Buzz

Ο Σάκης Μπουλάς που θα θυμόμαστε για πάντα στο «Ας Περιμένουν οι Γυναίκες» του Σταύρου Τσιώλη

στα 10

Περισσότερο γνωστός για τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις, αλλά κυρίως ως μέλος των μουσικών σχημάτων που καθόρισαν μια ολόκληρη εποχή την δεκαετία του '80, ο Σάκης Μπουλάς έπαιξε και στο σινεμά με καλύτερη στιγμή του το «Ας Περιμένουν οι Γυναίκες» του Σταύρου Τσιώλη.

Flix Team
Ο Σάκης Μπουλάς που θα θυμόμαστε για πάντα στο «Ας Περιμένουν οι Γυναίκες» του Σταύρου Τσιώλη
Σκηνή από το «Μια Φορά κι Ενα Μωρό» του Νίκου Ζαπατίνα

Γεννημένος το 1954 στο Κιλκίς, ο Σάκης Μπουλάς εγκατέλειψε την καριέρα του δικηγόρου για να πρωταγωνιστήσει στο νέο χάρτη της μουσικής αθηναϊκής νύχτας ολόκληρη τη δεκαετία του '80, αρχικά μαζί με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Νικόλα Ασιμο, Θάνο Αδριανό και Περικλή Χαρβά στο Μουσικό Καφενείο «Σούσουρο» και στη συνέχεια στο θρυλικό «Αχ Μαρία» των Εξαρχείων, συνδυαζοντας με μοναδικό τρόπο το θέατρο, τη μουσική και τη σάτιρα.

Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε πρώτη φορά στον «Δράκουλα των Εξαρχείων» του Νίκου Ζερβού το 1981, ενώ πρωταγωνίστησε ακόμη στα «Ντελίριο» του 1983, στο «Η Πόλη ποτέ δεν κοιμάται» του 1984, στους «Τηλεκανίβαλους» του 1987, στο «Πατρίς, Ληστεία, Οικογένεια» του 1987, στο «Η Αγάπη Είναι Ελέφαντας» του 2000, στο «Λουκουμάδες με Μέλι» του 2004, στο «Ηθικόν Ακμαιότατον» του 2005, στο «Φιλί της Ζωής» του 2007, στο «Μαφιόζοι στο Αιγαίο» του 2008, στο «Πεθαίνω για Σένα» του 2009 και στο «Μια Φορά κι Ενα Μωρό» του 2011.

Η σημαντικότερη του εμφάνιση στο σινεμά, όμως, ήταν με διαφορά αυτή στο «Ας Περιμένουν οι Γυναίκες» του 1998, όπου μαζί με τον Γιάννη Ζουγανέλη και τον Αργύρη Μπακιρτζή διένυσαν χιλιόμετρα νεοελληνικού δαιμονίου σε μια από τις πιο ωραίες και εμπορικά επιτυχημένες ταινίες του Σταύρου Τσιώλη, με τον τελευταίο να εκμεταλλεύεται το πηγαίο χιούμορ της προσωπικότητας του Σάκη Μπουλά όπως δεν το έκανε ποτέ κανείς σε μικρή ή μεγάλη οθόνη.

Δείτε εδώ ολόκληρο το «Ας Περιμένουν οι Γυναίκες» του Σταύρου Τσιώλη:


Ο Σακης Μπουλάς έχασε τη μάχη με τον καρκίνο στις 21 Φεβρουαρίου του 2014. Τον τελευταίο καιρό είχε προσπαθήσει να επανέλθει στα πράγματα συμμετέχοντας περιστασιακά στην παράσταση «Γκαγκαντίν : Οι γενναίοι της νύχτας», πλάι στους Διονύση Σαββόπουλο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Γιάννη Ζουγανέλη, πριν η υγεία του χειροτερεύσει και διακόψει τις εμφανίσεις του.