Φεστιβάλ / Βραβεία

«The Seven Sisters Indoor Market»: Ενα άλλο Λονδίνο μέσα από το βλέμμα των Κλέαρχου Παπανικολάου και Μάριου Κλεφτάκη

στα 10

Οι δύο ελληνικής καταγωγής κινηματογραφιστές με έδρα το Λονδίνο ετοιμάζονται για την πρεμιέρα τους στο Εast End Film Festival με ένα ντοκιμαντέρ για το αστικό τοπίο που μεταβάλλεται ανάλογα με τους νόμους της αγοράς.

«The Seven Sisters Indoor Market»: Ενα άλλο Λονδίνο μέσα από το βλέμμα των Κλέαρχου Παπανικολάου και Μάριου Κλεφτάκη

Το «The Seven Sisters Indoor Market» αφηγείται μια ιστορία μετανάστευσης αλλά και καπιταλισμού, ή καλύτερα, όπως περιγράφουν οι δημιουργοί του, το «πώς οι πόλεις αλλάζουν και δεν διστάζουν να αφανίσουν λαϊκες γειτονιές, σύμφωνα με τους νόμους της αγοράς και των υπεραξιών».

Με φόντο τον μικρόκοσμο της διάσημης αγοράς «Seven Sisters» στο βόρειο Λονδίνο, εκεί όπου μικροπωλητές από κάθε γωνιά του κόσμου συντηρούν μια παράδοση χρόνων προσπαθώντας να αντισταθούν στην ανάπτυξη που εξαφανίζει οτιδήποτε μικρό προκειμένου να αποδείξει πως «το μέγεθος μετράει», το υβρίδιο ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας των ελληνικής καταγωγής Μάριου Κλεφτάκη και Κλέαρχου Παπανικολάου συναντά το σύγχρονο Λονδίνο μπροστά σε μια τεράστια στιγμή μεταμόρφωσης.

Με ήρωες ανθρώπους που μοιάζουν να αγνοούν τη βίαια ανοικοδόμηση της πόλης, καλύπτοντας τους ήχους από τα τεράστια εργοτάξια με ethnic μουσικές μιας ολοζώντανης καθημερινότητας, το «The Seven Sisters Indoor Market» καταγράφει την εικόνα ενός κόσμου που αλλάζει και ταυτόχρονα ενός κόσμου που μοιάζει να εξαφανίζεται.

Seven Sisters Indoor Market 607

Seven Sisters Indoor Market 607

Seven Sisters Indoor Market 607

Seven Sisters Indoor Market 607

Seven Sisters Indoor Market 607

Ο Κλέαρχος Εδουαρδο Παπανικολάου γεννήθηκε στο Μεξικό από ελληνομεξικανική οικογένεια και στη συνέχεια μεγάλωσε στη Χιλή και τις ΗΠΑ πριν μετακομίσει στη Βρετανία. Επηρεασμένος από εθνογραφικές μεθόδους, ο Παπανικολάου ήρθε σε επαφή πρώτη φορά με την Seven Sisters Indoor Market σαν μέρος της διπλωματικής του στο London School of Economics. Ο Μάριος Κλεφτάκης γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά εργάζεται κυρίως στη Βρετανία και Δανία και είναι μαθηματικός αλλά και κινηματογραφιστής με ειδίκευση στο μοντάζ και το σχεδιασμό ήχου.

Το «Τhe Seven Sisters Indoor Market» θα κάνει την πρεμιέρα του στις 25 Ιουνίου στο Εast End Film Festival του Λονδίνου, ειρωνικά τώρα που το Λονδίνο μοιάζει να αλλάζει πλέον για τα καλά μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που βρήκε τη Μεγάλη Βρετανία εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Δείτε εδώ το τρέιλερ και αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την ταινία και τους δημιουργούς της στο επίσημο site της στο internet και στην επίσημη σελίδα της στο Facebook.

The Seven Sisters Indoor Market / Σκηνοθεσία: Κλέαρχος Εδουάρδο Παπανικολάου / Σενάριο: Μάριος Κλεφτάκης, Κλέαρχος Εδουάρδο Παπανικολάου / Παραγωγοί: Κλέαρχος Εδουάρδο Παπανικολάου, Μάριος Κλεφτάκης / Μοντάζ: Μάριος Κλεφτάκης / Πρωτότυπη Μουσική: Nicola Di Croce / ΜΙξάζ: Περσεφόνη Μήλιου

Seven Sisters Indoor Market 607

Διαβάστε ακόμη: