Φεστιβάλ / Βραβεία

«Παράλληλες Μητέρες»: η νέα ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ θα είναι η πρεμιέρα της Βενετίας

στα 10

Το 78o Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας θα σηκώσει αυλαία με Πέδρο! «Είμαι ευγνώμων στο φεστιβάλ για αυτή τη διάκριση και ελπίζω να φανώ αντάξιος...»

«Παράλληλες Μητέρες»: η νέα ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ θα είναι η πρεμιέρα της Βενετίας

Οι φήμες που θέλουν το 78ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας να έχει δυναμικό πρόγραμμα φέτος επιβεβαιώνονται. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός: η ταινία που θα αποτελέσει την επίσημη πρεμιέρα της Μπιενάλε είναι το «Madres Paralelas» (Παράλληλες Μητέρες) του Πέδρο Αλμοδόβαρ, με πρωταγωνίστριες τις Πενέλοπε Κρουζ, Αλτάνα Σάντσεζ Χιχόν, Μιλένα Σμιτ, Τζουλιέτα Σεράνο και Ρόζι ντε Πάλμα.

Διαβάστε περισσότερα: «Παράλληλες Μητέρες»: Πρώτες φωτογραφίες και ένα βίντεο έκπληξη από τη νέα ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Pedro Venice

«Στη Βενετία γεννήθηκα ως σκηνοθέτης το 1983 με τις "Αμαρτωλές Καλόγριες"» δήλωσε ο Αλμοδόβαρ. «38 χρόνια μετά, το φεστιβάλ με προσκαλεί να σηκώσω την αυλαία του. Δεν μπορώ να περιγράψω τη χαρά και την τιμή που νιώθω, τι σημαίνει αυτή η πρόσκληση για μένα, χωρίς να φανώ γραφικός. Είμαι ευγνώμων στο φεστιβάλ για αυτή τη διάκριση και ελπίζω να φανώ αντάξιος...»

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Βενετίας, Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, έκανε επίσης δηλώσεις. «Εγώ είμαι αυτός που είμαι ευγνώμων στον Πέδρο Αλμοδόβαρ που μάς κάνει την τιμή να προβάλλουμε την νέα ταινία του ως την επίσημη πρεμιέρα του φεστιβάλ. Μια ταινία που αποτελεί ένα τρυφερό και δυναμικό πορτρέτο γυναικών που περιμένουν να γίνουν μητέρες και οι ζωές τους εγκυμονούν ανατροπές. Μια ταινία που αποτελεί ύμνο στην γυναικεία αλληλεγγύη, το δικαίωμα στην σεξουαλικότητα, την ελευθερία. Μια ταινία που αντανακλά την αλήθεια της, χωρίς φραγμούς και υποκρισία...»

«Είναι τιμή μας να καλωσορίσουμε στο Διαγωνιστικό της Βενετίας τον αποδέκτη του τιμητικού Χρυσού Λέοντα (2019), μετά από τόσα χρόνια...»

Parallel Mothers  2

Parallel Mothers 607

Parallel Mothers 607

Να θυμίσουμε ότι η νέα ταινία του Αλμοδόβαρ αφηγείται την ιστορία ούτε μιας, ούτε δύο αλλά τριών μαμάδων - τις υποδύονται η Πενέλοπε Κρουζ, η Αλτάνα Σάντσεζ Χιχόν και η νεαρή Μιλένα Σμιτ.

«Με τις "Παράλληλες Μητέρες" επιστρέφω στο σύμπαν των γυναικών, στην μητρότητα, στην οικογένεια. Η ταινία μιλάει για τη σημασία των προγόνων και των απογόνων, την αναπόφευκτη παρουσία της μνήμης. Υπάρχουν πολλές μητέρες στη φιλμογραφία του, αυτές που θα δείτε σε αυτήν την ταινία είναι πολύ διαφορετικές», δηλώνει ο Πέδρο Αλμοδόβαρ δίνοντας το στίγμα πως σε αυτήν την ταινία οι μητέρες του θα είναι κάτι αρκετά λιγότερο από τέλειες.

«Σαν αφηγητή, οι ατελείς μητέρες με εμπνέουν συχνά. Η Πενέλοπε Κρουζ, η Αλτάνα Σάντσεζ Χιχόν και η νεαρή Μιλένα Σμιτ θα υποδύονται τις τρεις μητέρες στην ταινία, συνοδευόμενες από τον Ισραέλ Ελεχάλντε στο ρόλο του βασικού ανδρικού χαρακτήρα. Συνεργάζομαι επίσης με τις αγαπημένες μου Τζουλιέτα Σεράνο και Ρόσι ντε Πάλμα. Οι "Παράλληλες Μητέρες" θα είναι ένα δυνατό δράμα. Ή τουλάχιστον αυτό ελπίζω.»

pedro tilda venice

Kαι πέρσι, σ' ένα ιδιαίτερο φεστιβάλ που κατάφερε να πραγματοποιηθεί ενδιαμέσω πανδημίας, ο Αλμοδόβαρ είχε δώσει το παρόν: το μικρού μήκους φιλμ του, «Ανθρώπινη Φωνή» και πρωταγωνίστρια την Τίλντα Σουίντον.

Η πρεμιέρα του «Παράλληλες Μητέρες» θα πραγματοποιηθεί την 1η Σεπτεμβρίου, την μέρα που επισήμως θα ανοίξει και το 78ο Διεθνές Φεστιβάλ Βενετίας

Διαβάστε περισσότερα: