Buzz

Δείτε online τις μικρού μήκους ταινίες «Ολα για Ολα» και το «Νανά» του Μαρίνου Σκλαβουνάκη

στα 10

Διαθέσιμες στο διαδίκτυο είναι οι δύο μικρού μήκους ταινίες του Μαρίνου Σκλαβουνάκη «Νανά» και «Ολα για Ολα».

Δείτε online τις μικρού μήκους ταινίες «Ολα για Ολα» και το «Νανά» του Μαρίνου Σκλαβουνάκη

Οι δύο μικρού μήκους ταινίες του σκηνοθέτη και παραγωγού Μαρίνου Σκλαβουνάκη, το «Νανά» του 2022 και το «Ολα για Ολα» του 2018 είναι ελεύθερες στο διαδίκτυο.

Ο Μαρίνος Σκλαβουνάκης, πρωτοπαρουσίασε το 2018 την ταινία του «Ολα για Ολα» στο Φεστιβάλ Δράμας, όπου συζητήθηκε για το έξυπνο, γεμάτο ανατροπές σενάριο, τις ερμηνείες των πρωταγωνιστών του Βασίλη Μπισμπίκη και Στάθη Σταμουλακάτου, τις καλτ σκηνές, αλλά και την cameo εμφάνιση του σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη. 

Στο διάστημα που μεσολάβησε, υπέγραψε μαζί με τον Γιώργο Καρναβά και τον Γιώργο Γούση την παραγωγή των «Μαγνητικών Πεδίων» του Γιώργου Γούση, για την οποία μάλιστα απέσπασε και το βραβείο του καλύτερου Location Manager από το Hellenic Film Commission του ΕΚΚ στο 62ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Ηταν ο άνθρωπος που έστησε την ταινία στην πατρίδα του, την Κεφαλλονιά,  στην οποία φέτος το καλοκαίρι του 2023 θα παρουσιάσει το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κεφαλλονιάς «Κύματα» από τις 27 Αυγούστου μέχρι και τις 3 Σεπτεμβρίου, φεστιβάλ που ο ίδιος ίδρυσε στη γενέτειρά του, με προσκεκλημένους έκπληξη από τον ελληνικό κινηματογράφο (και όχι μόνο).

Νανά

Η Νανά (2022, 37’ ) είναι η νέα μικρού μήκους ταινία του  Μαρίνου Σκλαβουνάκη που βασίζεται σε ένα διήγημα του μουσικού Δημήτρη Μητσοτάκη από τη συλλογή «Τα Σκισμένα Ημερολόγια» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τόπος. Στην ταινία, η μοίρα ενώνει μια παρέα τεσσάρων φοιτητών μεταφέροντας τους από την φοιτητική ανεμελιά και την αθωότητα στην σκληρή πραγματικότητα που θα τους μεταμορφώσει τις ζωές. Χώρος δράσης η πίστα ενός ρεμπετάδικου. | Πρωταγωνιστούν: Νίνα Φώσκολου, Ρήγας Σκεπετάρης, Δημήτρης Κυρατσούδης, Σπύρος Ασημένιος και ο Βαγγέλης Αλεξανδρής. | Mουσική παίζουν οι ΡΕΜΠΕΛΕΤΙΚΟ.

«Η ταινία στην ρίζα της ασχολείται με την τοξική αρρενωπότητα και τις πατριαρχικές αντιλήψεις όπως παρουσιάζονται στους κύριους αντρικούς ρόλους με διαφορετικές σε καθέναν από αυτούς διαβαθμίσεις. Αυτά όμως προσκρούουν, όχι σε έναν παθητικό γυναικείο χαρακτήρα, αλλά σε έναν πολύπλοκο και ίσως αμφιλεγόμενο χαρακτήρα, που τον διακρίνει η νεανική ακατέργαστη αντιδραστικότητα. Παρόλο που η Νανά επιδεικνύει την θηλυκότητα της σύμφωνα με τα υπάρχοντα στερεότυπα, αυτή η επίδειξη συμπορεύεται με την σπασμωδική αντίδραση της στις συμπεριφορές των αντρών. Παράλληλα η παραπάνω σύγκρουση πραγματοποιείται μέσα στο πλαίσιο της νεανικής ανεμελιάς και της έντονης νεανικής ερωτικής επιθυμίας.

Η πραγματικότητα όμως μέσα από την τυχαιότητα και πολυπλοκότητα της ζωής μπορεί να γίνει ισοπεδωτική. Η τελική έκβαση των γεγονότων στην ταινία δεν προκαλείται από την σεξουαλική επιθυμία αλλά από την ανάγκη για δύναμη, εξουσία, και έλεγχο.
Ενας παράλληλος σκοπός της ταινίας είναι να εμπλέξει τον θεατή στο ερώτημα του ποιος φταίει για τη συγκεκριμένη έκβαση. Τα στερεότυπα δεν βρίσκονται μόνο μέσα στους πρωταγωνιστές της ιστορίας αλλά και μέσα στους θεατές και μάρτυρες (αυτής) και διαμορφώνουν ασυνείδητα τις απόψεις τους στην προσπάθεια να ερμηνεύσουν ένα γεγονός.
Οποια αναζήτηση ισότητας σε συμπεριφορές θα πρέπει να ισχύει ακόμα και σε περίπτωση που οι γυναικείοι με τους αντρικούς ρόλους αντιστραφούν.Τελικός σκοπός της ταινίας είναι να σταθεί ως σημείο προβληματισμού για όλες τις διαφορετικές συμπεριφορές καθώς επίσης, για την εμπλοκή της τύχης στα γεγονότα πέρα από τις επιλογές των ανθρώπων».
Μαρίνος Σκλαβουνάκης

Μπορείτε να δείτε την ταινία εδώ:


Ολα για Ολα

Το «Ολα για Ολα» (2018, 30’), ένα «μπρα ντε φερ» μεταξύ Βασίλη Μπισμπίκη και Στάθη Σταμουλακάτου. Η ταινία γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Κεφαλονιά. Συμμετέχουν 5 ηθοποιοί από την Αθήνα για τους κύριους ρόλους και 6 από την Κεφαλονιά σε δεύτερους ρόλους. Ο Μιχάλης είναι χρεωμένος στις τράπεζες και σε μια απεγνωσμένη, ύστατη προσπάθεια, χρεώνεται σε έναν τοκογλύφο. Ο Αντρέας, φίλος του Μιχάλη θέλει να τον βοηθήσει. Η μόνη λύση είναι να μπει ένα στοίχημα, στο οποίο θα τα παίξει όλα για όλα… | Πρωταγωνιστούν:: Βασίλης Μπισμπίκης, Στάθης Σταμουλακάτος, Γιάννης Οικονομίδης, Θεόδωρος Κανδηλιώτης, Πέτρος Ζερβός

Δείτε την ταινία εδώ: