Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


μανάβης

O Μανάβης του Δημήτρη Κουτσιαμπασιάκου

Ακολουθώντας μέσα σε τέσσερις εποχές τον μανάβη Νίκο Αναστασίου με τη γυναίκα του και τα παιδιά του, καθώς αυτοί επισκέπτονται εδώ και 26 χρόνια με το μανάβικο - φορτηγό τους τα δύσβατα χωρια της ορεινής Πίνδου, ξεκινώντας από τα Τρίκαλα, ο Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος γνώριζε ήδη από τη σύλληψη του ντοκιμαντέρ του πως δεν χρειαζόταν να κάνει τίποτα περισσότερο από το να βρίσκεται εκεί.

Η πραγματικότητα έτσι κι αλλιώς των ανθρώπων που συναντά στην διαδρομή του ο μανάβης δεν χρειάζεται σκηνοθεσία, ούτε ειδικούς φακούς για να τους κάνει αναμφισβήτητους και χαρισματικούς πρωταγωνιστές μιας ταινίας που είναι απλά η καθημερινότητά τους, φωτισμένη αριστουργηματικά από το φυσικό φως του ορεινού τοπίου και σκηνοθετημένη αριστοτεχνικά πριν από οποιονδήποτε από την ίδια τη ζωή. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

To ντοκιμαντέρ προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

Raoul Taburin 607

Ο Αξιαγάπητος Κύριος Τροχίδης (Raoul Taburin) του Πιερ Γκοντό

Αν χρειάζεσαι κάτι που έχει να κάνει με ποδήλατο, τότε ένας είναι ο άνθρωπός σου: ο Ραούλ Τροχίδης! Είναι ο επίσημος μηχανικός ποδηλάτων του Σαν Σερόν, ενός πανέμορφου μικρού χωριού στη νότια Γαλλία, οι κάτοικοι του οποίου τον θαυμάζουν ως τον απόλυτο… ήρωα-ποδηλάτη. Ομως, ο Ραούλ έχει ένα καλά κρυμμένο μυστικό: ο ίδιος δεν έμαθε ποτέ να κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες! Όταν, όμως, πιάνει φιλίες με έναν φωτογράφο, ο οποίος θέλει να τον φωτογραφίσει εν δράσει, να τρέχει δηλαδή καβάλα στο ποδήλατο, ο Ραούλ τα βρίσκει σκούρα. Θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει την φωτογράφιση, αλλά η στιγμή της αλήθειας έχει φτάσει και τελικά δεν είναι ο μόνος που κρύβει μυστικά…

Από τον δημιουργό του πολυδιαβασμένου «Μικρού Νικόλα», Ζαν-Ζακ Σεμπέ, μια κλισέ αλλά αξιαγάπητα τρυφερή ιστορία για τη φιλία, την αγάπη, και τις διάφορες… εκδοχές της αλήθειας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στην ΕΡΤ 2

the promised land bastarden

Η Γη της Επαγγελίας (Bastarden) του Νικολάι Αρσέλ

Στα μέσα του 18ου αιώνα, στα άγονα ρείκια της Γιουτλάνδης, όπου είναι αδύνατον να πιάσουν οι σοδειές και κατ’ επέκταση να γεμίσει ο τόπος με τους αποίκους που ονειρεύεται ο βασιλιάς της Δανίας, ο φτωχός στρατιώτης Λούντβιχ Κάλεν (Μαντς Μίκελσεν) βάζει στόχο να καταφέρει το αδύνατο και να ιδρύσει τον πρώτο βιώσιμο καταυλισμό στην περιοχή, ώστε να κερδίσει τον τίτλο και τον πλούτο που έχει τάξει ο Βασιλιάς. Κάτι τέτοιο φυσικά τον φέρνει αντιμέτωπο τόσο με τον παρανοϊκό γαιοκτήμονα της περιοχής, που δεν πρόκειται να αφήσει τον Κάλεν ανενόχλητο στην επιδίωξη του στόχου του, όσο και με την ίδια την αφιλόξενη Φύση που με κάθε - μα κάθε - τρόπο πρόκειται να αντιταχθεί στα ομολογουμένως δύσκολο σχέδιά του. Υπάρχει περίπτωση όλη αυτή η παράνοια να έχει αίσιο τέλος; Και υπάρχει περίπτωση τελικά, πέρα από κάθε αντιξοότητα, αυτή να είναι η απαρχή μιας παράδοξης οικογένειας;

Πρεμιέρα στη Βενετία, πρόταση της Δανίας για το Οσκαρ Διεθνούς Ταινίας, το νέο φιλμ, υπερπαραγωγή εποχής, του ελληνικής καταγωγής Νικολάι Αρσέλ με τον Μαντς Μίκελσεν να διεκδικεί... ταξική ισότητα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

tar

Tar του Τοντ Φιλντ

Η Λίντια Ταρ είναι η μαέστρος της συμφωνικής ορχήστρας του Βερολίνου, μια γυναίκα στο απόγειο της καριέρας της. Δυναμική, απαιτητική, προκλητική, αμετανόητη, ανταγωνιστική, εγωκεντρική, είναι την ίδια στιγμή γοητευτική με τον τρόπο μιας αληθινής ιδιοφυΐας και ενός ταλέντου που ξέρει το μέγεθος και την αξία του. Εχοντας χτίσει από την αρχή τον εαυτό της και τη ζωή της μέσα από τη μουσική, τις επιτυχίες και τις απόψεις της, η Λίντια ζει μια οχυρωμένη ζωή με τη σύντροφό της και τη μικρή τους κόρη στο επικά μινιμαλιστικό διαμέρισμά τους στο Βερολίνο και στο υπέροχο γραφείο της στη φιλαρμονική, όταν τουλάχιστον δεν ταξιδεύει ανά τον κόσμο με την αφοσιωμένη βοηθό της, που έχει κι εκείνη τις δικές της φιλοδοξίες. Ομως η ατσάλινη, γυαλιστερή εικόνα της Λίντια αρχίζει να εμφανίζει ρωγμές, όταν μια σειρά από φήμες για απρεπή συμπεριφορά αποκτούν πρόσφυση, την ίδια στιγμή που μια νέα τσελίστρια στη συμφωνική αρχίζει να κεντρίζει έντονα το ενδιαφέρον της.

Η Κέιτ Μπλάνσετ είναι καλύτερη από ποτέ σε μια ταινία χαρακτήρων που συζητήθηκε όσο καμία φέτος, εξίσου συναρπαστική με οποιοδήποτε θεαματικό blockbuster. Εξι υποψηφιότητες για Οσκαρ, ανάμεσα στα οποία Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Α' Γυναικείου Ρόλου.​ Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Nova Cinema 2

annette 607

Annette του Λεός Καράξ

Αυτή είναι η ιστορία του Χένρι ΜακΧένρι, ενός εριστικού, διανοούμενου, ανερχόμενου stand-up performer, υποβλητικού, κυνικού, οριακά επιθετικού, μιας σύγχρονης εικόνας του γοητευτικού, πολυπρισματικού «κακού». Και της Αν Ντεφρανού, μιας διάσημης σοπράνο, πανέμορφης, γαλήνιας, διαχρονικά θεϊκής. Οι δυο τους ερωτεύονται με πάθος, κάνουν ένα κοριτσάκι, την Ανέτ (η οποία, χωρίς εξήγηση αλλά και με εκπληκτική εξήγηση, είναι μια ξύλινη μαριονέτα) και καθώς τα οικογενειακά βάρη μεγαλώνουν και η φήμη των δυο τραβά αντίθετες κατευθύνσεις, εκείνης προς τον ουρανό, εκείνου προς την κόλαση, η σχέση τους αρχίζει ν’ αποσυντίθεται.

Το μιούζικαλ του Λεός Καράξ και των The Sparks, ένα τραγικό love story, ένα παράδοξο, μαγευτικό έπος για την αγάπη, το μίσος, τη διασημότητα και το femicide. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix

H ταινία είναι διαθέσιμή στο Videorama

You Were Never Lovelier

Στον Ιλιγγο του Χορού (You Were Never Lovelier) του Γουίλιαμ Α. Σάιτερ

Οι Ακούνας, μια πλούσια οικογένεια της Αργεντινής, έχουν την παράδοση ότι οι κόρες πρέπει να παντρεύονται με τη σειρά, με πρώτη τη μεγαλύτερη. Όταν η αδελφή νο.1 παντρεύεται, οι αδελφές νο.3 και νο.4 ασκούν πίεση στη Μαρία, την αδελφή νο.2, επειδή έχουν ήδη διαλέξει τους συζύγους τους. Όμως η Μαρία δεν έχει γνωρίσει ακόμα έναν άντρα που να της αρέσει. Ο Εντουάρντο Ακούνα, πιστεύοντας ότι οι άντρες δεν είναι αρκετά ρομαντικοί στις μέρες μας, στέλνει στην κόρη του λουλούδια και ανώνυμα ερωτικά γράμματα, δημιουργώντας έναν "μυστηριώδη άντρα" για να την ερωτευτεί. Σκοπεύει να της διαλέξει αργότερα έναν κατάλληλο γι’ αυτή σύζυγο. Αλλά ο Ρόμπερτ Ντέιβις, ένας Αμερικανός χορευτής που ψάχνει για δουλειά, μπαίνει τυχαία στην εικόνα. Η Μαρία τον ερωτεύεται, αλλά ο πατέρας της δεν το εγκρίνει.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

the bear

The Bear Season 3

Στην σειρά πρωταγωνιστεί ο Τζέρεμι Αλεν Γουάιτ στον ρόλο του Κάρμι, ενός νεαρού πολλά υποσχόμενου σεφ, ο οποίος επιστρέφει στο Σικάγο μετά τον θάνατο του αδερφού του για να ανανεώσει το οικογενειακό του εστιατόριο. Φυσικά η σειρά είναι πολλά περισσότερα από ένα «εφιάλτης στην κουζίνα», γεμάτη από υπέροχους χαρακτήρες και μια ιστορία για την οικογένεια, τη φιλία, τις σχέσεις και τις εμμονές.

Η τρίτη σεζόν είναι διαθέσιμη στο Disney+

the peasants 607

Οι Χωρικοί (The Peasants) των Ντορότα Κομπιέλα, Χιού Βέλχμαν

Σε ένα συντηρητικό πολωνικό χωριό των τελών του 19ου αιώνα, η 19χρονη Γιάγκνα, όμορφη και ανύπαντρη, είναι αντικείμενο ζήλειας γυναικών κάθε ηλικίας και πόθου πολλών αντρών, συμπεριλαμβανομένου του Aντεκ, αγρότη άξεστου και παντρεμένου με παιδιά, πλην γοητευτικού. Η Γιάγκνα υποκύπτει στην πολιορκία του και τον ερωτεύεται, όμως τα πράγματα μπερδεύει ο χήρος γαιοκτήμονας πατέρας του Aντεκ που, πεπεισμένος από τους συντοπίτες του να ξαναπαντρευτεί, ετοιμάζεται να ζητήσει το χέρι της κοπέλας από τη μητέρα της έναντι ενός εκτεταμένου κομματιού γης.

Η ομάδα του «Loving Vincent» επιμένει στο μαγευτικό animation της ελαιογραφίας, αλλά μήπως πρόκειται για τρικ για το τρικ; Επίσημη υποβολή της Πολωνίας για το Οσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

gaga chromatic ball

Gaga Chromatica Ball

Το έτος είναι το 2022. Το σύνθημα είναι ο φαντασιακός μαξιμαλισμός και το παντοδύναμο μπιτ. Η μούσα είναι, φυσικά, η Lady Gaga, η καλλιτέχνης που άλλαξε, ολομόναχη, την αντίληψη για το τι σημαίνει πολυμορφική σταρ. Σ' ένα δίωρο ντοκιμαντέρ, γίνεσαι κι εσύ ένα από τα 55.000 άτομα που συγκεντρώθηκαν στο Στάδιο Dodger στο Λος Αντζελες για να βροντοχτυπηθούν και να βροντοφωνάξουν I was just born this way και να εκφράσουν τη... stupid love τους για την ιέρεια της ποπ.

Μια παραγωγή της HBO που προβάλλεται αποκλειστικά στο Vodafone TV