Buzz

Να γιατί η Πάτι Τζένκινς απέρριψε το «Justice League»

στα 10

Σε μια συνέντευξή της στο γαλλικό περιοδικό Premiere, η Τζένκινς αποκάλυψε τους λόγους που δεν θα την δούμε ποτέ να κάνει μια ταινία σαν το «Justice League» αλλά και γιατί δεν θα δουλέψει ποτέ με τη Marvel Studios.

Να γιατί η Πάτι Τζένκινς απέρριψε το «Justice League»

Οταν κυκλοφόρησε το «Wonder Woman» πριν τρία χρόνια στις αίθουσες κατάφερε να κερδίσει για λογαρισμο του DCEU μερικές από τις πρώτες αρκετά θετικές κριτικές του, και να γίνει όχι μόνο μια τεράστια επιτυχία στο παγκόσμιο box office αλλά και να κάνει την σκηνοθέτη της Πάτι Τζένκινς ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο Χόλιγουντ. Οπότε δεν ακούγεται ως παράλογο πως η Warner στην συνέχεια της ζήτησε να αναλάβει να σκηνοθετήσει και ένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά franchise της.

Σε μια συνέντευξή της στο γαλλικό περιοδικό Premiere, η Τζένκινς αποκάλυψε πως η Warner της ζήτησε να σκηνοθετήσει το «Justice League» αλλά εκείνη το απέρριψε μιας και δεν ενδιαφέρονταν να αναλάβει μια ομαδική υπερηρωική ταινία.

«Αγαπώ τα κόμικς, αλλά γνώρισα τους υπερήρωες μέσω των ταινιών. Υπάρχει μέσα μου η επιθυμία μου να μιμηθώ τις ταινίες αυτές που είδα μικρή. Ενα συγκεκριμένο πνεύμα που βασίλευε εκείνη την περίοδο. Μοιάζουν οι ταινίες που γυρίζω με αυτό; Δεν το ξέρω. Το θέμα είναι πως, σε αντίθεση με άλλους σκηνοθέτες, δεν με ενδιαφέρουν τα κοινά σύμπαντα, η συνέχεια και όλες αυτές του είδους οι λεπτομέρειες. Με πλησίασαν για να σκηνοθετήσω το “Justice League” στο παρελθόν και δεν με ενδιέφερε. Είχε πάρα πολλούς χαρακτήρες», δήλωσε η Τζένκινς.

Διαβάστε ακόμα: Δεν είναι ψέμα! Επιτέλους θα δούμε το Snyder Cut του «Justice League» στο HBO Max

patty jenkins connie nielsen wonder woman 607

Η σκηνοθέτης αναφέρθηκε και στην απροθυμία που δείχνει για να δουλέψει στην Marvel, ακόμα και αν στο παρελθόν είχε αναλάβει να γυρίσει το «Thor: The Dark World» πριν τελικά αυτό περάσει στα χέρια του Αλαν Τέιλορ. Σύμφωνα με την Τζένκινς, αν και συμπαθεί τους ανθρώπους στη Marvel, δεν της αρέσει το πώς λειτουργούν δημιουργικά, κυρίως όσο αφορά τον ρόλο που έχουν οι σκηνοθέτες των κατα καιρούς ταινιών. «Συμπαθώ αρκετά τους ανθρώπους που δουλεύουν εκεί [στη Marvel Studios] αλλά θέλουν να έχουν τον πλήρη έλεγχο των ταινιών τους. Ο σκηνοθέτης θα πρέπει να έχει τον πλήρη έλεγχο. Ναι, μπορεί να συμβεί. Επίσης φαίνεται αμέσως εάν ένας σκηνοθέτης δεν μπορεί να επιβάλει το όραμά του/της. Οταν συμβαίνει κάτι τέτοιο έχω την εντύπωση πως αυτοί οι άνθρωποι κάνουν διαφορετική δουλειά από εμένα. Αλλά με το “Wonder Woman 1984” πιστεύω πως έκανα ακριβώς αυτό που ήθελα. Και έπειτα όλα όσα χρειάζεται για να γίνει μια υπερηρωική ταινία βγαίνουν φυσικά σε μένα: λατρεύω τις μεγάλες σκηνές δράσεις από τα τεράστια σκηνικά. Πραγματικά το απολαμβάνω [να γυρίζω τέτοιου είδους ταινίες].»

Το ότι η Marvel θέλει να έχει τον πλήρη έλεγχο των ταινιών της δεν είναι κάτι μαθαίνουμε για πρώτη φορά. Αν και από ότι φαίνεται το κλίμα είναι αρκετά φιλικό στα γυρίσματα και πολλοί είναι αυτοί που επιστρέφουν να κάνουν και άλλες ταινίες με το στούντιο, υπήρχαν και στο παρελθόν σκηνοθέτες που αποχώρησαν, λόγω δημιουργικών διαφορών, από τα μέσα της παραγωγής, όπως ο Σκοτ Ντέρικσον και ο Εντγκαρ Ράιτ.

Πάντως για την ώρα το «Wonder Woman 1984» ετοιμάζεται να βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 20 Αυγούστου.

Διαβάστε ακόμα: