Buzz

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 3 Αυγούστου

στα 10

Σημειώστε από τώρα ποιες ταινίες θα βγουν στις κινηματογραφικές αίθουσες την Πέμπτη και κάντε πρόγραμμα!

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 3 Αυγούστου

Εννέα ταινίες (καινούργιες, αλλά και επανεκδόσεις) θα αυξήσουν τις επιλογές μας για σινεμά από την Πέμπτη 3 Αυγούστου.

Διαβάστε ποιες είναι, δείτε trailer και κάντε πρόγραμμα από τώρα!

Κλικάρετε στον κάθε τίτλο για περισσότερα.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!

Τα Παιδιά των Αλλων

«Τα Παιδιά των Αλλων» (Les Εnfants des Αutres, 2023) της Ρεμπέκα Ζλοτόφσκι

Τι σε κάνει μητέρα; Η νέα της ταινία η Ρεμπέκα Ζλοτόφσκι με πρωταγωνίστρια την Βιρζινί Εφιρά δίνει μια άμεση, ειλικρινή, συγκινητική απάντηση.

Η Ρασέλ είναι 40 ετών και δεν έχει παιδιά. Είναι ευτυχισμένη με την ζωή της, τους μαθητές της, τους φίλους της, την κοντινή της οικογένεια (που περιλαμβάνει τον πατέρα και την αδερφή της), τα μαθήματα κιθάρας που παρακολουθεί. Δεν νιώθει την επιθυμία να γίνει μητέρα, ούτε νιώθει την έλλειψη της μητρότητας.

Οταν όμως ερωτεύεται τον Αλί, η σχέση αυτή την φέρνει σε επαφή και με την 4χρονη κόρη του, Λεϊλά, γεγονός που αρχίζει να δημιουργεί μέσα της μια διαφορετική αίσθηση που μπορεί να μεταφράζεται και ως ανάγκη δημιουργίας της δικής της οικογένειας.

Les Miens

«Οι Δικοί μου» (Les Miens, 2022) του Ροσντί Ζεμ

Ο Μουσά, τρυφερός, αλτρουιστής και πάντα παρών για την οικογένεια του βλέπει το γάμο του να βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης. Ένα ατύχημα και ένα χτύπημα στο κεφάλι θα τον «απελευθερώσει» από κάθε σύμβαση επιτρέποντάς του να εκφράσει τα πραγματικά συναισθήματά του χωρίς να σκέφτεται πριν μιλήσει, φέρνοντάς τα πάνω-κάτω στις οικογενειακές του σχέσεις, εκτός από αυτή με τον αδερφό του Ριάντ.

Ο Ροσντί Ζεμ, στην πιο ανάλαφρη στιγμή της φιλμογραφίας του, ξετυλίγει τον περίπλοκο ιστό των σχέσεων μιας οικογένειας που θα μπορούσε να ήταν και η δική μας, μιας μικροκοινωνίας όπου συναντιούνται και «συγκρούονται» διαφορετικές γενιές, πρώην εραστές, αλλά και το παλιό με το σύγχρονο, δημιουργώντας έναν συγκινητικό όσο και αστείο ύμνο σε όλα αυτά που μας ενώνουν και μας χωρίζουν με τους «δικούς» μας.

H 6η σκηνοθετική απόπειρα του Ροσντί Ζεμ είναι και η πιο προσωπική: μία τρυφερή δραμεντί για τις αδελφικές σχέσεις και τις οικογένειες που μάς στύλωσαν και μάς γέμισαν συμπλέγματα. Ταυτόχρονα.

summer scars

«Σημάδια του Καλοκαιριού» (Summer Scars, 2022) του Σιμόν Ριτ

Τα αδέρφια Τόνι και Νοέ περνούν τις μεγάλες, βασανιστικές μέρες του καλοκαιριού παίζοντας παιχνίδια τύχης και θανάτου – ώσπου ένα ατύχημα θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα. Δέκα χρόνια αργότερα, όταν επιστρέφουν στη μικρή πόλη στα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής τους, διασταυρώνονται με την Κασαντρά, τον παιδικό τους έρωτα. Αλλά ακόμα και μετά από τόσο καιρό, τα αδέρφια εξακολουθούν να κρύβουν ένα μυστικό…

To ντεμπούτο του Σιμόν Ριτ είναι μία σκοτεινή και σουρεαλιστική ιστορία ενηλικίωσης που εξερευνά τα όρια της αδερφικής αγάπης και του καλοκαιρινού έρωτα. Μία από τις εκπλήξεις της Εβδομάδας Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών, 2022.

Νοέμβρης

«Νοέμβρης» (Novembre, 2022) του Σεντρίκ Χιμένεζ

Αγωνιώδες πολιτικό θρίλερ που ακολουθεί τις γαλλικές αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες στην αναζήτηση των ενόχων για τις επιθέσεις στο Bataclan και σε ολόκληρο το Παρίσι, τον Νοέμβρη του 2015,

Τον Νοέμβριο του 2015, μια σειρά από θανάσιμες, άνευ προηγουμένου επιθέσεις, μαστίζουν το Παρίσι. Η αντί-τρομοκρατική υπηρεσία, την οποία ηγείται η Ελοΐζ (Σαντρίν Κίμπερλεν) και ο Φρεντ (στο ρόλο ο βραβευμένος με Όσκαρ Ά Αντρικού Ρόλου, Ζαν Ντιζαρντέν), έρχονται αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές επίπεδο πίεσης: σε έναν αγώνα ενάντια στο χρόνο, θα πρέπει να βρουν τους υπαίτιους της επίθεσης το συντομότερο δυνατό, πριν ξαναχτυπήσουν, ταξιδεύοντας στην Ευρώπη και εκτός, σε ένα από τα μεγαλύτερα ανθρωποκυνηγητά της ιστορίας.

Prison 77

«Η Απόδραση του '77» (Modelo 77) του Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ

Δύο χρόνια μετά την κατάρρευση του καθεστώτος Φράνκο στην Ισπανία και την παροχή αμνηστίας στους πολιτικούς κρατουμένους των ισπανικών φυλακών από τη δημοκρατική κυβέρνηση που διαδέχθηκε τη φρανκική δικτατορία, ένας προφυλακισμένος νεαρός λογιστής περιμένει τη δίκη του, αντιμετωπίζοντας μια ποινή 20 χρόνων, καθώς κατηγορείται για υπεξαίρεση.

O υπόδικος, μαζί με κάποιους συγκρατούμενους του και μια ομάδα νέων δικηγόρων που τους υποστηρίζουν, θα αγωνιστεί για την παροχή αμνηστίας, αφού καταγγείλει το όργιο βίας, καταπίεσης και παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που επικρατεί στη φυλακή της Βαρκελώνης, όπου κρατείται.

Ο σκηνοθέτης του «Μικρού Νησιού» επιστρέφει με ένα αγωνιώδες πολιτικό θρίλερ, βασισμένο στην αληθινή απόδραση από τις φυλακές της Βαρκελώνης - δύο χρόνια μετά την πτώση του καθεστώτος του Φράνκο. Απέσπασε 5 βραβεία Γκόγια.

Meg 2

«Meg 2: Η Τάφρος» (Meg 2: The Trench, 2023) του Μπεν Γουίτλι

Σίκουελ του μπλοκμπάστερ του 2018, «Meg: Ο Κυρίαρχος του Βυθού».

Τα μέλη μιας παράτολμης ερευνητικής ομάδας βουτάνε στα βαθύτερα σημεία του ωκεανού και καταλήγουν να παλεύουν για τη ζωή τους όταν πέσουν πάνω σε μία επικίνδυνη αποστολή εξόρυξης. Σε έναν εφιαλτικό αγώνα ενάντια στον χρόνο, οι ήρωες μάχονται ενάντια σε γιγαντιαίους μεγαλόδοντες και στον αδίστακτο ανθρώπινο παράγοντα που καταστρέφει το περιβάλλον. Αν θέλουν να επιβιώσουν πρέπει να σκέφτονται καινα κολυμπούν πιο γρήγορα από τους αμείλικτους θηρευτές τους...

Τζέισον Στέιθαμ και Γου Τζινγ έρχονται αντιμέτωποι με γιγαντιαίους μεγαλόδοντες, σε μία θηριώδη περιπέτεια αγωνίας και ειδικών εφέ που απογειώνουν τη δράση σε... μεγάλα βάθη!

amazing maurice

«Ο Απίθανος Μορίς» (The Amazing Maurice) του Τόμπι Γκένκελ

Ο Μορίς, ένας πανέξυπνος γάτος του δρόμου, έχει σκεφτεί την τέλεια απάτη για να βγάζει λεφτά: παρέα με έναν νεαρό αυλητή, τον Κιθ, πάνε από πόλη σε πόλη πείθοντας τους κατοίκους της να αναλάβουν να απομακρύνουν, με το αζημίωτο φυσικά, τους αρουραίους που δημιουργούν προβλήματα. Αυτό που δεν τους λένε, βέβαια, είναι ότι οι εν λόγω αρουραίοι είναι μέρος της απάτης: πρόκειται για φίλους τους, οι οποίοι εντελώς βολικά έπειτα από την παρέμβαση του Μορίς και του Κιθ «απαλλάσσουν» τους κατοίκους από την παρουσία τους… όπως κι από τα λεφτά τους!

Όταν, όμως, η παρέα φτάσει στην πόλη του Μπαντ Μπλιντς, το κόλπο τους αχρηστεύεται, αφού βρίσκουν να συμβαίνουν περίεργα περιστατικά: κάτι πολύ σκοτεινό τούς περιμένει στους υπονόμους… Όμως, ό,τι κι αν είναι, υπολογίζουν χωρίς τον Απίθανο Μορίς και την παρέα του!

Aπολαυστική περιπέτεια animation, εμπνευσμένη από το παραμύθι των αδελφών Γκριμ «Ο Αυλητής του Χαμελίν» και βασισμένη στο «Δισκόκοσμο» του Σερ Τέρι Πράτσετ. Θα κυκλοφορήσει μεταγλωττισμένη στα ελληνικά, σε σκηνοθεσία Κώστα Αποστολίδη.

Μια Ξεχωριστή Συμμορία

«Μια Ξεχωριστή Συμμορία» (Bande à Part, 1964) του Ζαν Λικ Γκοντάρ

Μια νεαρή γυναίκα, η Οντίλ, ζει με την εύπορη θεία της στο Παρίσι. Στο πανεπιστήμιο που φοιτά, συναντά τον Φρανς και τον Άρθουρ, δύο γοητευτικούς νεαρούς που συνεχώς φλερτάρουν μαζί της, και τους αποκαλύπτει πως υπάρχει ένα μεγάλο ποσό κρυμμένο στο σπίτι. Οι τρεις τους αποφασίζουν να κλέψουν τα χρήματα και να το σκάσουν.

Η έβδομη ταινία του Γκοντάρ - μία ταινία-σταθμός του Γαλλικού Νέου Κύματος, που έχει σημαδεύσει πολλούς μεταγενέστερους σκηνοθέτες, όπως τον Κουέντιν Ταραντίνο.

Το Μετέωρο Βήμα του Πελαργού

«Το Μετέωρο Βήμα του Πελαργού» (1991) του Θόδωρου Αγγελόπουλου

Ενας πολιτικός, μετά από μια συνεδρίαση στη βουλή όπου εκφωνεί μάλλον μια ποιητική ανακοίνωση παρά έναν πολιτικό λόγο, εγκαταλείπει το κοινοβούλιο και το σπίτι του, κι εξαφανίζεται χωρίς ν' αφήσει κανένα ίχνος. Ένας δημοσιογράφος που κάνει ρεπορτάζ στην παραμεθόριο για τους εγκλωβισμένους στα σύνορα μετανάστες και πρόσφυγες διαφόρων φυλών, συναντά έναν άντρα που η εξωτερική του εμφάνιση ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά του αγνοούμενου πολιτικού. Παρά τις έρευνές του και μια συνάντηση που καταφέρνει να οργανώσει ανάμεσα στον άγνωστο και τη Γαλλίδα γυναίκα του πολιτικού, η ταυτότητα του αγνώστου παραμένει ανεξακρίβωτη. Η γυναίκα δεν τον αναγνωρίζει, κι εκείνος δε φαίνεται διατεθειμένος ούτε για μια στιγμή να μας δώσει ένα σημάδι ότι δεν πρόκειται για τον πολιτικό που αγνοείται. Σ’ αυτόν τον κατακερματισμένο κόσμο όπου έχει καταφύγει, στην απομόνωση ενός κόσμου με δικό του θεό και νόμο, συμπιεσμένο ανάμεσα σε εμπόδια, σύνορα και όρια, όλα μετεωρίζονται σε μιαν αβέβαιη πραγματικότητα…

Η ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου από το 1991 σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!