Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 29 Μαρτίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 29 Μαρτίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


ουρανός

Ουρανός του Τάκη Κανελλόπουλου

Στη μακεδονική επαρχία, δύο ζευγάρια χωρίζουν με την έναρξη του πολέμου. Οι δύο άντρες πάνε στο μέτωπο της Αλβανίας. Πολεμούν πλάι-πλάι με τον δάσκαλο, ο οποίος θα σκοτωθεί πρώτος. Στη συνέχεια, θα πέσουν και οι ίδιοι, το μέτωπο θα καταρρεύσει και το πένθος θα σκεπάσει τα πάντα. Οκτωβρίου 1940: Σε ένα φυλάκιο στα ελληνοαλβανικά σύνορα, η ζωή των στρατιωτικών κυλά ήρεμα.29 Οκτωβρίου 1940: Έχει κηρυχθεί ο πόλεμος με τους Ιταλούς και οι στρατιώτες αλλάζουν μονάδες ανάλογα με την ειδικότητά τους.Ανοιξη 1941: Μετά την κατάκτηση της χώρας από τους Γερμανούς, οι στρατιώτες επιστρέφουν από τα μέτωπα του πολέμου, στα σπίτια τους με τα πόδια.

Το αριστουργηματικό ντεμπούτο του Τάκη Κανελλόπουλου, μια από τις καλύτερες ελληνικές ταινίες που γυρίστηκαν ποτέ.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

state of play

Η Κατάσταση των Πραγμάτων (State of Play) του Κέβιν Μακντόναλντ

Όταν η ερωμένη του βρίσκεται νεκρή, ο βουλευτής Στίβεν Κόλινς (Μπεν Άφλεκ) προσπαθεί απεγνωσμένα να προστατεύσει το όνομα και την καριέρα του. Καθώς οι δημοσιογράφοι Καλ (Ράσελ Κρόου) και Ντέλα (Ρέιτσελ ΜακΆνταμς) ερευνούν περαιτέρω, αποκαλύπτουν έναν περίπλοκο ιστό ψεμάτων που εκτείνεται μέχρι τα υψηλότερα επίπεδα εξουσίας.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στην ΕΡΤ 3

john wick 607

John Wick των Ντέιβιντ Λιτς, Τσαντ Σταχέλσκι

Μετά τον αιφνίδιο θάνατο της αγαπημένης του συζύγου, ο Τζον Γουικ λαμβάνει ένα τελευταίο δώρο από εκείνη: ένα κουτάβι με το όνομα Ντέιζι κι ένα σημείωμα που τον προτρέπει να μην ξεχάσει ν’ αγαπά. Ο θρήνος του διακόπτεται απότομα, όταν ο αδίστακτος Γιόζεφ και η συμμορία του εισβάλλουν στο σπίτι του, αφήνοντας τον ίδιο αναίσθητο και την Ντέιζι νεκρή. Δίχως να το γνωρίζουν, μόλις ξύπνησαν έναν από τους πιο επικίνδυνους δολοφόνους του υπόκοσμου. Η αναζήτηση του Τζον για το κλεμμένο αυτοκίνητο που του πήρε η συμμορία, τον οδηγεί σε μια μυστική κοινότητα της Νέας Υόρκης, όπου κάποτε ο ίδιος ήταν ο φόβος και ο τρόμος όλων. Οταν μαθαίνει ότι ο Γιόζεφ είναι ο μοναχογιός ενός παλιού του συνεργάτη, θα αναζητήσει την εκδίκηση. Ο πατέρας του Γιόζεφ εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό για το Τζον Γουικ, προκειμένου να μη φτάσει ποτέ στο γιο του. Με έναν ολόκληρο στρατό στο κατόπι του, ο Τζον μετατρέπεται ξανά στη φονική μήχανη που φοβόταν ολόκληρος ο υπόκοσμος, κηρρύσοντας έναν πόλεμο στον οποίο μπορεί να χάσουν και οι δύο πλευρές.

Μεταμοντέρνο b-movie ή μια στιλιζαρισμένη ανοησία; Δεν χρειάζετε να πάρετε θέση. Το «John Wick» είναι και τα δύο. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.50 στο Star

armageddon

Αρμαγεδδών (Armageddon) του Μάικλ Μπέι

Ένας γιγάντιος αστεροειδής, που φαίνεται να έχει το μέγεθος του Τέξας, κατευθύνεται προς τη Γη με ταχύτητα 35.000 χλμ την ώρα. Το ανώτατο επιτελείο της NASA βρίσκεται σε πανικό, αφού υπολογίζουν ότι σε περίπου δύο εβδομάδες ο αστεροειδής θα προσκρούσει στη Γη με ολέθρια αποτελέσματα για τον πλανήτη και το ανθρώπινο είδος. Καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι ελάχιστα, ο διευθυντής της NASA δεν έχει άλλη επιλογή από το να καταφύγει στη τελευταία και πιο απίθανη λύση: να στείλει τον Χάρι Στάμπερ, έμπειρο εκσκαφέα, και την απροσάρμοστη ομάδα του να συναντήσουν πρώτοι τον αστεροειδή. Αποστολή τους είναι να τρυπήσουν την επιφάνειά του και να τοποθετήσουν στο βάθος του πυρηνικές βόμβες για να τον καταστρέψουν. Πιθανότητες επιτυχίας σχεδόν μηδενικές.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.15 στον Alpha

the majestic

Κινηματογράφος Majestic (The Majestic) του Φρανκ Ντάραμποντ

Την εποχή του Μακαρθισμού, ένας σεναριογράφος ο οποίος εξορίστηκε από το Χόλιγουντ για τις πολιτικές του πεποιθήσεις, μπλέκεται σε ένα ατύχημα που του στερεί τη μνήμη. Όταν κάποια στιγμή εγκαθίσταται σε μια μικρή πόλη για βρει από την αρχή τα "πατήματά" του, οι κάτοικοι νομίζουν ότι πρόκειται για το χαμένο γιο του ιδιοκτήτη του μοναδικού σινεμά της πόλης, προκαλώντας μια ανατροπή μέσα στην κοινότητα αλλά και στην προσωπική του ζωή με την εμφάνιση μιας γυναίκας από το παρελθόν.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στο Open

The Last Voyage of the Demeter

Demeter: Η Αφύπνιση του Κακού (The Last Voyage of the Demeter) του Αντρέ Οβερνταλ

Η ιστορία τοποθετείται στη ρωσική σκούνα, Demeter, που ναυλώθηκε για να μεταφέρει ιδιωτικό φορτίο – είκοσι τέσσερα ασημάδευτα κιβώτια – από τα Καρπάθια Ορη στο Λονδίνο. Η ταινία αφηγείται τα περίεργα γεγονότα που έπληξαν το καταραμένο πλήρωμα όσο προσπαθούσαν να επιβιώσουν στο ωκεάνιο ταξίδι τους, κυνηγημένοι κάθε νύχτα από μια τρομακτική παρουσία. Oταν το πλοίο έφτασε τελικά στον προορισμό του ήταν ρημαγμένο χωρίς ίχνος του πληρώματος.

Ενα μόνο κεφάλαιο του «Δράκουλα» του Μπραμ Στόκερ γίνεται μια ταινία μυστηρίου και τρόμου που κερδίζει σε ατμόσφαιρα, όχι όμως και σε ουσία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.05 στο Cosmote Cinema 1

the cathedral

Ο Καθεδρικός (The Cathedral) του Ρίκι Ντ' Αμπροουζ

Ένας αόρατος αφηγητής μας διηγείται τη ζωή και τις οικογενειακές σχέσεις του γεννημένου το 1987 Τζέσι Ντάμρος: τη διάλυση του γάμου των γονιών του, τους καβγάδες, τα οικονομικά προβλήματα, τους θανάτους. Ο σκηνοθέτης κάνει μια ακτινογραφία μιας τυπικής μεσοαστικής αμερικανικής οικογένειας αλλά ταυτόχρονα μας παραδίδει μια ιμπρεσιονιστική εξιστόρηση της ζωής του, δίνοντας έμφαση λιγότερο στα γεγονότα και περισσότερο σε στιγμές ή συνήθειες που μένουν χαραγμένες στη μνήμη: το σακάκι με τις βάτες της θείας, το αποτύπωμα ενός χαλιού, μια διαφήμιση, το φως σε ένα δωμάτιο.

Ενα οικογενειακό φωτογραφικό άλμπουμ μετουσιώνεται σε ένα ουσιαστικό κινηματογραφικό δοκίμιο πάνω στη λειτουργία της μνήμης. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

Next Goal Wins 607

Ενα Γκολ για τη Νίκη (Next Goal Wins) του Τάικα Γουαϊτίτι

To 2001, στα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο, η εθνική ποδοσφαίρου της Αμερικανικής Σαμόα ηττήθηκε κατά κράτος από εκείνη της Αυστραλίας σε έναν αγώνα που έμελλε να περάσει στα ρεκόρ Γκίνες: 31-0! Μια δεκαετία μετά, ο πρόεδρος του συλλόγου, στην προσπάθειά του να ανασυγκροτήσει την ταπεινωμένη ομάδα ενόψει ενός αγώνα με την εθνική Τόνγκα, στρέφεται σε έναν Ολλανδό προπονητή εξ Αμερικής. Ομως ο Τόμας Ρόνγκεν, έκπτωτος και πότης, είναι το ίδιο αποτυχημένος με τους παίκτες. Μετά από πιέσεις της πρώην συζύγου του και νυν μνηστής του αφεντικού, αναλαμβάνει διστακτικά τη θέση. Θα καταφέρει άραγε να μεταμορφώσει τους παντελώς σκουριασμένους αθλητές σε μια επαρκώς ανταγωνιστική ομάδα;

Ο Τάικα Γουαϊτίτι διασκευάζει αθλητικά συμβάντα σε «αρθρητικά» καλαμπούρια. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

the artist 607

The Artist του Μισέλ Χαζαναβίσιους

1927 στο Χόλιγουντ, ο λαμπερός και αυτάρεσκος Ζορζ Βαλεντίν, ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες του βωβού κινηματογράφου, αρχίζει να συνειδητοποιεί πως η έλευση του ήχου θα σημάνει αναπόφευκτα το τέλος της καριέρας του. Την ίδια στιγμή, η Πέπι Μίλερ, μια χαριτωμένη όσο και φιλόδοξη στάρλετ, την οποία ο Βαλεντίν βοήθησε στα πρώτα της βήματα, θα αρπάξει την ευκαιρία να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα, όταν, εντελώς αναπάντεχα, θα βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας ως μία από τις πιο υποσχόμενες εκπροσώπους του ομιλούντος κινηματογράφου. Άραγε, πόσο εύκολο πλέον είναι να διατηρηθεί μια ειλικρινής σχέση ανάμεσά τους;

Τέσσερα βραβεία κριτικών ενώσεων, έξι υποψηφιότητες για Χρυσές Σφαίρες, εγγύηση ότι θα σαρώσει και τα Οσκαρ. Η ταινία-φαινόμενο της χρονιάς είναι μία ασπρόμαυρη, βωβή, ηχηρή έκπληξη από τη Γαλλία! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix