Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 21 Ιουλίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 21 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


the natural

Ο Καλύτερος (The Natural) του Μπάρι Λέβινσον

Η ταινία έχει ως πρωταγωνιστή τον Ρόι Χομπς, έναν ταλαντούχο νεαρό με στόχο να γίνει σούπερ σταρ του μπέιζμπολ. Η μυθοποίηση αρχίζει όταν κατασκευάζει το ρόπαλό του, το Wonderboy, από μια πεσμένη βελανιδιά και συνεχίζεται καθώς η εξαιρετική του ικανότητα προσελκύει τους σκάουτερ της μεγάλης λίγκας. Αλλά μια συνάντηση με μια μυστηριώδη γυναίκα εκτροχιάζει την άνοδό του, μέχρι που επανεμφανίζεται ως 36χρονος ρούκι για τους αουτσάιντερ New York Knights, και τα τεράστια home runs του πυροδοτούν την απίθανη προσπάθεια της ομάδας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όμως, πρέπει ακόμα να διαπραγματευτεί μια πορεία μέσα από έναν σκοτεινό ιδιοκτήτη, έναν απατεώνα τζογαδόρο, έναν επικίνδυνο πειρασμό και έναν καιροσκόπο αθλητικογράφο για να φτάσει στη μοναδική στιγμή που, με τη βοήθεια μιας πρώην αγαπημένης του θα μπορέσει επιτέλους να εκπληρώσει το πεπρωμένο του.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.45 στην ΕΡΤ 1

λιούμπη

Λιούμπη της Λάγια Γιούργου

Η Λιούμπη (Αγάπη στα ρώσικα), μια όμορφη νεαρή μετανάστρια μπαίνει στη ζωή μιας τυπικής μεσοαστικής οικογένειας, αναλαμβάνοντας τη φροντίδα της άρρωστης ηλικιωμένης μητέρας. Ο Δημήτρης (γιος) είναι το στήριγμα της οικογένειας, ενώ παράλληλα προσπαθεί να φτιάξει τη ζωή του. Μαζί τους μένουν και η Άννα με τον άντρα της Πέτρο που προσπαθούν επανειλημμένα να φέρουν στον κόσμο το πρώτο τους παιδί. Η Λιούμπη, αγκαλιάζει την μάνα, στέκεται με ευαισθησία και στο δράμα της Αννας, απωθεί με αξιοπρέπεια τον Πέτρο και γνωρίζει τον έρωτα στο πρόσωπο του Δημήτρη. Ο Δημήτρης ερωτεύεται τη Λιούμπη και αποφασίζει να διαλύσει τον κάπως αταίριαστο αρραβώνα του για χάρη της. Ωστόσο, η οικογενειακή πίεση για μια "καλύτερη τύχη" και ο κοινωνικός ρατσισμός για τους μετανάστες, καταφέρνουν να υπερισχύσουν του έρωτα και να χωρίσουν το ζευγάρι. Ο Δημήτρης αδύναμος να διεκδικήσει τη θέση της Λιούμπη στη ζωή του και να κερδίσει την ευτυχία του, συμβιβάζεται στο όνομα του χρήματος και εγκλωβίζεται στο ρόλο του στυλοβάτη της οικογένειας.

H ταινία προβάλλεται στις 00.00 στην ΕΡΤ 3

Bridge of Spies 607

H Γέφυρα των Κατασκόπων (Bridge of Spies) του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Δεκαετία του ’50, στα πρώτα στάδια του Ψυχρού Πολέμου. Οι σχέσεις Η.Π.Α. και Σοβιετικής Eνωσης είναι ήδη τεταμένες αλλά η κατάσταση χειροτερεύει όταν το FBI συλλαμβάνει τον Ρούντολφ Eϊμπελ, έναν Σοβιετικό πράκτορα που ζει στη Νέα Υόρκη. Η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να βρει έναν ανεξάρτητο δικηγόρο για την υπεράσπιση του Έιμπελ, πλησιάζει τον Τζέιμς Ντόνοβαν, έναν δικηγόρο από το Μπρούκλιν που ειδικεύεται στα ασφαλιστικά. Παρά την σχετική απειρία του, ο Ντόνοβαν δέχεται και επιδιώκει να εξασφαλίσει στον πελάτη του μια δίκαιη δίκη. Λίγο καιρό αργότερα, ένα αμερικανικό κατασκοπικό αεροπλάνο καταρρίπτεται στη Σοβιετική Ένωση και ο πιλότος του, Φράνσις Γκάρι Πάουερς, συλλαμβάνεται. Η CIA, παρόλο που επίσημα αρνείται την συμμετοχή της στην αποστολή, φοβάται μήπως ο Πάουερς αποκαλύψει απόρρητες πληροφορίες. Λόγω της εντυπωσιακής παρουσίας του Ντόνοβαν στη δίκη του Εϊμπελ, η CIA τον καλεί να αναλάβει την ευαίσθητη υπόθεση εθνικής σημασίας. Ο Ντόνοβαν αναχωρεί για το Βερολίνο για να διαπραγματευτεί την ανταλλαγή κρατουμένων...

H απαράμιλλη τέχνη του Στίβεν Σπίλμπεργκ σε μια ταινία που ξαναγράφει τον Ψυχρό Πόλεμο σαν μια κραταιά νίκη της ακεραιότητας πάνω στις αιώνια γκρίζες ζώνες της πολιτικής και της δικαιοσύνης. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 20.45 στο Star

Μικρά Αγγλία 607

Μικρά Αγγλία του Παντελή Βούλγαρη

Η Ανδρος του 1930 είναι ένα νησί ναυτικό: οι άντρες περιπλανώνται στις θάλασσες του κόσμου προσπαθώντας να γίνουν καπετάνιοι και να κάνουν ένα κομπόδεμα, αλλά συχνά χάνονται στα κύματα. Οι γυναίκες μένουν πίσω στο νησί και παλεύουν να φτιάξουν μια τύχη για κείνες και για τις οικογένειές τους. Μια τέτοια γυναίκα, η Μίνα, με στρατηγικό πολυμήχανο μυαλό, κανονίζει τα προξενιά των κοριτσιών της, της Ορσας και της Μόσχας, εξασφαλίζοντάς τους καλή ζωή, χωρίς να νοιάζεται για «αισθήματα» και ρομάντζα. Μόνο που οι δυο κόρες αγαπούν τον ίδιο άντρα και οι μηχανορραφίες της μάνας τους θα φέρουν μοιραίες συγκρούσεις στην οικογένειά τους.

Η ταινία προβαλλεται στις 00.00 στο Star

signs

Οιωνός (Signs) του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Μετά το θάνατο της γυναίκας του σε τροχαίο, ένας πάστορας επιστρέφει στην αγροτική ζωή, στην επαρχία Μπακς της Πενσυλβάνια. Μαζί του έχει τα δυο μικρά παιδιά του καθώς και τον αδερφό του. Οταν τεράστιοι γεωμετρικοί σχηματισμοί, ακτίνας 150 μέτρων, εμφανίζονται μέσα στα χωράφια του προσπαθεί να βρει μια εξήγηση για αυτό το ανεξήγητο φαινόμενο και η πίστη του δοκιμάζεται.

Ο σκηνοθέτης της «6ης Αίσθησης» συνεχίζει να εξερευνά με μεγάλη φαντασία τα είδη του σινεμά για να μάς αποκαλύπτει τι συμβαίνει στη ζωή και μέσα μας.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.50 στο ΣΚΑΪ

spider-man sam raimi

Spider-Man του Σαμ Ράιμι

Ο Πίτερ Πάρκερ ζει σε μια ήσυχη γειτονιά της Νέας Υόρκης με το θείο και τη θεία του. Είναι κρυφά ερωτευμένος με τη Μέρι Τζέιν Γουάτσον, το όμορφο, καλόκαρδο κορίτσι που μένει στο διπλανό σπίτι, αλλά είναι πολύ ντροπαλός για να την προσεγγίσει. Ο κολλητός του Χάρι Όζμπορν είναι γιος του Δόκτωρ Νόρμαν Όζμπορν, πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρίας Oscorp, η οποία προσπαθεί να υπογράψει ένα συμβόλαιο για την προμήθεια όπλων στο στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών. Σε ένα εργαστήριο γενετικής, μια μεταλλαγμένη αράχνη τσιμπά τον Πίτερ, με αποτέλεσμα να αναπτύξει ειδικές ικανότητες αναρρίχησης κι ευελιξίας, να μεταμορφωθεί σε άνθρωπο-αράχνη και να γίνει κυνηγός του εγκλήματος.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.50 στο Mega

1917 main

1917 του Σαμ Μέντες

6 Απριλίου 1917, Β. Γαλλία. Ο Μπλέικ κι ο Σκόφιλντ, δύο νεαροί στρατιώτες της 8ης διμοιρίας του βρετανικού στρατού, αναλαμβάνουν μία αποστολή αυτοκτονίας: έχουν λίγες ώρες για να διασχίσουν 15 χιλιόμετρα εχθρικού εδάφους και να παραδώσουν την εντολή του Στρατηγού απέναντι, στους λοχαγούς της 2ης διμοιρίας που είναι έτοιμοι να επιτεθούν στους Γερμανούς, οι οποίοι (φαίνονται να) υποχωρούν. Είναι παγίδα. Οι Γερμανοί τους περιμένουν για να τους αποδεκατίσουν. Ανάμεσα στους 1600 άντρες που καλούνται να σώσουν είναι κι ο μεγάλος αδελφός του Μπλέικ. Για αυτό κι ο δεκαοχτάχρονος φαντάρος περνά το συρματόπλεγμα με φόρα κι αυτοθυσία. Βοηθάει και το ότι πιστεύει ακόμα σε ηρωισμούς, αντίθετα από τον συνομήλικό του Σκόφιλντ που βλέπει πιο καθαρά. Δεν περιμένει παράσημα, στο τέλος της μέρας. Γνωρίζει ότι τους στέλνουν σε αυτή την αποστολή γιατί είναι αναλώσιμοι.

Καταιγιστικό, αγωνιώδες, εντυπωσιακό αντιπολεμικό έπος. Ενας θρίαμβος της κινηματογραφικής φόρμας για τον Σαμ Μέντες και τον Ρότζερ Ντίκινς. Είναι αυτό αρκετό; Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

the black dahlia

Η Μαύρη Ντάλια (The Black Dahlia) του Μπράιαν Ντε Πάλμα

Μία ιστορία έρωτα, διαφθοράς, άπληστων συμφερόντων και αμαρτίας εκτυλίσσεται παράλληλα με την προσπάθεια διαλεύκανσης του βάναυσου φόνου μίας νεαρής στάρλετ του Χόλιγουντ. Η αληθινή ιστορία της δολοφονίας της "Μαύρης Ντάλια" (που μέχρι σήμερα δεν έχει διαλευκανθεί) συντάραξε και καθήλωσε τις Ηνωμένες Πολιτείες το 1947 και παραμένει συγκλονιστική ακόμα και τώρα. Δύο αστυνομικοί, ο Λι Μπλάνσαρντ και ο Μπάκι Μπλέιχερτ αναλαμβάνουν την έρευνα γύρω από τη δολοφονία της νεαρής ηθοποιού Ελίζαμπεθ Σορτ. Καθώς βυθίζονται όλο και περισσότερο στο μυστήριο του αποτρόπαιου εγκλήματος, ο ένας από τους δύο μαθαίνει ότι η φίλη του μπορεί να είχε σχέσεις με το θύμα, ενώ σύντομα θα ανακαλύψουν ότι η διαφθορά βρίσκεται μέσα στις τάξεις της αστυνομίας.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

stax

STAX: Soulsville, USA

Αϊζακ Χέιζ, Οτις Ρέντινγκ. Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, Μαύροι Πάνθηρες. Μαύροι και λευκοί που φτιάχνουν μαζί μουσική και... «αυτός ο ήχος», ο ήχος του Μέμφις, μιας επανάστασης μέσα από την Τέχνη. Αυτή ήταν η Stax, μια δισκογραφική εταιρεία, ταυτόχρονα μουσική σχολή, ταυτόχρονα διαρκές φεστιβάλ συνωμοτικών συνεργασιών, ένα πείραμα, μια «ανωμαλία» στα ήθη της εποχής, που γέννησε τη σπουδαιότερη soul μουσική και λειτούργησε κόντρα στο σύστημα του διαχωρισμού των ανθρώπων. Η ιστορία της Stax, από τη γέννησή της τη δεκαετία του '50 ως το κλείσιμό της στα '70ς, αποκαλύπτεται με πάθος και groove, σε μια ήδη πολυβραβευμένη σειρά ντοκιμαντέρ τεσσάρων επεισοδίων.

Προβάλλεται αποκλειστικά στο Vodafone TV

alma viva

Ζωντανό Πνεύμα (Alma Viva) της Κριστέλ Αλβες Μέιρα

Σε ένα μικρό ορεινό χωριό της Πορτογαλίας, όπου περνάει το καλοκαίρι της, η μικρή Σαλομέ νιώθει και είναι μόνη αφού δεν υπάρχουν άλλα παιδιά στην ηλικία της. Μοναδική της παρέα είναι η γιαγιά της που της μαθαίνει τον κόσμο των νεκρών, δίνοντας σημασία στο κληρονομικό χάρισμα της και προσπαθώντας να την εκπαιδεύσει να το χειριστεί με τον πιο ασφαλή τρόπο. «Eχεις ανοιχτό σώμα», θα πει η γιαγιά στη Σαλομέ, εννοώντας το κυριολεκτικά και μεταφορικά. Κυριολεκτικά, αφού μετά το θάνατο της θα μπει μέσα στη μικρή εγγονή της προκαλώντας μια αλληλουχία από «μαγικά» που θα οδηγήσουν το χωριό σε παροξυσμό και μεταφορικά, αφού η γιαγιά που μετά θάνατον δεν συγχωρήθηκε για τις «αμαρτίες» της δεν ήταν παρά μια ελεύθερη, ανεξάρτητη γυναίκα, καταδικασμένη, ακόμη και στις σύγχρονες κοινωνίες, να τη θεωρούν… μάγισσα.

Μια μικρή ιστορία ενηλικίωσης που απλώνεται ατμοσφαιρικά στη σφαίρα του μεταφυσικού και πάλι πίσω στη γη. Επίσημη συμμετοχή στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών του 2022, η πρόταση της Πορτογαλίας για το Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

i am celine dion

Είμαι: η Σελίν Ντιόν (I Am: Celine Dion) της Αϊρίν Τέιλορ

Το Είμαι: η Σελίν Ντιόν μάς δίνει μια ωμή και παρασκηνιακή εικόνα για τον αγώνα της διάσημης τραγουδίστριας με μια απειλητική νόσο. Αυτό το εμπνευστικό ντοκιμαντέρ επισημαίνει τη μουσική που όρισε τη ζωή της ενώ αναδεικνύει το σθένος του ανθρώπινου πνεύματος.

To ντοκιμάντέρ είναι διαθέσιμο στο Amazon Prime