Industry

Η «Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται» ξανά στην κορυφή του αμερικάνικου box office

στα 10

23 χρόνια μετά την επανακυκλοφορία της στις αίθουσες, η ταινία του Τζορτζ Λούκας κατακτά και πάλι το αμερικάνικο box office, με τα drive-ins να συνεχίζουν αποτελούν τις πιο κερδοφόρες αίθουσες αυτή την περίοδο.

Η «Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται» ξανά στην κορυφή του αμερικάνικου box office

Για πρώτη φορά μετά και την επανακυκλοφορία του το 1997, η ταινία του Τζορτζ Λούκας «Star War Επεισόδιο V: Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται» ανεβαίνει ξανά στην κορυφή του αμερικάνικου box office κερδίζοντας την Παρασκευή 175 χιλιάδες δολάρια από 483 αίθουσες, ενώ μπορεί να κλείσει το τριήμερο με έσοδα από 400 έως 500 χιλιάδες δολάρια, κερδίζοντας επίσης και 210 χιλιάδες μέσα στην εβδομάδα.

Η «Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται» είναι μια από τις ταινίες οι οποίες επανακυκλοφορούν στις αίθουσες αυτό τον καιρό λόγω πανδημίας, με τους «Ghostbusters» το προηγούμενο σαββατοκύριακο, και τα «Jurassic Park» και τα «Σαγόνια του Καρχαρία» το σαββατοκύριακο μεταξύ 19 και 21 Ιουνίου, να κερδίζουν η καθεμιά τους περίπου μισό εκατομμύριο δολάρια από λιγότερες από 500 αίθουσες. Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που η ταινία του Λούκας ανεβαίνει στην κορυφή του box office. Το 1980 έμεινε στο νο. 1 για οχτώ συνεχής βδομάδες, ενώ στην επανακυκλοφορία της ταινία το 1997 κατάφερε να μείνει στην κορυφή για 2, ενώ τα συνολικά της έσοδα στο αμερικάνικο box office, συμπεριλαμβανομένων και των τωρινών, φτάνουν τα 290.4 εκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί επιμένει ο Κρίστοφερ Νόλαν σε μία καλοκαιρινή πρεμιέρα του «Tenet»;

empire strikes back 607

Μάλιστα αυτή την εβδομάδα από ότι φαίνεται η Disney θα έχει τις τρεις πρώτες θέσεις στο αμερικάνικο box office με την «Αυτοκρατορία» να κερδίζει την πρώτη θέση, τον «Black Panther» την δεύτερη με 110 χιλιάδες δολάρια από 336 αίθουσες και το «Inside Out» με 106 χιλιάδες δολάρια από 316 αίθουσες. Οι ακριβείς υπολογισμοί των εσόδων του box office θα ανακοινωθούν την Δευτέρα το πρωί.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως τα drive-ins, αν και αποτελούν το ένα τρίτο από τις από χίλιες ανοιχτές αίθουσες αυτή την περίοδο, συνεχίζουν να κερδίζουν τα περισσότερα, με την πλειοψηφία των 135 πιο κερδοφόρων αιθουσών στην Αμερική να είναι drive-ins.

Διαβάστε ακόμα: «Wonder Woman 1984» και «Matrix 4» μεταφέρονται σε νέες ημερομηνίες