Φεστιβάλ / Βραβεία

«The Burnt Orange Heresy»: Ο Μικ Τζάγκερ στο κλείσιμο του 76ου Φεστιβάλ Βενετίας

στα 10

Το «The Burnt Orange Heresy» του Τζιουζέπε Καποτόντι, βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Τσαρλς Γουίλφορντ, είναι η ταινία που κλείνει την αυλαία του 76ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Flix Team
«The Burnt Orange Heresy»: Ο Μικ Τζάγκερ στο κλείσιμο του 76ου Φεστιβάλ Βενετίας

Με αγγλόφωνη ταινία, σκηνοθετημένη από Ιταλό, τον Τζιουζέπε Καποτόντι (του «The Double Hour», που το 2009 είχε κερδίσει το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας για την Κσενίγια Ράποπόρτ) και all star cast που περιλαμβάνει από τον Μικ Τζάγκερ μέχρι τον Ντόναλντ Σάδερλαντ και από τον Κλες Μπανγκ μέχρι την Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, κλείνει το 76ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Το «ερωτικό νεο-νουάρ θρίλερ», όπως το περιγράφει το ίδιο το Φεστιβάλ, αφηγείται την ιστορία ενός κριτικού τέχνης (τον υποδύεται ο Κλες Μπανγκ του «The Square») και μιας γοητευτικής Αμερικάνας που ταξιδεύει στην Ευρώπη (την υποδύεται η Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι). Μαζί ταξιδεύουν στην Λίμνη Κόμο για να συναντήσουν τον συλλέκτη Κάσιντι (τον υποδύεται ο Μικ Τζάγκερ), ο οποίος θα τους αποκαλύψει πως είναι πελάτης του Τζερόμ Ντέμπνι, του «Τζ. Ντ. Σάλιντζερ του κόσμου της τέχνης» και τους αναθέτει μια όχι και τόσο εύκολη αποστολή...

Η ταινία θα προβληθεί στις 7 Σεπτεμβρίου στο Λίντο, εκτός διαγωνιστικού προγράμματος.

To 76o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας διεξάγεται φέτος από τις 28 Αυγούστου μέχρι και τις 7 Σεπτεμβρίου του 2019 στο Λίντο της Βενετίας.