Ενημέρωση

(Second Best) Top Flix 2018: Οι ταινίες που δεν χώρεσαν στη δεκάδα της χρονιάς

στα 10

Μία μέρα πριν ξεκινήσουμε την αντίστροφη μέτρηση για τις δέκα καλύτερες ταινίες της χρονιάς, σημειώνουμε εδώ τις ταινίες που έμειναν απέξω, παρά τις φιλότιμές προσπάθειές τους να ξεχωρίσουν μέσα στον μακρύ κατάλογο των ταινιών που βγήκαν στις ελληνικές αίθουσες το 2018.

Flix Team
(Second Best) Top Flix 2018: Οι ταινίες που δεν χώρεσαν στη δεκάδα της χρονιάς

Αύριο Σάββατο 22 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουμε την αντίστροφη μέτρηση για τις δέκα καλύτερες ταινίες του 2018 έτσι όπως τις ψήφισε η ομάδα του Flix.

Ποιες ήταν όμως οι ταινίες που δεν κατάφεραν παρά λίγο να βρεθούν στην τελική δεκάδα; Η αποκάλυψη των τίτλων που έφτασαν στην πηγή αλλά δεν θα πιουν νερό, όπως και άλλων τίτλων που ψηφίστηκαν από έναν και μόνο άνθρωπο, καταφέρνοντας έστω κι έτσι να ξεχωρίσουν από τον μακρύ κατάλογο των ταινιών που βγήκαν στις ελληνικές αίθουσες το 2018, είναι ενδεικτική για μια χρονιά που έκρυβε μέσα τις πολλές μέτριες ταινίες, ταινίες που κανείς πραγματικά δεν θυμάται ότι παίχτηκαν έστω και για μια προβολή σε κάποια αίθουσα και λιγοστές σχετικά εκπλήξεις.

Φέτος για τις καλύτερες ταινίες της χρονίας ψήφισε η ομάδα του Flix: Λήδα Γαλανού, Πόλυ Λυκούργου, Γιώργος Κρασσακόπουλος, Μανώλης Κρανάκης, Θανάσης Πατσαβός, Θοδωρής Δημητρόπουλος, Δημήτρης Δημητρακόπουλος, Χρήστος Μπακατσέλος, Ρόμπυ Εκσιέλ, Τάσος Χατζηευφραιμίδης, Νίκος Πάστρας.


Και μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2018: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς και κερδίστε δωρεάν σινεμά για όλο το 2019 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!


The Guilty 607 1 O Ενοχος

Οι δύο ταινίες που απείλησαν με αξιώσεις να εισβάλλουν στην πρώτη δεκάδα ήταν o «Ενοχος» του Γκούσταβ Μέλερ που βγαίνει στις αίθουσες στο νήμα της χρονιάς, στις 27 Δεκεμβρίου και το «Climax» του Γκασπάρ Νοέ που απ' ότι φαίνεται άρεσε πολύ στη χορευτική «νεολαία» του Flix.

Freres Ennemis Αδελφικοί Εχθροί

visages villages 607 Πρόσωπα & Ιστορίες

A Star Is Born 607 Ενα Αστέρι Γεννιέται

Η δεύτερη δεκάδα - από το 10 μέχρι τον αριθμό 20 - γέμισε από ταινίες που θα μπορούσαν άνετα να βρεθούν και ψηλότερα αν εκεί δεν βρίσκονται ήδη τα μεγάλα φαβορί και οι μεγάλες ανατροπές της φετινής χρονιάς. Τις περισσότερες ψήφους της δεύτερης αυτής δεκάδας πήρε το «Ενα Αστέρι Γεννιέται», αλλά κανείς δεν το έβαλε τόσο ψηλά ώστε να το περάσει στην πρώτη δεκάδα, στεναχωρώντας έτσι ελαφρά την Lady Gaga.


11. O Ενοχος του Γκούσταβ Μέλερ

12. Climax του Γκασπάρ Νοέ

13. Αδελφικοί Εχθροί (Frères Ennemis) του Νταβίντ Ελοφέν

14. Η Παρείσφρηση (BlacKkKlansman) του Σπάικ Λι

15. Πρόσωπα & Ιστορίες (Faces Places) των Ανιές Βαρντά και JR

16. Ψυχρός Πόλεμος (Cold War) του Πάβελ Παβλικόφσκι

17. The Post: Απαγορευμένα Μυστικά (The Post) του Στίβεν Σπίλμπεργκ

18. Ενα Ησυχο Μέρος (A Quiet Place) του Τζον Κραζίνσκι

19. Η Νύχτα με τις Μάσκες (Halloween) του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν

20. Το Σπίτι που Εχτισε ο Τζακ του Λαρς φον Τρίερ

The Rider 607 Καλπάζοντας με το Ονειρο

Εικοσιμία ακόμη ταινίες ψηφίστηκαν ακόμη. Ανάμεσά τους η «Διαδοχή» του Αρι Αστερ, το «Καλπάζοντας με το Ονειρο» της Κλόε Ζάο, το «Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-Σύμπαν» και το «Ready Player One», η δεύτερη ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ μέσα στη χρονιά. Με μια μόνο ψήφο στις δεκάδες των συντακτών του Flix συμπληρώνουν τη λίστα τα «Dogman» του Ματέο Γκαρόνε, το «Δεν Ησουν Ποτέ Εδώ» της Λιν Ράμσεϊ, η «Κρυφή Συνταγή» του Οφίρ Ραούλ Γκράιτσερ, η οσκαρική «Μορφή του Νερού» του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, το «Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας» των Αντονι και Τζο Ρούσο (η μόλις δεύτερη ταινία με υπερήρωες στα καλύτερα της χρονιάς για το Flix), το «Οι Στάχτες Μιας Αγάπης» του Ζία Ζάνγκε, το «Νησί των Σκύλων» του Γουες Αντερσον, το «Suspiria» του Λούκα Γκουαντανίνο (στοιχηματίστε από τώρα σε ποια θέση είναι η άλλη φετινή του ταινία!), το «Foxtrot» του Σαμουέλ Μαόζ, το «Απίθανοι 2» του Μπραντ Μπερντ, το «Μετά το Χωρισμό» του Ξαβιέ Λεγκράν, το «Ληστεία στο Μουσείο» του του Αλόνσο Ρουιζπαλάθιος, η «Ανυπακόη» του Σεμπάστιαν Λέλιο, το «Eπικίνδυνη Αποστολή: Η Πτώση» του Κρίστοφερ ΜακΚουάρι, το (μόλις δεύτερο ντοκιμαντέρ μετά από αυτό της Ανιές Βαρντά και του JR) «Το Απώτατο Σημείο της Ανθρωπότητας» της Εμερ Ρέινολντς, το «Thelma» του Γιοακίμ Τρίερ και το «Κτήνος» του Μάικλ Πιρς.

Αν νιώθετε ότι δεν έχετε ιδέα ποιες είναι οι περισσότερες από αυτές τις ταινίες, πατήστε πάνω στον τίτλο της καθεμιας και δείτε τις - έχουν την εγγύηση του Flix.

Για την ιστορία, δεν ψηφίστηκε καμία ελληνική ταινία


Διαβάστε εδώ περισσότερα Best of 2018, με λίστες, ανασκοπήσεις, τα καλύτερα και τα χειρότερα της χρονιάς που τελειώνει σε λίγο