Φεστιβάλ / Βραβεία

Ενώ οι Κάννες μόλις ξεκίνησαν, όλοι μιλούν για την Βενετία

στα 10

Ολα δείχνουν πως θα είναι μια σπουδαία χρονιά για το ιταλικό φεστιβάλ.

Ενώ οι Κάννες μόλις ξεκίνησαν, όλοι μιλούν για την Βενετία

Μπορεί το φεστιβάλ των Καννών να έκανε μόλις χθες την πρεμιέρα του, αλλά όπως συμβαίνει συχνά, η φύση των ανθρώπων του σινεμά (ή απλώς η φύση των ανθρώπων), κάνει τους πάντες να κοιτάζουν μπροστά στο επόμενο μεγάλο φεστιβάλ και τις πρεμιέρες που υπόσχεται.

Κι έτσι αυτές τις μέρες στην Κρουαζέτ όλοι μιλουν όχι μόνο για τις ταινίες που είναι εκεί, αλλά επίσης και γι αυτές που δεν είναι και που όλα δείχνουν ότι θα είναι τον Σεπτέμβριο στην Βενετία. Και η αλήθεια είναι πως με τα φιλμ που ήδη ξέρουμε ότι σίγουρα, ή σχεδόν σίγουρα, θα κάνουν την πρεμιέρα τους εκεί το φετινό φεστιβάλ δείχνει εξαιρετικά ελκυστικό.

Δείτε ακόμη: Κάννες 2021: Ημέρα 1η, ξανά μαζί

Dune MAIN3 Dune

Το «Dune» του Ντενί Βιλνέβ έχει ήδη επιβεβαιωθεί, η άρνηση των Καννών να δώσουν μια θέση στο διαγωνιστικό στο «The Power Of The Dog» της Τζέιν Κάμπιον (αφού ανήκει στο Netflix) το στέλνουν κατευθείαν στην Βενετία κι ο Πέδρο Αλμοδόβαρ μπορεί να ήταν παρών στην τελετή έναρξης των Καννών αλλά το «Parallel Mothers» θα κάνει πρεμιέρα στην Μόστρα.

Nightmare Alley Nightmare Alley

Το «Nightmare Alley» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο δείχνει επίσης ως ένα σίγουρο στοίχημα όπως και το «Official Competition» των Γκαστόν Ντουπάρτ και Μαριάνο Κον, αλλά και το «The Hand Of God» του Πάολο Σορεντίνο και το «Spencer» του Πάμπλο Λαραΐν είναι σχεδόν σίγουρα ότι θα είναι έτοιμα και πρόθυμα να κάνουν πρεμιέρα εκεί.

spencer 607 Spencer

Και μόλις συμπληρώθηκε μια λίστα από ταινίες που δείχνουν ως οι πλέον αναμενόμενες της επόμενης χρονιάς και η Βενετία απλά ελπίζει η μετάλλαξη δέλτα του κορονοϊού ή όποιες άλλες ακολουθήσουν μέσα στο καλοκαίρι, να μην σταθούν εμπόδιο στα λαμπρά σχέδιά της.

Το 74ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 6 ως και τις 17 Ιουλίου. Το Flix θα σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν. Διαβάστε όσα χρειάζεται να ξέρετε για τις Κάννες 2021 εδώ.