Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 7 Μαΐου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 7 Μαΐου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


pari main

Pari του Σιαμάκ Ετεμάντι

Ενα ζευγάρι Ιρανών φτάνει στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Κατεβαίνοντας από το αεροπλάνο, μαθαίνουμε πως έχουν έρθει για να δουν το γιο τους που σπουδάζει στην Αθήνα. Μόνο που κανείς δεν τους περιμένει όταν περάσουν την πύλη, ο γιος τους δεν απαντάει στο τηλέφωνο και πρέπει να ξεκινήσουν μόνοι τους για να καταλάβουν τι έχει συμβεί. Ο,τι ακολουθεί από εκείνη τη στιγμή και μετά περιγράφεται μόνο με το συναίσθημα της κομμένης ανάσας, αφού ο γιος τους είναι εξαφανισμένος, το σπίτι στο οποίο έμενε είναι εγκαταλελειμμένο, στο Πολυτεχνείο κανείς δεν μοιάζει να τον γνωρίζει και η Αθήνα μοιάζει με το εντελώς αντίθετο από τη Γη της Επαγγελίας που ονειρεύτηκαν για το παιδί τους.

Το πολυβραβευμένο μεγάλου μήκους ντεμπούτο του Σιαμάκ Ετεμάντι - μια εκρηκτική επαναδιαπραγμάτευση πάνω στις έννοιες του «ξένου», της «πατρίδας», της «επανάστασης». Διαβάστε τη γνώμη του Flix εδώ.

Η ταινία είναι προβάλλεται στις 23.10 στην ΕΡΤ 2

gym

Γυμναστήριο (Gym) του Αλέξανδρου Βούλγαρη

Δεκαεφτά μονόλογοι για ένα γυμναστήριο που δεν υπάρχει πουθενά, για μία ταινία που δεν γυρίστηκε ποτέ, για τους ηθοποιούς αυτής της ταινίας, για τα λόγια που τους έκαναν αληθινούς χαρακτήρες.

Στην πιο φιλόδοξη, πειραματική, αλλά και ευάλωτη στιγμή του, ο Αλέξανδρος Βούλγαρης σκηνοθετεί ένα αποδομημένο magnum opus για τα χαμένα όνειρα και το φάντασμα της πραγματικότητας στην εποχή της πανδημίας.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

The Burnt Orange Heresy 607

Διαρρήκτης Υψηλής Τέχνης (The Burnt Orange Heresy) του Τζουζέπε Καποτόντι

Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Τσαρλς Γούιλεφορντ από το 1971, το «Διαρρήκτης Υψηλής Τέχνης» αφηγείται την ιστορία του Τζέιμς, ενός κριτικού τέχνης και της Μπερενίς, μιας γοητευτικής Αμερικανίδας που φτάνουν στη λίμνη Κόμο για να συναντήσουν το συλλέκτη Τζόσεφ Κάσιντι ο οποίος θα τους αναθέσει μια δύσκολη απoστολή.

All-star cast (Κλες Μπανγκ, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Μικ Τζάγκερ, Ντόναλντ Σάδερλαντ) και κομπίνες υψηλών προδιαγραφών - όχι όμως και αναλόγως υψηλών αποδόσεων - στην ταινία που έκλεισε το Φεστιβάλ της Βενετίας το 2019. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.45 στο Open

La Belle Epoque 607

Ραντεβού στο Belle Epoque (La Belle Epoque) του Νικολά Μπεντός

Ο Βικτόρ (ο Ντανιέλ Οτέιγ χαρακτηριστικά ευαίσθητος και πολύπλευρος) και η Μαριάν (αυτοκρατορική η Φανί Αρντάν), είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι κουρασμένο από το χρόνο: ο Βικτόρ έχει εγκαταλείψει τον εαυτό του κι η Μαριάν τον αντιμετωπίζει με περιφρόνηση. Τι καλύτερη διέξοδος για εκείνον, από την υπηρεσία «Ταξιδιώτες του Χρόνου». Μ’ αυτήν, ο κυνικός σκηνοθέτης Αντουάν (Γκιγιόμ Κανέ) και η ομάδα του ανασκευάζει κι αναπαριστά οποιαδήποτε στιγμή στο χρόνο επιθυμεί ο πελάτης. Αναζητώντας διέξοδο από το συναισθηματικά αφιλόξενο παρόν του, ο Βικτόρ θα ζητήσει να επιστρέψει στο παρελθόν και θα το πληρώσει ακριβά, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ως τόπο και χρόνο θα διαλέξει κάτι γνώριμο και ασφαλές: το 1974, στο γραφικό μπιστρό La Belle Époque, εκεί όπου ένα κορίτσι του έκοψε την ανάσα και του άλλαξε τη ζωή, εκεί όπου ο νεαρός εαυτός του πρωτοερωτεύτηκε την 20χρονη Μαριάν.

Ο Ντανιέλ Οτέιγ ενδίδει στη νοσταλγία, δια χειρός του μαγικού ρεαλισμού του Νικολά Μπεντός. Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Καννών, εκτός συναγωνισμού. Διαβάστε τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

ολα για ολα

Ολα για Ολα του Μαρίνου Σκλαβουνάκη

Ο Μιχάλης είναι χρεωμένος στις τράπεζες και σε μια απεγνωσμένη, ύστατη προσπάθεια, χρεώνεται σε έναν τοκογλύφο. Ο Αντρέας, φίλος του Μιχάλη θέλει να τον βοηθήσει. Η μόνη λύση είναι να μπει ένα στοίχημα, στο οποίο θα τα παίξει όλα για όλα…

Η ταινία μικρού μήκους είναι διαθέσιμη δωρέαν online

aftersun

Aftersun της Σάρλοτ Γουέλς

Η Σόφι έχει μόλις γίνει 11. Ο μπαμπάς της, ο Κέιλεμ, σε λίγες μέρες θα γίνει 130. Τουλάχιστον έτσι λέει εκείνη, όταν τον πειράζει, στα home movies που τραβούν στο τυποποιημένο δωμάτιό τους, στο all inclusive ξενοδοχείο στα τουρκικά παράλια, όπου πηγαίνουν, οι δυο τους, για μια εβδομάδα διακοπών, αμέσως μετά το διαζύγιο των γονιών της. Αυτή είναι η Σόφι του 2000 - χαριτωμένη, ολοζώντανη, ένα παιδί που προσπαθεί να καταλάβει και ν' αγαπήσει αλλά απορεί, πληγώνεται, σοκάρεται όταν υποψιάζεται ότι ο μπαμπάς της δυσκολεύεται να είναι μπαμπάς της, να ενηλικιωθεί. Η Σόφι σήμερα, είκοσι χρόνια αργότερα, επιστρέφει με την (παραπλανητική, πάντα), μνήμη της σ' εκείνες τις μέρες, στο ψηφιδωτό από εικόνες και φράσεις, σε αλλεπάλληλα flash backs σε αποσπασματικές στιγμές τρυφερότητας, αδεξιότητας, μοναξιάς, στιγμές που καθόρισαν, τελικά, με διαφορετικό τρόπο, την πορεία και των δυο τους.

Το ντεμπούτο της Σάρλοτ Γουελς που ξεχώρισε ως μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr

the road home

Vinland Saga

Η σειρά είναι τοποθετημένη το 11ο αιώνα μ.Χ., την εποχή της δανέζικης κατάκτησης της Αγγλίας, πιο γνωστή και ως εποχή των Βίκινγκ. Ακολουθεί τον Θόρφιν, εμπνευσμένο από τον ομώνυμο ιστορικό εξερευνητή, από την παιδική του ηλικία, όπου βλέπει τον πρώην στρατιώτη πατέρα του να δολοφονείται από τον μισθοφόρο Ασκελαντ, στην εφηβεία του, όπου μπαίνει στο πλήρωμα του τελευταίου με απώτερο σκοπό την εκδίκηση, και την ενηλικίωση, όπου (ελαφρά σπόιλερ) έχει χάσει εντελώς την ευκαιρία του αυτή και έχει πουληθεί ως σκλάβος, προσπαθώντας να αφήσει πίσω το παρελθόν του και να βρει έναν δρόμο για μια καλύτερη ζωή. Ακολουθώντας όλη την πορεία του αυτή, ο θεατής αφήνεται να εμπεδώσει τον κόσμο μέσα από τα μάτια του, να γνωρίσει ένα πλήθος ιστορικών και μη προσώπων, και να γνωρίσει από πρώτο χέρι πόσο σκληρή ήταν αυτή η περίοδος και πως ο καθένας βρίσκει γαλήνη μέσα σε αυτόν τον κόσμο, όπου φαινομενικά όλοι είναι στα μαχαίρια με όλους.

Ενα παραγνωρισμένο anime - που δεν μοιάζει με όλα τα υπόλοιπα και στριμάρει στο Netflix - διανύει μια από τις καλύτερες σεζόν του. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η σειρά βγαίνει σε εβδομαδιαία βάση κάθε Δευτέρα βράδυ στο Netflix