Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


El Reino

Ο Εκπτωτος (El Reino) του Ροντρίγκο Σορογκόγιεν

Ο Μανουέλ, τοπικός γραμματέας ενός μεγάλου κόμματος σε μία παραθαλάσσια πόλη της Ισπανίας, με αρκετή επιρροή και πολλές πιθανότητες να αναλάβει τη θέση του Προέδρου, βλέπει την τέλεια ζωή του να απειλείται μετά από την επικείμενη αποκάλυψη ενός μεγάλου σκανδάλου, που εμπλέκει τον ίδιο και τον φίλο του, Πάκο. Ο Μανουέλ προσπαθεί να κρατήσει την ψυχραιμία του, καθώς τα media αρχίζουν να ξεσκεπάζουν το σκάνδαλο, πιστεύοντας ότι η καταιγίδα θα περάσει και ότι το κόμμα θα τον καλύψει, όπως έκανε πάντα όταν είχε μπλεξίματα κάποιο από τα μέλη του. Όμως αυτή τη φορά, ο Μανουέλ προορίζεται να γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος και να φορτωθεί τα πάντα. Οι ανέμελοι κομματικοί φίλοι του με τα γιοτ και τα ακριβά δείπνα έχουν εξαφανισθεί ως δια μαγείας. Απόβλητος από το “βασίλειο”, προδομένος και στιγματισμένος στα μάτια της κοινής γνώμης, ο Μανουέλ δεν δέχεται να πέσει μόνος του. Με μόνη βοήθεια τη στήριξη της γυναίκας και της κόρης του, παγιδευμένος σε μια μάχη για επιβίωση, αποφασίζει να στραφεί ενάντια σε μια καλολαδωμένη μηχανή και ένα κομματικό σύστημα, στο οποίο οι βασιλιάδες μπορεί να γκρεμίζονται - τα βασίλεια, όμως, επιβιώνουν.

Η πολιτική κρίση στην Ισπανία μέσα από ένα συναρπαστικό θρίλερ που κέρδισε επτά βραβεία Γκόγια, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Α’ και Β’ Ανδρικής Ερμηνείας. Υποψήφιο για το Βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

histoire immortelle

Αθάνατη Ιστορία (Histoire Ιmmortelle) του Ορσον Γουέλς

Στην Πορτογαλική πόλη Μακάο, ένας πλούσιος ηλικιωμένος έμπορος ονόματι Τσαρλς Κλέι, έχει ως μόνη συντροφιά τον υπάλληλο του, Ελισάμα. Ένα βράδυ θυμάται μια ιστορία που είχε ακούσει χρόνια πριν, για έναν πλούσιο άνδρα που πλήρωσε έναν ναύτη για να κάνει παιδί με την γυναίκα του. Καθώς πιστεύουν και οι δύο πως η ιστορία αυτή είναι παραμύθι και όχι πραγματικότητα, ο Κλέι αποφασίζει να πραγματοποιήσει την τελευταία επιθυμία του, προσλαμβάνοντας μια κοπέλα για να παραστήσει την γυναίκα του και έναν ναύτη για να κάνει παιδί μαζί της και στη συνέχεια να διηγηθεί την ιστορία στα ταξίδια του. Ο Ορσον Γουέλς διασκευάζει Κάρεν Μπλίξεν στα γαλλικά, σε ένα έγχρωμο παραισθησιογόνο φιλμ που αξίζει να ανακαλύψεις ξανά και ξανά. Με τον ίδιο και την Ζαν Μορό.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

leon

Leon του Λικ Μπεσόν

Η Ματίλντα είναι ένα νεαρό κορίτσι που αναγκάζεται να μεγαλώσει απότομα, όταν η οικογένειά της δολοφονείται με στυγερό τρόπο από διεφθαρμένους αστυνομικούς της Νέας Υόρκης. Έτσι, βρίσκει καταφύγιο στο γειτονικό διαμέρισμα όπου ζει ο μυστηριώδης Λεόν, ένας μοναχικός επαγγελματίας εκτελεστής. Η Ματίλντα εισβάλλει στη ζωή του και του ζητά να τιμωρήσει αυτούς που σκότωσαν την οικογένειά της.

Η ταινία προβάλλεται στη 01.00 στον ΣΚΑΪ

Thor The Dark World 607

Thor 2: Σκοτεινός Κόσμος (Thor: The Dark World) του Αλαν Τέιλορ

Ο Θορ παλεύει να σώσει τη Γη και τους Εννέα Κόσμους από ένα μυστηριώδη εχθρό που υπάρχει πριν από το ίδιο το σύμπαν, καθώς μια αρχαία φυλή με αρχηγό τον εκδικητικό Μάλεκιθ σκοπεύει να βυθίσει τα πάντα στο σκοτάδι. Αντιμέτωπος με έναν εχθρό που ούτε ο βασιλιάς Οντιν, ούτε ο κόσμος του Ασγκαρντ μπορούν να αντέξουν, ο Θορ καλείται να ξεκινήσει το πιο επικίνδυνο και προσωπικό μέχρι τώρα ταξίδι του. Αυτό που θα τον επανασυνδέσει με την Τζέιν Φόστερ και θα τον αναγκάσει να θυσιάσει το πάντα, για να σώσει τους άλλους.

Περισσότερη δράση, λιγότερο χιούμορ, με το βαρύ σφυρί του Θορ να προσπαθεί στο σίκουελ να σώσει τον κόσμο από μια αρχαία φυλή σκοτεινών ξωτικών που θέλει να ρίξει μαύρο και τίτλους τέλους στο σύμπαν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.30 στον Alpha

the northman

Ο Ανθρωπος απ'τον Βορρά (The Northman) του Ρόμπερτ Εγκερς

Εναυσμα ο θρύλος του Βορρά, ο Βίκινγκ που ενέπνευσε τον «Αμλετ» του Σέξπιρ, οπωσδήποτε χωρίς τις υπαρξιακές ανησυχίες του. Ο Αμλεθ της ταινίας είναι ένας έφηβος Βίκινγκ πρίγκιπας, ο οποίος θα δει τον αγαπημένο πατέρα του και βασιλιά να δολοφονείται από τον ίδιο του τον αδελφό, που νυμφεύεται με το ζόρι και τη μητέρα-χήρα-βασίλισσα. Ο μικρός Αμλεθ θα δώσει όρκο τριπλό: να εκδικηθεί για τον πατέρα του, να σώσει τη μητέρα του και να σκοτώσει τον θείο του τον δολοφόνο και, πράγματι, χωρίς ανατροπές, αυτά και θα προσπαθήσει να πετύχει όταν μεγαλώσει και μοιάσει στον Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ (στην πορεία θα ερωτευτεί και τη Σλάβα γητεύτρα Ολγκα).

H νέα ταινία του Ρόμπερτ Εγκερς («The Witch», «O Φάρος») δεν τον βρίσκει στα φόρτε του - αλλά δίνει στο στέρνο και τα στιβαρά μπράτσα του Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ το ρόλο της ζωής τους! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 02.05 στο Nova Cinema 1

supernova 607

Σουπερνόβα (Supernova) του Χάρι Μακουίν

O Σαμ και ο Τασκερ, ένα ζευγάρι 20 χρόνων, ταξιδεύουν στην βρετανική εξοχή με το τροχόσπιτό τους, καθ οδόν προς το σπίτι της αδελφής του Σαμ όπου θα γιορτάσουν τα γενέθλια του. Πίσω από το εκ πρώτης όψεως ειδυλλιακό ταξίδι, όμως η σκληρή αλήθεια είναι πως αυτές είναι πιθανόν να είναι οι τελευταίες διακοπές τους μαζί. Ο Τάσκερ βρίσκεται στα πρώιμα στάδια της άνοιας και πιστεύει πως αυτό το ταξίδι είναι η τελευταία ευκαιρία του να βιώσει κάτι από την ζωή τους όπως ήταν πριν η αρρώστια του τον κάνει να χάσει την επαφή του με τον εαυτό του και τους γύρω του.

Ενα χαμηλότονο, τρυφερό, συναισθηματικά ψύχραιμο, ανθρώπινο και συγκινητικό δράμα, στεφανωμένο με δύο εξαιρετικές ερμηνείες από τον Στάνλεϊ Τούτσι και Κόλιν Φερθ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

Call Me by Your Name main

Να Με Φωνάζεις Με Τ' Ονομά Σου (Call me by your Name) του Λούκα Γκουαντανίνο

Στο κέντρο της βρίσκεται ο Ελιο κι ο Ολιβερ, ο πρώτος ο 17χρονος γοητευτικός πανέξυπνος, ικανός, διαβασμένος ταλαντούχος γιος του του καθηγητή Πέρλμαν που περνά τις μέρες του διαβάζοντας και παίζοντας μουσική και φλερτάροντας με τα κορίτσια. Ο δεύτερος ένας 25χρονος τελειόφοιτος που έρχεται να βοηθήσει τον πατέρα του Ελιο για το καλοκαίρι, ένας εκ πρώτης όψεως γεμάτος αυτοπεποίθηση νεαρός Αμερικάνος, με γυμνασμένο σώμα κι ακόμη πιο γυμνασμένο πνεύμα. H σχέση των δυο τους, θα χτιστεί γύρω από τα καλοκαιρινά τραπέζια, από τις βόλτες με τα ποδήλατα στην πόλη, από τις βουτιές στην στέρνα ή την λίμνη και, στο ίδιο μπάνιο που μοιράζονται τα διπλανά δωματιά τους. Μια σχέση που δείχνει περίπλοκη, αφού οι δύο τους μοιάζουν να έλκονται από μια αδιόρατη βαθιά δύναμη και την ίδια στιγμή να κοντράρονται σε έναν εγωιστικό ανταγωνισμό. Μόνο που στην ουσία για τον έφηβο νεαρό και για τον μεγαλύτερο του ενήλικα άντρα, οι έξι εβδομάδες που θα περάσουν μαζί θα μεταμορφωθούν λίγο πριν τελειώσουν σε μια ερωτική σχέση που έχει εξίσου να κάνει με την σάρκα τους όσο και με το πνεύμα ή την καρδιά τους, μια μαινόμενη βουβή καταιγίδα που θα τους παρασύρει σε περιοχές που δεν γνωρίζουν, που μαζί τους τρομάζουν και τους μαγνητίζουν.

Βσσιμενη στο ββλίο του Αντρε Ασιμάν, η υποψηφια για τέσσερα Οσκαρ ταινία του Λούκα Γκουαντανίνο είναι και πάλι γεμάτη ήλιο και Ιταλία, μα αυτή τη φορά και γεμάτη ζωή κι όλα όσα αυτή συνεπάγεται. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

haunted mansion

Στοιχειωμένο Αρχοντικό (Haunted Mansion) του Τζάστιν Σιμίν

Η ιστορία ακολουθεί τον Μπεν (Λακίθ Στάινφιλντ), έναν άντρα με κοινωνικό άγχος ο οποίος ακόμα επεξεργάζεται τον πρόωρο θάνατο της γυναίκας του. Ο Μπεν είχε γίνει γνωστός για την κατασκευή μιας ειδικής κάμερας που «έπιανε» στον φακό της φαντάσματα, κάτι που οδήγησε έναν εκκεντρικό ιερέα (Οουεν Γουίλσον) να τον αναζητήσει για βοήθεια στον εξορκισμό του επώνυμου αρχοντικού. Εκεί, γνωρίζει την ιδιοκτήτρια (Ροζάριο Ντόσον) που στοιχειώνεται από τα φαντάσματα με τον γιο της (Τσέις Ντίλον), και συμμαχούν μαζί με μια μέντιουμ (Τίφανι Χάντις) και έναν ιστορικό (Ντάνι ΝτεΒίτο) για να ανακαλύψουν τα μυστικά του αρχοντικού.

Οπτικά φαντασμαγορικό αλλά βαρύ στο CGI, αυτό το «Στοιχειωμένο Αρχοντικό» είναι μια ευχάριστη κωμική περιπέτεια με μικρά στοιχεία τρόμου για όλη την οικογένεια. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+