Φεστιβάλ / Βραβεία

Το Positively Different Short Film Festival Love & Revolt ολοκληρώθηκε με συγκίνηση και αλληλεγγύη

στα 10

44 ταινίες και εκατοντάδες κόσμου ανέδειξαν πιθανές κι απίθανες όψεις του έρωτα και της εξέγερσης καθώς και των μεταξύ τους συνδέσεων.

Το Positively Different Short Film Festival Love & Revolt ολοκληρώθηκε με συγκίνηση και αλληλεγγύη

Τέσσερις ημέρες προβολών, συζητήσεων και γιορτής ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής. Ταυτόχρονα με την προβολή στην Αθήνα, το PDSFF ταξίδεψε στο Βερολίνο και την Κωνσταντινούπολη όπου παρακολούθησε και συζήτησε με το κοινό διακριθείσες ταινίες της φετινής διοργάνωσης. Παρουσία δημιουργών από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Τουρκία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Αγγλία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο, τη Σκωτία, την Αργεντινή και τον Καναδά το αθηναϊκό κοινό μοιράστηκε σκέψεις και προβληματισμούς.

Το φεστιβάλ προσπάθησε για μία ακόμα χρονιά να συντονίσει την παρουσία του με τη ζωή και τις αγωνίες της κοινότητας. Μεταθέσαμε την πρωινή προβολή της Παρασκευής για να παρευρεθούμε στην πορεία κατά της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων και την καταπάτηση του συντάγματος ενώ, ενόψει της 8ης Μάρτη, το Μελ Καλφαντή, festival coordinator, συντόνισε τη συζήτηση-μοίρασμα: “Συλλογική μνήμη, προσωπικές μαρτυρίες: μεταξύ πένθους και διεκδίκησης” με τις: Ρέα Βαλντέν, Μπρικένα Γκίστο, Ζωή Κόκκα και Μαρία Λούκα. Την Κυριακή, σε υποστήριξη της πρωτοβουλίας Filmmakers for Palestine - Greece διοργανώσαμε ειδική, δωρεάν προβολή σε αλληλεγγύη με τον παλαιστινιακό λαό.

pdsff24

pdsff24

Η κριτική επιτροπή του 5ου PDSFF, Σοφία Εξάρχου, Carol Sansour, Chipo Zhou και Τάσος Μελεμενίδης, απένειμαν το βραβείο καλύτερης ταινίας στο ντοκιμαντέρ Suddenly Tv της Roopa Gogineni και το βραβείο καλύτερης ελληνικής παραγωγής στο Good Girls Club: A Virginity Odyssey των Λήδα Βαρτζιώτη και Δημήτρη Τσακαλέα. Επίσης, απέδωσαν 2 εύφημους μνείες στις ταινίες Raticide και Mariam του João Niza και του Lionel Meta αντίστοιχα. Το κοινό ψήφισε την αγαπημένη του ταινία, το Things Unheard of του Ramazan Kilic ενώ η επιμελητική ομάδα του Φεστιβάλ έδωσε το βραβείο της στο Summer Holiday της Mehtap Samiloglu.

Αναζητήστε περισσότερες πληοροφορίες στο επίσημο site του Positively Different Short Film Festival, στη σελίδα του στο Facebook και στη σελίδα του στο Instagram.

psdff