Buzz

Ταινιόραμα στο Αστυ

στα 10

Για όσους μεγάλωσαν με τα Ταινιοράματα της AMA Films, θυμούνται πάντοτε πως το καλοκαίρι στην Αθήνα είχε πάντοτε γεύση από καλό σινεμά. Οι νεότεροι δεν έχουν παρά να διαλέξουν ανάμεσα σε 168 ταινίες που αποτελούν το πρόγραμμα του φετινού εορταστικού και άκρως χορταστικού Ταινιοράματος.

Ταινιόραμα στο Αστυ
Δύο μήνες σινεμά στο Αστυ

Γιορτάζοντας τα 20 της χρόνια στο χώρο της κινηματογραφικής διανομής, η ΑΜΑ Films δεν χρειάστηκε να κάνει τίποτα περισσότερο παρά να ...συνεχίσει το επιτυχημένο Ταινιόραμα: το ανεπίσημο σινεφιλικό φεστιβάλ που διοργανώνει εδώ και χρόνια και που μαζί του μεγάλωσαν γενιές και γενιές Αθηναίων κινηματογραφόφιλων.

Απλωμένο σε οκτώ εβδομάδες (από τις 19 Μαΐου έως τις 13 Ιουλίου), το φετινό Ταινιόραμα δηλώνει αφιερωμένο στον θρυλικό κριτικό κινηματογράφου Γιάννη Μπακογιαννόπουλο και παρουσιάζει καθημερινά ένα διαφορετικό αφιέρωμα που περιλαμβάνει τρεις ταινίες από τον πρόσφατο, παλιότερο και τον κλασικό κινηματογράφο. Ξεχασμένα αριστουργήματα (ανάμεσα τους το «The Man Between» του Κάρολ Ριντ και το «The Killers» του Ρόμπερτ Σιόντμακ), σύγχρονα classics («Ghost World», «Europa» κ.ά.), αφιέρωμα στον Μικελάντζελο Αντονιόνι («Η Κραυγή», «Εκλειψη», «Νυχτα») στον Ορσον Γουέλς («Οθέλλος», «Ο Κύριος Αρκάντιν», «Πολίτης Κέιν»), τον Παρκ Τσαν Γουκ («Η Εκδίκηση Μιας Κυρίας», «Old Boy», «Tελευταία Εκδίκηση»), τον Λουίς Μπουνιουέλ («Βιριδιάνα», «Νazarin», «Los Olvidados») είναι μόνο λίγα από όσα θα εκτυλιχθούν στην οθόνη του Αστυ για περίπου δύο μήνες.

Με κοινό εισιτήριο για τις τρεις καθημερινές προβολές, αλλά και με ειδική κάρτα 40 ευρώ για όλο το Ταινιόραμα, ο μοναδικός λόγος που θα σας εμποδίσει να παρακολουθήσετε το Ταινιόραμα είναι γιατί θα θέλατε να μην τελείωνε ποτέ.

Πληροφορίες και το πλήρες πρόγραμμα στο site της ΑΜΑ Films.