει τις φλέβες του, ο Ντάφι του κληροδοτεί το χάρτη ενός παραδείσου επί της γης: πρόκειται για ένα απάτητο νησί, το οποίο περιβάλλεται από μια λίμνη. Ο Ρίτσαρντ αποφασίζει να αναζητήσει τον μαγευτικό αυτό τόπο, συντροφιά με ένα ζευγάρι νεαρών Γάλλων, του Ετιέν και της Φρανσουάζ. Μετά από πολλές, επικίνδυνες περιπέτειες, οι τρεις ταξιδιώτες φθάνουν τελικά στον προορισμό τους, όπου βρίσκεται ήδη εγκατεστημένη μια μικρή κοινότητα φυσιολατρών. Επικεφαλής της, η Σαλ, η οποία δείχνει να αποδέχεται αμέσως τους τρεις νεοφερμένους. Ωστόσο, κανένας παράδεισος δεν είναι αυτό που φαίνεται.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.50 στον Cosmote Cinema 1

Lost in Translation 607

Χαμένοι στη Μετάφραση (Lost in Translation) της Σοφία Κόπολα

Δύο άγνωστοι μεταξύ τους Αμερικανοί συναντιούνται στο Τόκιο. Ο μεσήλικας Μπομπ, ένας ξεπεσμένος χολιγουντιανός σταρ, βρίσκεται εκεί για ένα δαφημιστικό. Η νεαρή Σάρλον, μία νιόπαντρη κοπέλα, συνοδεύει τον διάσημο και πολυάσχολο σύζυγό της. Αν και φαινομενικά αταίριαστο δίδυμο, οι δυο τους θα κάνουν παρέα και θα βοηθήσουν ο ένας τον άλλον να καταλάβει τη ζωή του - έτσι όπως αυτή ξαφνικά θα φανεί από απόσταση, από την άλλη άκρη του κόσμου.

Μελαγχολική, τρυφερή, κομψή, με τον τρόπο της ρομαντική και όσο πρέπει παράξενη, η ταινία της Σοφία Κόπολα έγινε ένα modern classic κι αγαπήθηκε πολύ από μια γενιά θεατών που βρήκε ότι μιλά για την δική τους απροσδιόριστη μελαγχολία.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Nova Cinema 1

Deconstructing Harry

Διαλύοντας τον Χάρι (Deconstructing Harry) του Γούντι Αλεν

Ο Χάρι είναι ένας πετυχημένος συγγραφέας με πλούσια και ταραχώδη ερωτική ζωή, που διακατέχεται από διαφόρων ειδών ψυχώσεις, νευρώσεις, εμμονές. Στην ουσία, είναι ένας νάρκισσος που αυτοοικτίρεται, μισεί τον εβραίο εαυτό του, φοβάται τον θάνατο και αντλεί μια μαζοχιστική ηδονή κάθε φορά που βυθίζεται σε έναν κυκεώνα προσωπικών υπαρξιακών σκέψεων. O κ. Χάρι Μπλοκ, λοιπόν, «χρησιμοποιεί» τους ανθρώπους και εν συνεχεία, χάρη στο συγγραφικό του ταλέντο, αποτυπώνει στα γραπτά του τον τρόπο που τους χρησιμοποίησε. Η πραγματικότητα βέβαια είναι ελαφρώς παραλλαγμένη στο βιβλίο του.Το συγκεκριμένο γεγονός προκαλεί την οργή των πρώην συντρόφων του και των δικών του ανθρώπων.

Χρησιμοποιώντας ένα πολυάριθμο καστ ηθοποιών σε διάσημα guests, ο Γούντι Αλεν παίζει ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φιξιόν, τη ζωή και το θάνατο, την ενοχή και την κόλαση (του άντρα και του καλλιτέχνη) και καταλήγει σε μία... ερωτική εξομολόγηση. Στους ήρωές του, στο γράψιμο, στο ίδιο το σινεμά. «Σας αγαπώ, στ’ αλήθεια. Ολους. Μου χαρίσατε μερικές από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μου. Και σε κάποιες δυστυχισμένες, μου σώσατε τη ζωή. Μου διδάξατε πράγματα, και σας είμαι ευγνώμων...»

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

the mitchells

Oι Μίτσελ και η Εξέγερση των Μηχανών (The Mitchells vs the Machines) του Μάικ Ριάντα

Η Κέιτι Μίτσελ από μικρή ένιωθε πως δεν ταιριάζει με κανέναν, ούτε καν με την ίδια την οικογένειά της και όνειρό της ήταν πάντα να πάει σε σχολή κινηματογράφου. Οταν το όνειρό της γίνεται επιτέλους πραγματικότητα και ετοιμάζεται να φύγει για το πανεπιστήμιο, ο πατέρας της συνειδητοποιεί πόσο πολύ έχουν απομακρυνθεί ο ένας από τον άλλον. Ετσι αποφασίζει να πάρει όλη την οικογένεια μαζί σε ένα ταξίδι για να συνοδεύσουν την Κέιτι στη σχολή, με σκοπό να τα ξαναβρούν. Μόνο που μια εξέγερση από ρομπότ τους χαλάει τα σχέδια, κάνοντάς τους την τελευταία οικογένεια πάνω στη Γη και τους μόνος που μπορούν να σώσουν την ανθρωπότητα.

Σε ένα animation από τους δημιουργούς του «Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-Σύμπαν», που δεν κατεβάζει ρυθμούς από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό, βάζοντας υποψηφιότητα για τα Οσκαρ του 2022. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

La Larga Noche de Francisco Sanctis 607

Η Μεγάλη Νύχτα του Φρανσίσκο Σάνκτις (La Larga Noche de Francisco Sanctis) των Φρανσίσκο Μάρκες, Αντρέα Τέστα

Η ταινία διαδραματίζεται στο Μπουένος Αϊρες του 1977, με την Αργεντινή να διανύει ήδη εδώ και χρόνια την εποχή της χούντας. Ο Φρανσίσκο Σάνκτις, ένας οικογενειάρχης (με επαναστατικές ιδέες και παρελθοντικές δράσεις) που πλέον ζει μια ήσυχη ζωή, μαθαίνει για μια επικείμενη απαγωγή που ετοιμάζουν οι στρατιώτες του δικτατορικού καθεστώτος. Ο ίδιος έχει μόνο μία νύχτα για να πάρει την πιο σημαντική απόφαση της ζωής του: είτε θα προσπαθήσει να τους προειδοποιήσει θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του είτε θα στρέψει αλλού το κεφάλι, κάνοντας ακόμα μία πράξη επίπονου συμβιβασμού στο σύνολο της ζωής του.

Ατμοσφαιρική, μυστηριώδης αλλά και επώδυνα επιφανειακή, η «Μεγάλη Νύχτα του Φρανσίσκο Σάνκτις» κλείνει το μάτι στον τρόμο της Ιστορίας μέσα από τα φιλμ νουάρ, αλλά αρνείται να γνωρίσει πραγματικά τον ήρωά της. Επίσημη συμμετοχή στο τμήμα Ενα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Καννών. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

leave the world behind

Aσε τον Κόσμο Πίσω (Leave the World Behind) του Σαμ Εσμαΐλ

Οι διακοπές μιας οικογένειας σ' ένα πολυτελές σπίτι παίρνουν άλλη τροπή, όταν μια κυβερνοεπίθεση αχρηστεύει τις συσκευές τους και δύο ξένοι εμφανίζονται στην πόρτα τους

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix