Industry

Το Eurimages χρηματοδοτεί τον «Οίκτο» του Μπάμπη Μακρίδη

στα 10

Ο σκηνοθέτης του «L» συνεργάζεται και πάλι με τον σεναριογράφο Ευθύμη Φιλίππου, στη νέα του ταινία που θα είναι ελληνοπολωνική συμπαραγωγή.

Το Eurimages χρηματοδοτεί τον «Οίκτο» του Μπάμπη Μακρίδη
Μπάμπης Μακρίδης

Το μεγάλου μήκους σκηνοθετικό του ντεμπούτο, με τίτλο «L», στάθηκε η πρώτη ελληνική ταινία που συμμετείχε στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ του Σάντανς. Τώρα, ο Μπάμπης Μακρίδης φιλοδοξεί να κατακτήσει και πάλι τα διεθνή φεστιβάλ με τη νέα του δημιουργία, «Οίκτος», η οποία αποτελεί ελληνοπολωνική συμπαραγωγή και της οποίας το σενάριο συνυπογράφει και πάλι με τον Ευθύμη Φιλίππου, συνεργάτη μεταξύ άλλων του Γιώργου Λάνθιμου.

Και πριν καν ξεκινήσει γυρίσματα, σήμανε την πρώτη της μεγάλη επιτυχία, καθώς το φιλμ εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 100.000 ευρώ στην τελευταία συνεδρίαση του Eurimages, που πραγματοποιήθηκε στο Αμστερνταμ. Η συνάντηση έγινε από τις 20 έως τις 24 Ιουνίου και το σχέδιο υποστήριξε ο Αλέξης Γρίβας, εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου στο Eurimages.

Διαβάστε ακόμη: O «Οίκτος» του Μπάμπη Μακρίδη στη CineMart του Διεθνούς Φεστιβάλ του Ρότερνταμ

L 607 Σκηνή από την προηγούμενη ταινία του Μπάμπη Μακρίδη, το αινιγματικό «L»

Η ιστορία της ταινίας αφορά έναν άντρα που νιώθει ευτυχισμένος μόνο όταν είναι δυστυχισμένος και επιβιώνει σε έναν κόσμο που δεν είναι όσο σκληρός θα ήθελε. Ενας άντρας που έχει ανάγκη τον οίκτο, που έχει εξάρτηση από τη λύπη και που δημιουργεί μόνος του τον πόνο όταν δεν του προσφέρεται.

Η παραγωγή ανήκει στους Αμάντα Λιβανού και Χρήστο Β. Κωνσταντακόπουλο από την Ελλάδα, με συμπαραγωγούς τις Klaudia Smieja και Beata Rzezniczek από την Πολωνία και με συνεργάτη Παραγωγό τον Peter Carlton από την Αγγλία. Συγκεκριμένα, οι εταιρείες που συμμετέχουν είναι οι NEDA FILM, FALIRO HOUSE PRODUCTIONS, BEBEN FILMS (Ελλάδα), MADANTS (Πολωνία), με τη συμπαραγωγή της ΕΡΤ και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση - Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και σε συνεργασία με τη Warp Films (Ηνωμένο Βασίλειο).

Διαβάστε ακόμη

L 3 607 «L»