Buzz

«Reality Bites» 25 χρόνια μετά - διαβάζεται με το «My Sharona» στη διαπασών!

στα 10

O Mπεν Στίλερ έφερε το θρυλικό καστ του σε μια επετειακή προβολή για τα 25 χρόνια από την πρεμιέρα του «Νέοι, Ωραίοι και Ανεργοι».

«Reality Bites» 25 χρόνια μετά - διαβάζεται με το «My Sharona» στη διαπασών!

Eχουν περάσει 25 χρόνια. Σήμερα, οι χίπστερς κυριαρχούν στα μίντια, τη μόδα, την μουσική, τα μπαρ και τις πλατείες της γειτονιάς σου με την αυτοπεποίθηση ότι ο κόσμος θα συνεχίσει να γυρίζει γύρω από τα γένια, τα κοκκάλινα γυαλιά και τα μαλλιά τους σε μπανς. Χαμογελάς όταν σκέφτεσαι ότι δύο δεκαετίες πριν - στα διαβόητα 90ς- κάποιοι άλλοι, οι σλάκερς, κάπου, κάποτε πίστευαν ακριβώς το ίδιο.

Και η πραγματικότητα δαγκώνει: ο κόσμος δεν γυρίζει γύρω μας, η Gen X έπρεπε να παραδώσει τα ηνία, και τα υπόλοιπα είναι νοσταλγικές ιστορίες (και διηγώντας τις να κλαις)

Ομως μένουν για πάντα οι ταινίες (και οι μουσικές). Οπως το «Reality Bites» («Νέοι Ωραίοι κι Ανεργοι») όπου ο Μπεν Στίλερ (σκηνοθεσία) είχε συλλάβει τις ανησυχίες, τα όνειρα, τις σχέσεις και, πιο σπουδαία ακόμα, το «τίποτα» της καθημερινότητας αυτής της -τότε- νέας γενιάς που ακροβατούσε μέχρι να φτάσει στην ενηλικίωση. Με πρωταγωνιστές τους Ιθαν Χοκ, Γουινόνα Ράιντερ, Ζανίν Γκαράφαλο, Στιβ Ζαν και τον ίδιο τον Στίλερ, το «Reality Bites» ξεπέρασε τα όρια της νεανικής κομεντί και έγινε σύμβολο, σημείο των καιρών της.

Reality Bites 25 607 1

Eχουν περάσει 25 χρόνια. Κι όχι δε θα πέσουν χωρίς μία μάχη. Ο Μπεν Στίλερ, η Γουινόνα φορέβερ, ο Ιθαν Χοκ και η Ζανίν Γκαράφαλο βρέθηκαν (όσο εμείς κάναμε γιορτές και πρωτομαγιές) στο Tribecca Film Festival σε μία επετειακή προβολή της ταινίας και μετά ανέβηκαν επί σκηνής για να μιλήσουν για το σινεμά και τα όνειρα των 90ς.

Κι από ό,τι αποκάλυψαν, ο συνδετικός κρίκος ήταν η Γουινόνα που πήρε πρώτη το σενάριο στα χέρια της. «Αμέσως ταυτίστηκα με αυτό. Και ήθελα πάρα, μα πάρα, πολύ να δουλέψω μα τον Μπεν και την Ζανιν και τον Ιθαν. Ενώ ταυτόχρονα ήμουν τρομοκρατημένη: ήταν μία πολύ δυνατή παρέα ταλαντούχων ανθρώπων».

Reality Bites 25 607 2

«Θυμάμαι όταν με πήρε η Γουινόνα τηλέφωνο και μου είπε ότι πρέπει να μιλήσω στον Ιθαν και να του προτείνω το ρόλο» θυμάται ο Μπεν Στίλερ. «Κι εγώ της είχα απαντήσει 'ποιος είναι ο Ιθαν Χοκ;'...»

«Ναι, η Γουινόνα μάς έφερε όλους στο πρότζεκτ» συμπληρώνει και ο Χοκ γελώντας. «Και μην την ακούτε, δεν ήταν καθόλου τρομοκρατημένη...»

«Θέλω πραγματικά να την ευχαριστήσω γιατί με αυτή την ταινία λάνσαρα την καριέρα μου. Είμαι για πάντα υποχρεωμένος. Η δύναμή της, η επιρροή της, η πίστη της σε μένα με συγκινεί πάντα» είπε ο Χοκ με τη Γουινόνα να γέρνει και να τον αγκαλιάζει.

Reality Bites 25 607 3

Η Γκαράφαλο θυμάται ότι ο Στίλερ την απέλυσε και έπρεπε να τον ξανακερδίσει για να επιστρέψει στο γύρισμα.

«Φερόμουν σαν κακομαθημένη έφηβη, δεν είχα κανέναν επαγγελματισμό, και κανέναν σεβασμό για την ιεραρχία. Ούτε που κατάλαβα στην αρχή ότι με απέλυσε. Μου είπε "μπορείς να πηγαίνεις". Επρεπε να συμμορφωθώ για να επιστρέψω...»

Υπάρχει κάτι για το οποίο ο Στίλερ μετανιώνει στον τρόπο που το γύρισε;

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για τον τρόπο που η ταινία προβάλλει το κάπνισμα ως το απόλυτο φετίχ. Ολοι καπνίζαμε, εντός κι εκτός οθόνης, τα κοντινά στα πρόσωπα, τα τσιγάρα στα χείλια - το βλέπω σήμερα και είναι ανεξέλεγκτο...»

Δείτε την Λίζα Λόεμπ να τραγουδάει το «Stay» ζωντανά μαζί με τους τίτλους τέλους του «Reality Bites»:


Διαβάστε περισσότερα: