Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


L'Atalante

Η Αταλάντη (L'Atalante) του Ζαν Βιγκό

Η ιστορία του γαμήλιου ταξιδιού ενός καπετάνιου με το ποταμόπλοιό του, την «Αταλάντη». Εκτός από τη γυναίκα του, ταξιδεύει μαζί του και ένας μισότρελος ναύτης, ένα τσούρμο γάτες κι ένα παιδί, κάτι που θα οδηγήσει τη σχέση των νεόνυμφων σε κρίση.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

david copperfield 607

Ο Διαφορετικός Κύριος Κόπερφιλντ (The Personal History of David Copperfield) του Αρμάντο Ιανούτσι

Ο ήρωας της ταινίας, Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, αφηγείται ο ίδιος την ιστορία της ζωής του, από τα χρόνια της ορφάνειας του, των οικοτροφείων, της παιδικής εργασίας, ως την ωριμότητα της επιτυχίας. Μ' έναν ήρωα συγγραφέα, έναν αχαλίνωτα ευφάνταστο νέο, τα βιογραφικά στοιχεία, η ίδια η δημιουργική διαδικασία της συγγραφής, οι επινοήσεις και τα χαριτωμένα παραμύθια αποτυπώνονται ταυτόχρονα στις σεκάνς του, κάνοντας τον θεατή συμπαίκτη σ' ένα παιχνίδι επιλογών. Από κάθε σκηνή και κάθε μικρή ιστορία, εκείνος θα επιλέξει πού θα στρέψει την προσοχή του.

Ο Αρμάντο Ιανούτσι δίνει νόημα, υπερπληθωρικότητα και... χρώμα στο ξαναδιάβασμα της κλασικής ιστορίας του Τσαρλς Ντίκενς με έναν all inclusive Ντέιβιντ Κόπερφιλντ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

parker

Parker του Τέιλορ Χάκφορντ

O Πάρκερ είναι ένας σκληροτράχηλος κακοποιός με κώδικα τιμής: Δεν κλέβει ποτέ από αυτούς που έχουν ανάγκη. Οταν του τη φέρνουν οι συνεργάτες του σε μια ληστεία τράπεζας, ορκίζεται εκδίκηση και τους ακολουθεί στην επόμενή τους “δουλειά”, μια κλοπή κοσμημάτων στο Παλμ Μπιτς. O Στέιθαμ κυνηγάει να ανταποδώσει, έχοντας στο πλευρό του μια μεσίτρια που υποδύεται η Τζένιφερ Λόπεζ.

Με ρίζες στην pulp λογοτεχνία, αυτό το «τίμιο» θρίλερ, δίνει στον Στείθαμ μια ακόμη ευκαρία να κάνει αυτό που ξέρει καλυτερα: Να κοιτάζει απειλητικά και να δέρνει θεαματικά. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 00.15 στον Alpha

Unfaithful

Απιστη (Unfaithful) του Αντριαν Λιν

Η Κόνι Σάμνερ ζει έναν ευτυχισμένο γάμο με τον Έντουαρντ, μέχρι που συναντά έναν νεαρό Γάλλο μποέμ. Ο απρόσμενος και θυελλώδης δεσμός με τον όμορφο και αρκετά νεότερό της άντρα κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα τη σχέση της με τον σύζυγό της. Όταν ο τελευταίος ανακαλύπτει την απιστία της, τυφλωμένος από τη ζήλια, βρίσκεται αντιμέτωπος με τον εραστή της γυναίκας του για να ανακαλύψει ένα πρωτόγνωρο κύμα οργής να τον κατακλύζει.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Open

the boogeyman

Ο Μπαμπούλας (The Boogeyman) του Ρομπ Σάβατζ

Η μαθήτρια γυμνασίου Σέιντι Χάρπερ και η μικρότερη αδερφή της, Σόγιερ είναι συγκλονισμένες από τον πρόσφατο θάνατο της μητέρας τους, χωρίς να έχουν σημαντική στήριξη από τον πατέρα τους, Γουίλ, έναν θεραπευτή που προσπαθεί να διαχειριστεί το δικό του πόνο. Οταν ένας απελπισμένος ασθενής εμφανίζεται ξαφνικά στο σπίτι τους αναζητώντας βοήθεια, αφήνει πίσω του μια τρομακτική υπερφυσική οντότητα που κυνηγάει οικογένειες και τρέφεται από τον πόνο των θυμάτων του.

To μυθιστόρημα του Στίβεν Κινγκ από τους σεναριογράφους του «Ενα Ησυχο Μέρος» και «Μαύρος Κύκνος», σε μια ενδιαφέρουσα απεικόνιση του τέρατος που κρύβεται εκεί έξω και - σίγουρα - μέσα μας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

conan main

Κόναν, Ο Βάρβαρος (Conan, The Barbarian) του Τζον Μίλιου

Στις αρχές του Μεσαίωνα, μια ομάδα βαρβάρων πολεμιστών επιτίθεται σε ένα χωριό και σκορπίζει τον θάνατο. Ο μικρός Κόvαv γίνεται μάρτυρας της δολοφονίας των γονιών του και πιάνεται αιχμάλωτος από τους αιμοδιψείς επιδρομείς που τον ρίχνουν σε καταναγκαστικά έργα. Καθώς τα χρόνια περνούν, o Κόναν, έφηβος πια, καταφέρνει να δραπετεύσει και αποφασίζει να τιμωρήσει παραδειγματικά τους εχθρούς του.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Cosmote Cinema 2

fight club 607

Fight Club του Ντέιβιντ Φίντσερ

Ενας υπάλληλος γραφείου που πάσχει από αυπνία, μαζί με έναν τυχοδιώκτη κατασκευαστή σαπουνιών, δημιουργούν ένα κρυφό κλαμπ πάλης που τελικά εξελίσσεται σε κάτι πολύ περισσότερο.

H ταινία είναι διαθέσιμο στο Netflix

mymetastories

MyMeta Stories

Το πρόγραμμα του MyMetaStories περιλαμβάνει 13 μικρού και 7 μεγάλου μήκους ταινίες που αντιπροσωπεύουν την ευρωπαϊκή δημιουργικότητα κι έχουν συμμετάσχει στα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου: ταινίες από τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Αυστρία, την Ουκρανία, την Ιρλανδία, την Εσθονία, τη Δανία, την Ολλανδία, τη Γερμανία, τη Σερβία, με έμφαση στο νεανικό κοινό, στο σινεμά είδους, το animation και τις ταινίες κοινωνικής αφύπνισης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