Φεστιβάλ / Βραβεία

Το «Human Voice» του Πέδρο Αλμοδόβαρ με την Τίλντα Σουίντον θα κάνει πρεμιέρα στη Βενετία!

στα 10

Μόλις ανακοινώθηκε ότι το μικρού μήκους φιλμ του Αλμοδόβαρ, το πρώτο αγγλόφωνο στην καριέρα του, είναι στο line up της του 77ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Το «Human Voice» του Πέδρο Αλμοδόβαρ με την Τίλντα Σουίντον θα κάνει πρεμιέρα στη Βενετία!

Αμέσως μετά την άρση της καραντίνας στη Μαδρίτη, ο Πέδρο Αλμοδόβαρ ξεκίνησε γυρίσματα. Και τώρα καταλαβαίνουμε γιατί η τόση βιασύνη. Η μεταφορά της «Ανθρώπινης Φωνής» του Ζαν Κοκτό με την Τίλντα Σουίντον, η μικρού μήκους ταινία και η πρώτη αγγλόφωνη της καριέρας του, έπρεπε να είναι έτοιμη για την πρεμιέρα της στο 77ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Το νέο ανακοινώθηκε πριν από λίγο, μαζί με μερικές έκτακτες προσθήκες στο πρόγραμμα του φεστιβάλ (όπως και το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Ρεγίνα Κινγκ, «One Night in Miami»), στο οποίο η Τίλντα Σουίντον θα παραλάβει τιμητικό βραβείο για την καριέρα της.

human voice Η Τίλντα Σουίντον στην πρώτη φωτογραφία από τη μικρού μήκους ταινία «Ανθρώπινη Φωνή»

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα επιστρέψω στη Βενετία σε μια τόσο ξεχωριστή χρονιά, με τον Covid-19 απρόσκλητο επισκέπτη. Ολα θα είναι διαφορετικά και ανυπομονώ να τα ανακαλύψω από την αρχή. Είναι τιμή μου να συνοδεύσω την Τίλντα σε μια χρονιά που λαμβάνει ένα βραβείο που αξίζει τόσο πολύ. Στην πραγματικότητα η "Ανθρώπινη Φωνή" είναι ένα φεστιβάλ της Τίλντα, μια παρουσίαση των άπειρων και διαφορετικών καταγραφών του ταλέντου της ως ηθοποιού. Υπήρξε ένα υπερθέαμα να τη σκηνοθετώ.»

Διαβάστε κι αυτό: Αυτό είναι το επίσημο πρόγραμμα του 77ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

Pedro Tilda Human Voice 607

Να θυμίσουμε ότι η συνεργασία του Πέδρο Αλμοδόβαρ και της Τίλντα Σουίντον προέκυψε κατά τη διάρκεια της οσκαρικής κούρσας του Πέδρο Αλμοδόβαρ για το «Πόνος και Δόξα».

Στην «Ανθρώπινη Φωνή» του Κοκτό μια γυναίκα μιλά στο τηλέφωνο με τον εραστή της που την εγκαταλείπει. Με τόνο μιας απελπισίας που προσπαθεί ματαίως να κρυφτεί, κάτω από επιδερμίδες προσποιούμενης άνεσης, και λίγο λίγο καταρρέει. Αν θυμάστε, ο Αλμοδόβαρ έχει ήδη εμπνευστεί από αυτό: υπάρχει τέτοια σκηνή στις «Γυναίκες στα Πρόθυρα Νευρικής Κρίσης», ενώ διασκευές του έχουμε δει από τον Ρομπέρτο Ροσελίνι το 1948 με τη συνταρακτική Ανα Μανιάνι (στο σπονδυλωτό «L' Amore») μέχρι τη Madonna στο βίντεο κλιπ του «I Want You», της συνεργασίας της με τους Massive Attack.



«Πολλοί φίλοι μου παραξενεύονται όταν τους λέω ότι θέλω να γυρίσω μία μικρού μήκους» είπε ο Αλμοδόβαρ. «Ομως, ναι, θέλω να γυρίσω μία 15λεπτη ταινία. Γιατί είμαι εδώ και χρόνια ερωτευμένος με αυτή την ιστορία κι αυτή την ιστορία θέλω να πω...»

Το πρότζεκτ (το οποίο έγραψε στα Ισπανικά και μετά μεταφράστηκε) είναι «πολύ προσωπική υπόθεση» για τον Αλμοδόβαρ. Θα είναι ένα μονόπρακτο με την Τίλντα και τον σκύλο της.

Μετά τη μικρού μήκους σειρά έχει η επόμενη ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ - στα ισπανικά - με τίτλο «Παράλληλες Μητέρες» και πιθανή πρωταγωνίστρια την Πενέλοπε Κρουζ. Διαβάστε περισσότερα γι' αυτήν εδώ.

ωοζ