Industry

To μεγαλύτερο πρόβλημα στο Χόλιγουντ αυτή τη στιγμή είναι ένας... ποδηλατόδρομος!

στα 10

Οι παραγωγοί του Χόλιγουντ παραπονιούνται πως ο νέος πράσινος ποδηλατόδρομος στην πόλη καταστρέφει το σκηνικό που εδώ και χρόνια χρησιμοποιείται στις ταινίες. Και είναι αποφασισμένοι να του αλλάξουν... χρώμα.

To μεγαλύτερο πρόβλημα στο Χόλιγουντ αυτή τη στιγμή είναι ένας... ποδηλατόδρομος!

«Ενας πράσινος ποδηλατόδρομος δεν είναι σίγουρα το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία. Αλλά είναι ένα πρόβλημα που η πόλη μπορεί να λύσει. Και αξίζει τον κόπο. Μπορεί να μην υπάρχουν πενήντα αποχρώσεις του πράσινου που μπορούν να ικανοποιήσουν ταυτόχρονα τα στούντιο και τους πολίτες. Αλλά σίγουρα υπάρχει μία.»

Με αυτή την έξυπνη διατύπωση, η εφημερίδα Los Angeles Times πήρε θέση στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στα στούντιο του Χόλιγουντ και τους δημοτικούς άρχοντες του Λος Αντζελες, με αφορμή τον πράσινο ποδηλατόδρομο στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Οι παραγωγοί των στούντιο παραπονιούνται πως ο ποηδλατόδρομος καταστρέφει την άχρονη φυσικότητα του σκηνικού της πόλης του Λος Αντζελες και επιπλέον πως, εκτός από το γεγονός πως προκαλεί δυσκολίες στο γύρισμα μιας ταινίας λόγω της αντανάκλασης του φωτός, κοστίζει πολύ ακριβά να αφαιρεθεί ψηφιακά στο post-production.

O ποδηλατόδρομος βάφτηκε φωσφοριζέ πράσινος το 2011, σε μια προσπάθεια του Δημάρχου Αντόνιο Βιλαραϊγκόζα να ενισχύσει τους ποδηλάτες της πόλης και ενώ ο ίδιος είχε πέσει θύμα ατυχήματος λόγω της μη διακριτότητας του ποδηλατοδρόμου ένα χρόνο πριν.

Με αφορμή το γεγονός πως το χρώμα του ποδηλατόδρομου έχει αρχίσει να ξεβάφει, μια ολόκληρη καμπάνια έχει ξεκινήσει προκειμένου, πριν ξαναβαφτεί, να ληφθουν υπόψη οι διαμαρτυρίες του Χόλιγουντ. «Το δυνατό πράσινο δεν υπάρχει σε καμία άλλη πόλη», αναφέρει η Λόρι Μπάλτον, υπεύθυνη για την εύρεση τοποθεσιών και τελευταία της δουλειά το «The Dark Knight Rises» του Κρίστοφερ Νόλαν. «Αν γυρίζεις μια ταινία εποχής, πράγμα που γίνεται συχνά, σε πετάει έξω από την ιστορία και εμποδίζει το ομαλό γύρισμα», σημειώνει, αναφέροντας πως όλο και περισσότερες παραγωγές αναζητούν μέρη έξω από το κέντρο του Λος Αντζελες για τα γυρίσματά τους.

Οι υποστηρικτές της πράσινης λωρίδας, ωστόσο, θεωρούν υπερβολική την αντίδραση της βιομηχανίας, αφού θεωρούν πως έτσι καταπατούνται τα δικαιώματα της ασφάλειας των ποδηλάτων στο Λος Αντζελες, ενώ ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο YouTube (σε επιμέλεια του blog StreetBlog) αποδεικνύει πόσο εύκολο είναι να αφαιρέσεις τον ποδηλατόδρομο στο post-production με μερικές απλές κινήσεις. Δείτε το βίντεο παρακάτω: