Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Madame De... 607

Η Αγνωστη Κυρία (Madame De...) του Μαξ Οφίλς

Παρίσι, τέλη του 19ου αιώνα. Η Λουίζ, σύζυγος στρατηγού, αναγκάζεται να πουλήσει τα σκουλαρίκια που της είχε δωρίσει ο άντρας της για να ξεπληρώσει κάποια χρέη της. Μέσα από μια σειρά συμπτώσεων, τα σκουλαρίκια θα καταλήγουν συνεχώς στα χέρια των ίδιων ανθρώπων, αποκαλύπτοντας τα μυστικά και τους κρυφούς έρωτες των κατόχων τους.

Το κλασικό αριστούργημα του Γαλλογερμανού σκηνοθέτη και σεναριογράφου είναι μια αισθηματική περιπέτεια για την απατηλή λάμψη του έρωτα και του ψεύδους.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

πίσω από τις θημωνιές

Πίσω από τις Θημωνιές της Ασημίνας Προέδρου

Μια παρέα μικρών παιδιών παίζουν κοντά σε μια λίμνη. Η κάμερα τα παρακολουθεί από κοντά. Οι κινηματογραφικοί κώδικες, το νιώθεις, σε προετοιμάζουν για κάτι κακό, ένα ατύχημα, μια στιγμή που θα σκοτεινιάσει την υπέροχη ανοιξιάτικη ημέρα, ένα τραγικό γεγονός που θα αλλάξει για πάντα τις ζωές μιας ολόκληρης κοινότητας, μιας ολόκληρης κοινωνίας. Το κακό όμως δεν θα συμβεί. Για έχει ήδη συμβεί. Και έχει ήδη σκεπαστεί με επιμέλεια κάτω από τόνους ψεμάτων, ανθρώπινης υποκρισίας, κάτω από άλλα μικρά και μεγάλα εγκλήματα που με τη σειρά τους κρατούν ολοζώντανο έναν κύκλο που δεν τελειώνει ποτέ, κρυμμένα κι αυτά στον βυθό της λίμνης, πίσω από τις θημωνιές. Αν ξεβραστούν, θα επιπλεύσουν για να (και αν) διαταράξουν την τακτοποιημένη ζωή όλων όσων υπήρξαν συνένοχοι στο έγκλημα. Και τότε ίσως κάτι αλλάξει…

Ενα στέρεο, τολμηρό, πολιτικό ντεμπούτο μεγάλου μήκους από την Ασημίνα Προέδρου του «Red Hulk» που συνεχίζει να κοιτάζει κατάματα την ελληνική κοινωνία χωρίς φόβο και πολύ πάθος. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ1

the matrix reloaded

The Matrix Reloaded των Λάνα και Λίλι Γουατσόφσκι

Οι επαναστάτες Νίο, Τρίνιτι και Μορφέας συνεχίζουν να αντιστέκονται στο στρατό των Φονικών Μηχανών, αξιοποιώντας τα ιδιαίτερα χαρίσματά τους, ενάντια στις δυνάμεις καταπίεσης. Η (σχεδόν εξίσου) απολαυστική δεύτερη συνέχεια του franchise, μάς επισκέπτεται από το 2003 - ή από το μέλλον.

Η ταινία προβάλλεται στη 01.00 στο Open

Catch me if you can

Πιάσε Με, Αν Μπορείς (Catch Me If You Can) του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Ένας πράκτορας του FBI βάζει σκοπό της ζωής του να συλλάβει τον Φρανκ Άμπιγκνεϊλ, έναν δεξιοτέχνη των πλαστογραφήσεων ο οποίος μέχρι τα 21 του χρόνια είχε ήδη καταφέρει να υποδυθεί, με διάφορους βαθμούς επιτυχίας, τον πιλότο, τον γιατρό και τον δικηγόρο. Ο πράκτορας Χάνρατυ καταδιώκει τον Φρανκ επί πέντε χρόνια, όμως κάθε φορά που πλησιάζει τα ίχνη του, εκείνος βρίσκεται ήδη ένα βήμα μπροστά!

