Buzz

Οι κριτικοί των New York Times ψηφίζουν τις καλύτερες ταινίες του 2016

στα 10

Με τη σειρά τους, οι τρεις βασικοί κριτικοί των New York Times επιλέγουν τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς. Με αποψη.

Οι κριτικοί των New York Times ψηφίζουν τις καλύτερες ταινίες του 2016
Το «Moonlight», αγαπημένο σε όλες σχεδόν τις φετινές λίστες

Συνεχίζοντας να δημοσιεύουμε τις σημαντικότερες λίστες με τις καλύτερες ταινίες της χρονίας, σειρά έχουν οι τρεις εκλεκτικοί βασικοί κριτικοί των New York Times που συμφωνούν πως τα ντοκιμαντέρ είναι ταινίες και πως το «Moonlight» του Μπάρι Τζένκινς είναι με διαφορά η αμερικανική ταινία της χρονιάς.

Κάντε κλικ εδώ για όλα τα best of του 2016. Λίστες, στιγμές, αναμνήσεις, απροσδόκητα trivia, κι όλα όσα ήταν σινεμά (και τηλεόραση) τη χρονιά που τελειώνει...

No Home Movie 607 No Home Movie

Η εκλεκτική Μανόλα Ντάργκις έβαλε στην κορυφή το κύκνειο άσμα της Σαντάλ Ακερμάν, ενώ μέσα στη δεκάδα της φιγουράρουν ξενόγλωσσες ταινίες, ένα χαμένο φιλμ και τέσσερα ντοκιμαντέρ, δίνοντας μια νέα διάσταση στην έννοια «καλύτερη ταινία της χρονιάς».


Aquarius 607 3 Aquarius

H δεκάδα του A.O. Σκοτ είναι ακόμη πιο πολυσυλλεκτική από της Μανόλα Ντάργκις, με ακόμη πιο πολλές ξενόγλωσσες ταινίες, αλλά και αμερικανικές εκπλήξεις που θέλουν θάρρος για να τις ξεχωρίσεις ως καλύτερες της χρονιάς.

Embrace of the Serpent 607 Στην Αγκαλιά του Φιδιού

To «Moonlight» στο νούμερο 1 και του Στίβεν Χόλντεν, εδώ με ακόμη πιο αναπάντεχες επιλογές και πολλά αναπληρωματικά κομμάτια για να σχηματίσει ο αναγνώστης μια πιο σφαιρική γνώμη για τη χρονιά που πέρασε.

American Honey 607 American Honey

Και μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2016: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς!

Διαβάστε ακόμη: