Το «L» πριν γίνει αυτό που είναι. Concept art από την ταινία του Μπάμπη Μακρίδη

BUZZ 22 FEB 2012  /  Γιώργος Κρασσακόπουλος

Πως παίρνει μια ταινία τη μορφή της; Πως μεταμορφώνεται σε εικόνες πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα; Ο σκηνοθέτης του «L»μοιράζεται μαζί μας κάποια από τα concept art της ταινίας του, λίγο πριν την έξοδό της στις αίθουσες.

Υπάρχουν σκηνοθέτες που ακολουθούν ευλαβικά τα storyboards και άλλοι που προτιμούν την ελευθερία του να στήνουν το πλάνο για πρώτη φορά στα γυρίσματα.

Στην περίπτωση του Μπάμπη Μακρίδη, ο οδηγός του, στο ύφος της ταινίας, μοιάζει να ήταν σίγουρα οπτικός, αλλά μάλλον πολύ πιο ελεύθερος από το κλειστό καρέ ενός storyboard.

Βλέποντας το concept art του «L» ανακαλύπτεις πως η αίσθηση του φιλμ, η εικαστική ματιά της, κατορθώνει να χωράει χωρίς κανένα πρόβλημα σε αυτή τη σειρά από κολάζ που έφτιαξε ο Μπάμπης Μακρίδης, βασισμένος στις φωτογραφίες από το ρεπεράζ και προφανώς σε μια πολύ ξεκάθαρη ιδέα που είχε για την ταινία που ήθελε να κάνει, πριν γυρίσει έστω κι ένα πλάνο από το φιλμ.

Δείτε τα στο gallery, αλλά επιστρέψτε σε αυτά αφού δείτε την ταινία στις αίθουσες (από αύριο), όχι απλά για να συγκρίνετε το πριν και το μετά, αλλά κυρίως και για να ανακαλύψετε πως μια σειρά από πρόχειρα φτιαγμένες εικόνες, αντανακλούν κάτι από την βασική ουσία μιας τόσο φροντισμένης και λεπτομερούς αισθητικά ταινίας.

Διαβάστε περισσότερα για το «L», επισκεφθείτε το επίσημο blog της ταινίας και μάθετε περισσότερα για τα έργα και τις ημέρες του Coti K. στο επίσημο site του.

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.