Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Dr. Strangelove 607

S.O.S Πεντάγωνο Καλεί Μόσχα (Dr. Strangelove or How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb) του Στάνλεϊ Κιούμπρικ

‘Ενας μανιώδης αντικομμουνιστής Στρατηγός ο Τζακ Ρίπερ, διοικητής μιας αμερικανικής αεροπορικής βάσης, αποφασίζει ότι ο πόλεμος είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση και δεν μπορεί να μένει στα χέρια των πολιτικών. Έτσι εκμεταλλευόμενος ένα απόρρητο σχέδιο επίθεσης με πυρηνικά όπλα εναντίον της Ρωσίας, για το οποίο δεν απαιτείται η έγκριση του προέδρου των ΗΠΑ, στέλνει βομβαρδιστικά Β52 της δικαιοδοσίας του, να βομβαρδίσουν με πυρηνικούς πυραύλους συγκεκριμένους, στρατηγικούς στόχους της Σοβιετικής Ένωσης. Οι υπεύθυνοι της αμερικάνικης κυβέρνησης, πληροφορούμενοι το γεγονός, καλούν έκτακτο πολεμικό συμβούλιο και προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τη Σοβιετική Ένωση ώστε να ανατραπεί ο επικείμενος πυρηνικός πόλεμος. Θα καταφέρουν να αποτρέψουν μια ολοκληρωτική καταστροφή;

Η αξεπέραστη - και επίκαιρη σε κάθε εποχή - μαύρη κωμωδία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ για τον Ψυχρό Πόλεμο και το σουρεαλισμό στην πολιτική με την ερμηνεία - ντελίριο του Πίτερ Σέλερς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στην ΕΡΤ 2

rise

Aνοδος: Η Ιστορία των Αντετοκούνμπο (Rise) του Ακίν Ομοτόσο

Η αληθινή ιστορία θριάμβου των αδελφών Αντετοκούνμπο, που από μετανάστες έγιναν αστέρες του NBA. Ο Τσαρλς και η Βέρα Αντετοκούνμπο μεταναστεύουν από τη Νιγηρία στην Ελλάδα, με την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για εκείνους και την οικογένειά τους. Το ζευγάρι εργάζεται σκληρά για να επιβιώσει και να εξασφαλίσει τα απαραίτητα στα πέντε του παιδιά. Καθημερινά απειλούνται με απέλαση από τη χώρα, καθώς το δύσκολο και δυσλειτουργικό σύστημα για την απόκτηση υπηκοότητας απειλεί τα όνειρα για τα παιδιά τους. Για να κερδίσει αρκετά χρήματα και να πληρώσει τους λογαριασμούς, η οικογένεια πουλάει αναμνηστικά σε τουρίστες στην Αθήνα. Τα αδέλφια Γιάννης και Θανάσης, όταν δεν δουλεύουν, παίζουν μπάσκετ σε μια τοπική ομάδα και ανακαλύπτουν γρήγορα ότι αν και δεν έχουν εμπειρία στο άθλημα, διαθέτουν μοναδικό ταλέντο.

Η ιστορία του Γιάννη, του Θανάση, μιας οικογένειας που έκανε το ελληνικό όνειρο να μοιάζει αμερικάνικο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.15 στο Star

armageddon

Αρμαγεδδών (Armageddon) του Μάικλ Μπέι

Ένας γιγάντιος αστεροειδής, που φαίνεται να έχει το μέγεθος του Τέξας, κατευθύνεται προς τη Γη με ταχύτητα 35.000 χλμ την ώρα. Το ανώτατο επιτελείο της NASA βρίσκεται σε πανικό, αφού υπολογίζουν ότι σε περίπου δύο εβδομάδες ο αστεροειδής θα προσκρούσει στη Γη με ολέθρια αποτελέσματα για τον πλανήτη και το ανθρώπινο είδος. Καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι ελάχιστα, ο διευθυντής της NASA δεν έχει άλλη επιλογή από το να καταφύγει στη τελευταία και πιο απίθανη λύση: να στείλει τον Χάρι Στάμπερ, έμπειρο εκσκαφέα, και την απροσάρμοστη ομάδα του να συναντήσουν πρώτοι τον αστεροειδή. Αποστολή τους είναι να τρυπήσουν την επιφάνειά του και να τοποθετήσουν στο βάθος του πυρηνικές βόμβες για να τον καταστρέψουν. Πιθανότητες επιτυχίας σχεδόν μηδενικές.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στον Alpha

new order michel franco 607

Νέα Τάξη (New Order) του Μισέλ Φράνκο

Στην πόλη του Μεξικού, παράπλευρα από το κέντρο, στην έπαυλη με το πάτιο και τους μεγάλους κήπους, η Μαριάνα παντρεύεται. Τι κρίμα που δεν μπορούν να φτάσουν στη δεξίωση όλοι οι καλεσμένοι: οι κατώτερες τάξεις έχουν εξεγερθεί και γρήγορα επιβάλλεται αμείλικτος στρατιωτικός νόμος. Αλλά η Μαριάνα έχει καλή καρδιά: θα φύγει από την (προσωρινή) ασφάλεια της έπαυλης και θα ριχτεί στη μάχη, αναζητώντας χρήματα για το χειρουγείο της άρρωστης γυναίκας του πρώην υπηρέτη της οικογένειας.

Ο Μισέλ Φράνκο («Μετά τη Λουτσία») συνεχίζει την (πάντα λίγο υπερφίαλη) κριτική του στην παλιά και τη νέα τάξη πραγμάτων. Αργυρός Λέοντας - Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής, Φεστιβάλ Βενετίας 2020. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

Dungeons and Dragons

Dungeons & Dragons: Εντιμότητα Μεταξύ Κλεφτών (Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves) των Τζον Φράνσις Ντέιλι, Τζόναθαν Γκόλντστιν

Οπως σε κάθε καλή περιπέτεια στο DnD, έτσι και στην ταινία η ιστορία ξεκινά κάπως απλά, αλλά γρήγορα εξελίσσεται σε κάτι το πιο μεγαλειώδες. Κι εδώ ένας γοητευτικός κλέφτης και μια ομάδα απίθανων τυχοδιωκτών αναλαμβάνουν μια επικών διαστάσεων αποστολή για να εντοπίσουν ένα χαμένο απομεινάρι του παρελθόντος.

Το παροιμιώδες role-playing game έρχεται στη μεγάλη οθόνη με θεαματικό καστ και καθαρόαιμη, διασκεδαστική περιπέτεια. Από τους δημιουργούς του «Game Night». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

loving vincent main

Ο Αγαπημένος σου Βίνσεντ (Loving Vincent) των Ντορότα Κομπιέλα και Χιου Γουέλτσμαν

1891, Αρλ, Νότια Γαλλία. Ενας χρόνος έχει περάσει από το θάνατο του ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ κι ο νεαρός Αρμάν, γιος του τοπικού ταχυδρόμου, αναλαμβάνει, αρχικά βαριεστημένα, να παραδώσει μία τελευταία επιστολή που είχε γράψει ο ψυχικά διαταραγμένος καλλιτέχνης στον αδελφό του, Θίο. Οταν πληροφορείται ότι κι ο Θίο πέθανε λίγο καιρό μετά το χαμό του αδελφού του, ο Αρμάν ακολουθεί το νήμα των πληροφοριών που τον οδηγεί στην Οβέρ-συρ-Ουάζ, την μικρή επαρχιακή πόλη που αυτοκτόνησε ο Βαν Γκογκ. Μιλώντας με τους κατοίκους που τον γνώριζαν, από την κόρη του πανδοχέα και τον γιατρό που είχε αναλάβει την ψυχιατρική του υποστήριξη, μέχρι τον βαρκάρη στο ποτάμι που ο Βαν Γκογκ ζωγράφιζε καθημερινά, μία ανατροπή των γεγονότων υποψιάζει ότι δεν ήταν αυτοκτονία. Ο Βαν Γκογκ πυροβολήθηκε από ένα μεθυσμένο πλουσιόπαιδο, αλλά πήρε το μυστικό μαζί του. Ποια είναι η αλήθεια;

Μία ταινία ζωγραφισμένη στο χέρι, μία κινηματογραφική ιμπρεσιονιστική υπόκλιση στο έργο του Βαν Γκογκ. Θα ήταν απόλυτο αριστούργημα αν το σενάριο είχε την ίδια ενέργεια και δύναμη για να ακολουθήσει τον πραγματικό θρίαμβο της φόρμας και της τεχνικής. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

Kingdom of the Planet of the Apes

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων (Kingdom of the Planet of the Apes) του Γουες Μπολ

Ο Νόα, γόνος της ειρηνικής φυλής του Αετού, γλιτώνει από μια έφοδο των πολεμιστών του Πρόξιμους, αλλά γίνεται μάρτυρας της σφαγής του πατέρα του και του φύλαρχού τους, της καταστροφής του χωριού και της αιχμαλωσίας της μητέρας του και όλων των συντρόφων του. Αποφασισμένος να τους βρει, θα ξεκινήσει ένα παρακινδυνευμένο ταξίδι μέσα στη ζούγκλα, παρέα με έναν γερο-σοφό ουρακοτάγκο που συναντά στον δρόμο και μια φοβισμένη αρχικά, αλλά έξυπνη και δυναμική όπως θα αποδειχθεί, γυναίκα.

Φροντισμένη στους πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες, τις εντάσεις και το ψηφιακό της σχέδιο, αλλά αδούλευτη στην αλληγορία της, συνέχεια στον θεαματικά αναβιωμένο μύθο του 56χρονου «Πλανήτη». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

Robin Hood: Men in Tight

Ρομπέν των Δασών: Οι Ηρωες με τα Κολάν (Robin Hood: Men in Tight) του Μελ Μπρουκς

Ο Κάρι Έλγουις πρωταγωνιστεί ως Ρομπέν του Λόξλεϊ, ο όμορφος μεσαιωνικός smoothie που επιστρέφει νωρίς από τις Σταυροφορίες για να υπερασπιστεί την Αγγλία από μια εχθρική κατάληψη. Οι ένοχοι που έχουν βάλει στο μάτι τον θρόνο είναι ο κακομαθημένος και βασιλικά νευρωτικός πρίγκιπας Ιωάννης και ο συν-κακοποιός του, ο εντελώς σάπιος Μέρβιν, σερίφης του Ρότινγκχαμ. Με τη βοήθεια της ομάδας των εύθυμων ανδρών του, ο Ρομπέν αποσπά την εξουσία από τον πρίγκιπα, ταπεινώνει τον κατάπτυστο σερίφη και βρίσκει τα κλειδιά - τα κλειδιά της καρδιάς της όμορφης κοπέλας Μάριαν καθώς και της ζώνης αγνότητας Everlast.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix