Buzz

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (15 Αυγούστου - 21 Αυγούστου 2024)

στα 10

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας σε όλη την Ελλάδα που δεν πρέπει να χάσετε.

Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (15 Αυγούστου - 21 Αυγούστου 2024)

Ο οδηγός του Flix για τις ειδικές προβολές της εβδομάδας σε όλη την Ελλάδα που δεν πρέπει να χάσετε.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και στα θερινά ολόκληρης της Ελλάδας.

προσκύνημα

Ταινίες Παντού - Πενθήμερο Προσκύνημα από το Pugnant Film Series

15 με 19 Αυγούστου, το Pugnant Film Series κάνει ένα πενθήμερο προσκύνημα προβάλλωντας 12 ταινίες σε διαδρομή μήκους 50 χιλιομέτρων στα όρια της Αττικής και της Κορινθίας!

Με τα λόγια των διοργανωτών:

Αναλυτικά θα προβληθούν το I Often Think of Hawai. Μια ταινία δωματίου, ή δωματίων, που μεταφέρει τον θεατή στον ξοτικό προορισμό του τίτλου, κοιτάζοντας μόνο την υπαρξιακή ψυχεδέλεια, κινηματογραφώντας απέριττα με τον πιο απλό τρόπο την ηρωίδα και τις σκέψεις της. Δε θυμάμαι άλλη ταινία να έχει τη δυνατότητα για κάτι τέτοιο τόσο εμφατικά, δηλαδή από μια κινηματογράφιση εντός κλειστών χώρων να σε ανοίγει στο άπειρο. Η ταινία ανήκει στην σημαντική φιλμοκατασκευάστρια Elfi Mikesch, η οποία υπήρξε βασική κινηματογραφίστρια του Fassbinder, και η οποία κατέχει στο ενεργητικό της (συνήθως σε συνσκηνοθεσία με την Monika Treut) ορισμένες απ' τις πιο σημαντικές και παραγνωρισμένες ταινίες του προηγούμενου αιώνα.

Θα δούμε το One Hamlet Less του Carmelo Bene. Σε έναν ιδανικό κόσμο, το πως παίζει ο Carmelo Bene στις ταινίες του και το πως σκηνοθετεί ο ίδιος τους ηθοποιούς του, θα ήταν ένα βασικό σημείο έμπνευσης και παρακίνησης να γίνει κάποιος ηθοποιός. Το One Hamlet Less, απογειώνει το κείμενο του Shakespeare, με τρόπο παρόμοιο που απογειώνει το κείμενο του Oscar Wilde στη δική του εκδοχή της Σαλώμης ή την κλασσική όπερα του Don Giovanni στην ομώνυμη ταινία του. Επιστρέφουμε στον Carmelo Bene μετά από εκείνο το εκτενές αφιέρωμα στη δουλειά του, την πρώτη χρονιά των υπαίθριων προβολών του pugnant.

Την 3η μέρα θα δούμε το μνημειώδες Geology of Separation των Yosr Guesmi και Mauro Mazzocchi. Ίσως η ταινία που μου 'χει μείνει περισσότερο απ' όσες άλλες είδα το 2023. Μια ταινία που καταπιάνεται με το μεταναστευτικό με μια πολύ ουσιαστική ματιά, κινηματογραφώντας την διαδικασία αναμονής μεταναστών απ' την Λιβύη που περιμένουν την άδεια διαμονής τους στην Ιταλία. Αυτός ο χρόνος είναι ένας in limbo χρόνος. Αυτοί οι άνθρωποι καλούνται να ζήσουν σαν σταματημένα ρολόγια. Περιμένοντας τι; Την ευλογία της γραφειοκρατίας για την οποία δε μπορούν να κάνουν τίποτα.

Θα δούμε το Silencio του Christophe Bisson. Μεταξύ των συστηματικών θεατών των προβολών του Pugnant υπάρχει ο θρύλος των προβολών των ταινιών του Artur Aristakisian (A Place on Earth, Palms), και ο Christophe Bisson -λάτρης και ο ίδιος του σινεμά του Artur- είναι επίσης ο πιο μοναδικός σκηνοθέτης στο να προσεγγίζει την αγιότητα του περιθωρίου. Αυτό κάνει και εδώ, στο σιωπηλό Silencio, όπως είχε κάνει και στο σιωπηλό Noli me Tangere, που είχαμε προβάλει στον Ορίζοντα Γεγονότων. Την ίδια βραδιά, με αντίστοιχη ιεροπρέπεια θα δούμε το Incendio της Karen Akerman και του Miguel Seabra Lopes. Των οποίων είχαμε προβάλει παλιότερα στη Χρωπεί την επίσης αξαιρετική ταινία τους Maybe Desert, Perhaps Universe.

Τέλος, η τελευταία μέρα θα μας βρει με πανκ διάθεση και με το Bahag Kings του Pugnant hall of fame master Khavn. Μια ταινία που θα κάνει την επαναληπτική προβολή της, μετά την παρθενική προβολή που κάναμε στη Θεσσαλονίκη με αυτή την ταινία. Οι βασιλιάδες του τίποτα είναι προϊστορικοί, είναι Φιλιππινέζοι και είναι κρατούμενοι!Κάθε μέρα αυτού του πενθήμερου προσκυνήματος θα μας βρίσκει να κοιτάμε και σε κάποια δουλειά του Peter Liechti. Ενός αιρετικού στοχαστή της εικόνας. Που σε καμία απ' τις δουλειές του δεν κρύβει την ανάγκη του για την μουσική(περισσότερο ήχο) και την ποίηση, τα οποία είναι στοιχεία που προσφέρουν μια μυθοπλαστική διάθεση σε ταινίες που συντίθονται από πλάνα αγνής παρατήρησης. Η ειρωνεία και η αμφισβήτηση των κυρίαρχων μοτίβων του σύγχρονου κόσμου είναι βασικής αξίας στο σινεμά του Peter Liechti. Ένα σινεμά ερημιτικό, ασκητικό, στοχαστικό και συνήθως μουσικοκεντρικό.

Συγκεκριμένα θα προβληθούν οι ταινίες Father's Garden: The Love of My Parents, Signers Koffer - Unterwegs mit Roman Signer, Tauwetter, The Sound of Insects: Record of a Mummy, Kick That Habit και Ausflug ins Gebirge.

Πρόγραμμα - Κάθε μέρα οι προβολές και η κατοίκηση ξεκινάει στις 20.00

15/8 Μεταλλεία - Paintball Fields Μάνδρα
https://www.google.com/.../data=!3m1!1e3!4m6!3m5...
Οδηγίες προσέλευσης: Σχετικά εύκολα προσβάσιμος χώρος. Προσεγγίστε τον, κάνοντας δεξιά στον μετωπικό σταθμό διοδίων Ελευσίνας. Απέχει απ' το σημείο 4 χιλιόμετρα, τα μισά άσφαλτος - τα μισά ήπιος χωματόδρομος.
21.00 Father's Garden: The Love of My Parents του Peter Liechti (2013, 93')
22.45 I Often Think of Hawai της Elfi Mikesch (1978, 84')
*κατάλληλο σημείο για διανυκτέρευση

16/8 Παλιό Ραντάρ Νάτο
https://www.google.com/.../data=!3m2!1e3!4b1!4m6!3m5...
Οδηγίες προσέλευσης: Εύκολη πρόσβαση με αυτοκίνητο από σχετικά καλό δρόμο. Πάρτε την Λεωφόρο Καταδρομών.
21.00 Signers Koffer - Unterwegs mit Roman Signer του Peter Liechti (1995, 84')
22.45 One Hamlet Less του Carmelo Bene (1973, 70')
*κατάλληλο σημείο για διανυκτέρευση - επειδή είναι σε υψόμετρο, αν θα 'χει αέρα θα έχει κρύο

17/8 Ηφαίστειο Σουσάκι
https://www.google.com/.../data=!3m2!1e3!4b1!4m6!3m5...
Οδηγίες προσέλευσης: Εύκολη πρόσβαση από παλιά εθνική οδό.
21.00 Tauwetter του Peter Liechti (1987, 8')
21.15 Geology of Separation των Yosr Guesmi και Mauro Mazzocchi (2023, 153')
*διανυκτέρευση στην παραλία της κακίας σκάλας

18/8 Εκκλησία Αγίου Ιωάννη Θεολόγου
https://www.google.com/.../data=!3m2!1e3!4b1!4m7!1m2!2m1...
Οδηγίες προσέλευσης: Έυκολη πρόσβαση μέσω ήπιου επαρχιακού δρόμου που παίρνετε από τα μέγαρα.
21.00 Incendio των Karen Akerman και Miguel Seabra Lopes (2011, 23')
21.30 Silencio του Christophe Bisson (2016, 53')
22.45 The Sound of Insects: Record of a Mummy του Peter Liechti (2009, 87')
*πιθανώς κατάλληλο σημείο για δανυκτέρευση

19/8 Ναυάγιο Ελευσίνας-Βίλα Ευταξία
https://www.google.com/.../data=!3m2!1e3!4b1!4m4!3m3!8m2...
Οδηγίες προσέλευσης: Εύκολη πρόσβαση από παλιά εθνική οδό. Λίγο πριν τον γνωστό πάγκο με τα καρπούζια, υπάρχει παρακαμπτήριος δρόμος προς τη θάλασσα που μας οδηγεί στο σημείο προβολής.
21.00 Ausflug ins Gebirge του Peter Liechti (1986, 33')
21.45 Bahag Kings του Khavn (2008, 73')
23.10 Kick That Habit του Peter Liechti (1989, 45')

Είσοδος ελεύθερη
υγ. Αν θέλετε να παρουσιάσετε κάποια μουσική δράση, παραστατική δράση ή ό,τι μη διαστάσετε να επικοινωνήσετε, ούτως ώστε να την προσθέσουμε στο προσκύνημα.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τις ταινίες και το πρόγραμμα εδώ.

vicky cristina barcelona

Vicky Cristina Barcelona του Γούντι Αλεν | Παρασκευή 16 Αυγούστου στις 21:00 στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

Δύο νεαρές Αμερικανίδες φίλες, η Βίκι (Ρεμπέκα Χολ) και η Κριστίνα (Σκάρλετ Γιόχανσον) φτάνουν στη Βαρκελώνη για καλοκαιρινές διακοπές ύστερα από πρόσκληση της οικογένειας της Βίκι. Μετά τα εγκαίνια μιας έκθεσης, θα γνωρίσουν σε ένα εστιατόριο τον Χουάν Αντόνιο (Χαβιέ Μπαρδέμ), έναν γοητευτικό ζωγράφο διαβόητο για τη θυελλώδη, παθιασμένη σχέση του με την πρώην γυναίκα του Μαρία-Ελένα (Πενέλοπε Κρουζ), ο οποίος θα προτείνει να τον ακολουθήσουν στο εξοχικό του, στο Οβιέδο. Οι δύο φίλες έχουν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα, και η καθεμία θα εκλάβει διαφορετικά αυτήν την πρόταση: η Βίκι λειτουργεί αμυντικά με άξονα τη λογική της, ενώ η περιπετειώδης Κριστίνα δείχνει να γοητεύεται. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο όταν εμφανίζεται η πρώην σύζυγος του ζωγράφου.

Sensory Friendly προβολή | Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Συνεχίζονται οι δωρεάν προβολές στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος σε επιμέλεια του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και του Παιδικού και Εφηβικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την προβολή εδώ.

Stolen Princess Greek Poster

Η Κλεμμένη Πριγκίπισσα του Ολε Μαλαμούζ | Σάββατο 17 Αυγούστου στις 21:00 στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

Αυτή η εκπληκτική ιστορία συνέβη την εποχή των γενναίων ιπποτών, των πανέμορφων πριγκιπισσών και των πολεμιστών μάγων. Ο Ρουσλάν, ένας περιπλανώμενος καλλιτέχνης που ονειρεύεται να γίνει κάποτε ιππότης, συναντά την όμορφη Μίλα και την ερωτεύεται... πριν συνειδητοποιήσει ότι είναι η κόρη του βασιλιά! Ωστόσο, η αγάπη τους δεν θα προλάβει να ανθίσει καθώς ένας κακός μάγος, κλέβει τη Μίλα μπροστά από τα έκπληκτα μάτια του Ρουσλάν και προσπαθεί να απομυζήσει την αγάπη της για να τροφοδοτήσει τη μαγεία του. Χωρίς να χάσει χρόνο, ο Ρουσλάν ξεκινάει μια επική περιπέτεια ώστε να σώσει την κλεμμένη πριγκίπισσα και να αποδείξει ότι η αγάπη είναι πιο δυνατή από τη μαγεία!

Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Συνεχίζονται οι δωρεάν προβολές στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος σε επιμέλεια του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και του Παιδικού και Εφηβικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την προβολή εδώ.

sex

To Σεξ και η Λουσία του Χούλιο Μέντεμ | Δευτέρα 19 Αυγούστου στις 21.00 στο θερινό Απόλλων στη Θεσσαλονίκη από το Kemes

Η Λουσία, μία νεαρή σερβιτόρα σε εστιατόριο της Μαδρίτης, βασανίζεται από την αγωνία για τον επί χρόνια σύντροφό της. Ο Λορένζο, ένας συγγραφέας που προσπαθεί να τελειώσει το τελευταίο μυθιστόρημά του, βασανίζεται από δαίμονες και καταθλιπτικά σκοτάδια. Η Λουσία νομίζει ότι φταίνε οι ιστορίες του - ο ήρωάς του οδηγείται από τα πάθη του κι οδηγεί τις συντρόφους του σε τραγωδίες. Δεν ξέρει όμως ότι όσα περιγράφει ο εραστής της είναι αυτοβιογραφικά. Ενα βράδυ, το ένστικτό της την οδηγεί να φύγει νωρίτερα από τη δουλειά και να τρέξει στο σπίτι τους. Το βρίσκει άδειο. Ενα σημείωμα της λέει αντίο για πάντα κι ένα τηλεφώνημα από την αστυνομία την πληροφορεί ότι ο Λορένζο σκοτώθηκε. Σοκαρισμένη, δραπετεύει κι η ίδια από την πόλη. Καταφεύγει στο νησί του - αυτό που της μιλούσε με ενθουσιασμό αλλά δεν την πήγε ποτέ. Εκεί, με ένα γύρισμα της τύχης, η Λουσία θα συναντηθεί, χωρίς να το ξέρει, με μία ακόμα ηρωίδα του βιβλίου και σταδιακά θα αρχίσει να ανακαλύπτει την αλήθεια...

Αναζητήστε περισσότερα για την προβολή εδώ.

marathon

Full Moon Film Marathon 2024 | Δευτέρα 19 Αυγούστου στο ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

Στις 19/08 τo Film Pit προσγειώνεται στο ΚΠΙΣΝ για να «ντύσει» την Πανσέληνο του Αυγούστου με ταινίες από το κινηματογραφικό του μπαούλο σε ένα μαραθώνιο ταινιών με 80s νοσταλγία. Τέρατα της μυθολογίας, ιπτάμενοι εξωγήινοι, αυτοκίνητα χωρίς φρένα, διάλογοι με αξέχαστες ατάκες, αγωνία, δράση και… μια μεταμεσονύχτια έκπληξη σας περιμένουν!

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι οι: «Η Σύγκρουση των Τιτάνων» (1981), «Ο Ατσίδας και το Λαγωνικό» (1977), «Μία τρελή, απίθανη πτήση» (1980), «Ανεξέλεγκτες Καταστάσεις» 1980 και ένα secret screening που θα το μάθουν μόνο όσοι βρεθούν εκεί.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για το Full Moon Film Marathon 2024 εδώ.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και στα θερινά ολόκληρης της Ελλάδας.