Η ταινία προβάλλεται στις 23.50 στο Cosmote Cinena 2

corsage

Κορσές (Corsage) της Μαρί Κρόιτσερ

Αυστρία, 1877. Μπροστά στην Αυτοκράτειρα Σίσσυ έρχεται η τούρτα με τα 40 της κεράκια. Εκείνη δε θέλει να σηκωθεί να τα σβήσει. Γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει αυτό το ορόσημο. Συμβολικά, η θηλυκή της υπόσταση σβήνει - μία γυναίκα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως σύμβολο ομορφιάς στα 40. Κυριολεκτικά, τα 40 είναι το προσδόκιμο επιβίωσης των γυναικών στην εποχή της. Εκείνη όμως είναι ακόμα ζωντανή. Ιππεύει τα άλογά της, κολυμπά, ξυπνά την μικρή της κόρη για να ζήσουν μαζί μια νυχτερινή περιπέτεια. Πάλλεται, ονειρεύεται, νιώθει. Τι κι αν ο Φραγκίσκος Ιωσήφ δεν την αγγίζει πια. Τι κι αν την αγνοεί - όταν ήταν νέα άκουγε τη γνώμη και τη συμβουλή της στις πολιτικές του αποφάσεις, τώρα... «το έχει μετανιώσει πικρά». Απομονωμένη, χωρίς καθήκοντα κι ενδιαφέροντα, οφείλει μόνο να χτενίζει περίτεχνα τα μακριά ατίθασα μαλλιά της και... να μην παχαίνει. Να αποφεύγει το επιδόρπιο, που όλοι οι άντρες απολαμβάνουν στα επίσημα γεύματα, να ακολουθεί ένα αυστηρό πρόγραμμα νηστείας, να σφίγγει τον κορσέ της όλο και πιο σφιχτά. Μόνο που αυτό που σιγοβράζει μέσα της μια μέρα γίνεται απόφαση. Σηκώνεται από την καρέκλα της, σηκώνει το μεσαίο δάχτυλο στον Φραγκίσκο Ιωσήφ και τους υπόλοιπους άντρες του τραπεζιού και ξεκινά την επανάστασή της.

Τι συνέβη στην Αυτοκράτειρα Σίσσυ όταν μεγάλωσε; Μία αριστουργηματική φεμινιστική ματιά στη γυναίκα πίσω από τον μύθο. Μία συγκλονιστική πρωταγωνίστρια που φορά και αποτινάζει τον κορσέ της με την ίδια ανάσα. Μην το χάσετε. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία στις 00.10 στο Nova Cinema 2

Martin Eden 607

Mάρτιν Ιντεν (Martin Eden) του Πιέτρο Μαρτσέλο

Ο ναυτικός Μάρτιν Ιντεν σώζει τον Αρτούρο, με καταγωγή από μεγάλη οικογένεια της βιομηχανικής αστικής τάξης. Για να τον ευχαριστήσουν, οι γονείς του Αρτούρο τον προσκαλούν στο σπίτι τους όπου γνωρίζει την Έλενα, την όμορφη αδελφή του Αρτούρο, που την ερωτεύεται με την πρώτη ματιά. Η Έλενα, με την μόρφωσή της και τους λεπτούς τρόπους της, γίνεται η εμμονή του Μάρτιν καθώς το σύμβολο της κοινωνικής τάξης όπου ο ναυτικός φιλοδοξεί να ενταχτεί. Με μεγάλο προσωπικό κόστος ο Μάρτιν αντιμετωπίζει τα εμπόδια της ταπεινής του καταγωγής κυνηγώντας το όνειρο να γίνει συγγραφέας και, υπό την επήρεια του γέρου διανοουμένου Ρους Μπρισέντεν, προσεγγίζει τους σοσιαλιστικούς κύκλους μπαίνοντας σε τροχιά σύγκρουσης με την Έλενα και τον κόσμο της.

Η ταινία «Μάρτιν Ιντεν», βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζακ Λόντον, δεν είναι μόνο η ιστορία του φιλόδοξου νεαρού λαϊκής καταγωγής που θέλει να γίνει συγγραφέας για να κατακτήσει την καρδιά της ευκατάστατης κοπέλας του: είναι επίσης η σκοτεινή αυτοπροσωπογραφία του ίδιου του Τζακ Λόντον. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

Colin Farrell sacred deer main

Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού (The Killing of a Sacred Deer) του Γιώργου Λάνθιμου

Ο Στίβεν είναι ένας διαπρεπής καρδιοχειρουργός, παντρεμένος με την Ανα, μία καταξιωμένη οφθαλμίατρο. Είναι ευκατάστατοι και ζουν ευτυχισμένοι με τα δύο τους παιδιά, τη δεκατετράχρονη Κιμ και τον δωδεκάχρονο Μπομπ. O Στίβεν έχει αναπτύξει φιλική σχέση με τον Μάρτιν, ένα δεκαεξάχρονο αγόρι, ορφανό από πατέρα, το οποίο μοιάζει να έχει υπό την προστασία του. Τα πράγματα παίρνουν ολέθρια τροπή όταν ο γιατρός συστήνει τον Μάρτιν στην οικογένεια του, αναστατώνοντας τον κόσμο τους, ενώ ο ίδιος καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε μια ασύλληπτη θυσία και τον κίνδυνο να χάσει τα πάντα.

Μια εντυπωσιακή ταινία που απαιτεί σκέψη. Ενα βήμα μπροστά για το σινεμά του Λάνθιμου, ακόμη κι αν το φιλμ είναι περισσότερο αμφίσημο στην καρδιά του απ΄όσο θα χρειαζόταν. Βραβείο Σεναρίου στον Γιώργο Λάνθιμο και τον Ευθύμη Φιλιππου στο 70ό Φεστιβάλ Καννών. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

Dr. Strangelove 607

S.O.S Πεντάγωνο Καλεί Μόσχα (Dr. Strangelove or How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb) του Στάνλεϊ Κιούμπρικ

‘Ενας μανιώδης αντικομμουνιστής Στρατηγός ο Τζακ Ρίπερ, διοικητής μιας αμερικανικής αεροπορικής βάσης, αποφασίζει ότι ο πόλεμος είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση και δεν μπορεί να μένει στα χέρια των πολιτικών. Έτσι εκμεταλλευόμενος ένα απόρρητο σχέδιο επίθεσης με πυρηνικά όπλα εναντίον της Ρωσίας, για το οποίο δεν απαιτείται η έγκριση του προέδρου των ΗΠΑ, στέλνει βομβαρδιστικά Β52 της δικαιοδοσίας του, να βομβαρδίσουν με πυρηνικούς πυραύλους συγκεκριμένους, στρατηγικούς στόχους της Σοβιετικής Ένωσης. Οι υπεύθυνοι της αμερικάνικης κυβέρνησης, πληροφορούμενοι το γεγονός, καλούν έκτακτο πολεμικό συμβούλιο και προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τη Σοβιετική Ένωση ώστε να ανατραπεί ο επικείμενος πυρηνικός πόλεμος. Θα καταφέρουν να αποτρέψουν μια ολοκληρωτική καταστροφή;

Η αξεπέραστη - και επίκαιρη σε κάθε εποχή - μαύρη κωμωδία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ για τον Ψυχρό Πόλεμο και το σουρεαλισμό στην πολιτική με την ερμηνεία - ντελίριο του Πίτερ Σέλερς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

only murders in the building

Only Murders in the Builing Season 4

Οι Τσαρλς, Ολιβερ και Μέιμπελ ταξιδεύουν στο Λος Αντζελες για να λύσουν ένα ακόμα μυστήριο.

Η τέταρτη σεζόν προβάλλεται στο Disney+

the whale

Η Φάλαινα (The Whale) του Ντάρεν Αρονόφσκι

Ο Τσάρλι δουλεύει ως καθηγητής online μαθημάτων συγγραφής από το σπίτι. Δεν ανοίγει ποτέ την κάμερα όταν παραδίδει το μάθημά του, αρνούμενος να δείξει στην τάξη του τον αληθινό του εαυτό: ο Τσάρλι είναι ακραία παχύσαρκος, αποκομμένος από την ζωή και γεμάτος τύψεις και βαριές αναμνήσεις από μία ζωή που πολύ πιθανόν να φτάνει στο τέλος της. Κατά την διάρκεια πέντε ημερών, στο σπίτι που αποτελεί τα τελευταία χρόνια και ολόκληρο τον κόσμο του, ο Τσάρλι θα δεχτεί τις επισκέψεις της μοναδικής φίλης του με την οποία τον συνδέει μια κοινή τραγωδία (Χονγκ Τσάου), της απόμακρης κόρης του με την οποία ίσως πλέον κάθε δεσμός έχει καταστραφεί (Σέιντι Σινκ), ενός νεαρού ιεροκήρυκα που μοιάζει να είναι εξίσου χαμένος με εκείνον και, φυσικά, της πρώην γυναίκας του που, αν και χρόνια μετά τον χωρισμό τους, δείχνει να διατηρεί την δική της μοναδική θεώρηση των πραγμάτων (Σαμάνθα Μόρτον).

Από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρονιάς και στην Ελλάδα, με το δικαιωματικό Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου στα χέρια πλέον του Μπρένταν Φρέιζερ (σε έναν ρόλο που απαίτησε και σωματική μεταμόρφωση αλλά και δεκάδες κιλά επιπλέον προσθετικών - επίσης δικαιωματικό Οσκαρ Καλύτερου Μακιγιάζ) και με ωκεανούς συγκίνησης που έχει προκαλέσει σε όσους κολύμπησαν μαζί της, η «Φάλαινα» του Ντάρεν Αρονόφσκι είναι με διαφορά μια από τις ταινίες της χρονιάς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

After the Fire

After the Fire του Μεχντί Φικρί

Μετά τον θάνατο του μικρότερου αδερφού της κατά τη διάρκεια μιας αστυνομικής παρέμβασης, η Malika ξεκινά έναν δικαστικό αγώνα για να εξασφαλίσει ότι θα διεξαχθεί μια δίκη. Ωστόσο, η αναζήτησή της για την αλήθεια θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα της οικογένειάς της.

Διαθέσιμη στη πλατφόρμα του MetaStories