Φεστιβάλ / Βραβεία

To «Suntan» απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Εδιμβούργου!

στα 10

Το ηλιόλουστο φιλμ του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου επικράτησε στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ, όπου έκανε τη βρετανική του πρεμιέρα.

Flix Team
To «Suntan» απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Εδιμβούργου!

Επειτα από την προβολή του σε σημαντικά φεστιβάλ όπως αυτά του Ρότερνταμ και του SXSW, αλλά και τη διανομή του σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, το «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου πέτυχε μόλις τη μεγαλύτερη φεστιβαλική διάκρισή του μέχρι σήμερα, κερδίζοντας το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μεγάλου Μήκους στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του 70ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Εδιμβούργου, όπου το φιλμ πραγματοποίησε την πρεμιέρα του επί βρετανικού εδάφους!

«Αν και υπήρχαν πολλές ξεχωριστές ταινίες στο διεθνές διαγωνιστικό, το “Suntan” είναι μια ταινία που πραγματικά μας επηρέασε. Το φιλμ του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου είναι ένα πειστικό και ατρόμητο πορτρέτο της πορείας ενός άνδρα από τον έρωτα στην απόγνωση, σημαδεμένο από μια αληθινά σπουδαία ερμηνεία από τον πρωταγωνιστή του, Ευθύμη Παπαδημητρίου», δήλωσε η κριτική επιτροπή που αποφάσισε για το βραβείο του συγκεκριμένου τμήματος, η οποία αποτελείτο από τον ηθοποιό Ανγκους Μακφάντιεν, την ηθοποιό και παραγωγό Σάντι Φροστ και τον συντάκτη του κινηματογραφικού εντύπου Screen International, Ματ Μιούλερ.

Διαβάστε ακόμη: Αργύρης Παπαδημητρόπουλος για το σποτ του ΕΚΕΑ: «Το "λαϊκό δικαστήριο" των social media με αφήνει αδιάφορο»

Suntan 607

Οσο για τον Αργύρη Παπαδημητρόπουλο, δέχτηκε τη σημαντική αυτή διάκριση με μια μικρή δόση νοσταλγίας: «Πίσω στα τέλη της δεκαετίας του ’90, ήμουν φοιτητής στη Μεγάλη Βρετανία. Ολες οι ταινίες που βραβεύονταν στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Εδιμβούργου γίνονταν θέμα συζήτησης ανάμεσά μας. Θα πηγαίναμε να δούμε οτιδήποτε έφερε τις δάφνες του Φεστιβάλ στην αφίσα του. Σίγουρα δεν μπορούσα να φανταστώ ότι 15 χρόνια αργότερα θα είχα την τιμή να γίνω αποδέκτης ενός τέτοιου βραβείου. Ανυπομονώ να τυπώσω καινούργιες αφίσες. Ευχαριστώ όλους εσάς τους υπέροχους ανθρώπους του Φεστιβάλ και την καταπληκτική επιτροπή, δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος».

Διαβάστε ακόμη

Suntan 607

Tags: Suntan