Buzz

Δεν είσαι λευκός; Ο χρόνος σου είναι μετρημένος στο Χόλιγουντ!

στα 10

Ενας 27χρονος από τη Βενεζουέλα μόνταρε ξανά δέκα από τις πιο πρόσφατες πετυχημένες ταινίες του Χόλιγουντ αποδεικνύοντας πως ο χρόνος για οποιονδήποτε άλλον εκτός από τους λευκούς είναι από ελάχιστος εώς μηδαμινός.

Δεν είσαι λευκός; Ο χρόνος σου είναι μετρημένος στο Χόλιγουντ!

Ο Ντίλαν Μάρον από τη Βενεζουέλα, μόνιμος κάτοικος Νέας Υόρκης, δεν χαίρεται που η σειρά των βίντεο που ξεκίνησε να φτιάχνει ως ένα πείραμα - ξαναμοντάροντας ταινίες απομονώντας την παρουσία μη λευκών στις χολιγουντιανές ταινίες - έγινε ξαφνικά ένα viral φαινόμενο.

Εχοντας φτάσει μέχρι σήμερα στον αριθμό των 10 βίντεο - με πιο χαρακτηριστικά από αυτά το «Into the Woods» και το «Noah» που δεν περιλαμβάνουν ούτε δευτερόλεπτο παρουσίας μη λευκών, ο Μάρον είναι σαφής όταν αναρωτιέται: «Θέλετε να μου πείτε ότι μπορούμε να πιστέψουμε ότι ένας γίγαντας σε κυνηγάει μέσα σε ένα δάσος, αλλά δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι ένας μη λευκός βρίσκεται στο δάσος;».


«Οταν έχεις μη λευκούς ως πρωταγωνιστές σε μια ταινία, η ιστορία αφορά το χρώμα τους. Με τους λευκούς, ποτέ μια ταινία δεν αφορά το πόσο λευκοί είναι», συμπληρώνει ο Μάρον, δηλώνοντας πως η προσπάθειά του δεν είναι να επιτεθεί σε ανθρώπους της βιομηχανίας, αλλά να αναδείξει ένα πρόβλημα - σαν αυτό της φυλεκτικής εκπροσώπησης, που μοιάζει να γιγαντώνεται σε ένα ολοένα πιο «λευκό» Χόλιγουντ.

Δείτε εδώ μερικά από τα προφανή παραδείγματά του:






Διαβάστε ακόμη: