Buzz

Flix Best of 2016: Τα ξαναζεσταμένα μακαρόνια

στα 10

Συνήθως είναι άνοστα. Δεν κρατούν τη γεμάτη γεύση και τη ζουμερή υφή της πρώτης μέρας. Το ίδιο και τα περισσότερα από τα φετινά remakes. Οχι όλα...

Flix Best of 2016: Τα ξαναζεσταμένα μακαρόνια

Κάπου το'χω ξαναδεί. Και συχνά καλύτερο. Αυτή ήταν η αίσθηση για τα remakes, ή τα «περίπου remakes» που επισκέφθηκαν τις οθόνες μέσα στο 2016. Τα ξαναθυμόμαστε ένα προς ένα και μερικά τα εγκαταλείπουμε οριστικά.

Κάντε κλικ εδώ για όλα τα best of του 2016. Λίστες, στιγμές, αναμνήσεις, απροσδόκητα trivia, κι όλα όσα ήταν σινεμά (και τηλεόραση) τη χρονιά που τελειώνει...

ben hur 607

«Μπεν-Χουρ» του Τιμούρ Μπεκμαμπέτοφ Κάτι στο γελοίο των κομμώσεων, κάτι στην αρματοδρομία που άφησε τα εφέ της να κατακλύσουν τη δράση, κάτι στο αδύναμο προφίλ του Τζακ Χιούστον σε σχέση μ' εκείνο εκεί, το αξέχαστο του Τσάρλτον Χέστον, έκαναν τον φετινό Μπεν Χουρ χλιαρό ως νερόβραστο. Ακόμα περισσότερο γιατί το σύγχρονο κοινό συνδέει το peplum με γραφικότητα και γιατί ο θρύλος του Μπεν Χουρ δε χρειάζεται φρεσκάρισμα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Μπεν-Χουρ».

Και μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2016: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς!

Ghostbusters 607

«Ghostbusters» του Πολ Φέιγκ Ποιος είπε ότι τα φαντάσματα τα κυνηγούν μόνο τ' αγόρια; Η φετινή ταινία έφερε τα κορίτσια στο προσκήνιο, όχι ως remake της ταινίας του 1984, αλλά ως γυναικεία εκδοχή των ηρώων και της βασικής πλοκής της, με χιούμορ και σκανταλιά. Το φάγαμε. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Ghostbusters».

magnificent seven 607

«Και οι 7 Ηταν Υπέροχοι» του Αντουάν Φουκουά Πιο ελαφρύ από την πρωτότυπη ταινία του Τζον Στέρτζες, ή την πηγή έμπνευσης του Ακίρα Κουροσάουα. Θεαματικό, κατά στιγμές έξτρα διασκεδαστικό, αλλά λιγότερο πολιτικό, λιγότερο αιχμηρό και νιχιλιστικό. Κρατάμε τον εξαιρετικό συνδυασμό στο ανδρικό καστ του. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Και οι 7 Ηταν Υπέροχοι».

The Jungle Book 607

«Το Βιβλίο της Ζούγκλας» του Τζον Φαβρό Οχι μεταφορά στην οθόνη του μυθιστορήματος του Ράντγιαρντ Κίπλινγκ, αλλά διασκευή της ταινίας κινουμένων σχεδίων της Disney, σε live action. Εντυπωσιακή στα ειδικά εφέ της, τρυφερή στην ψυχή της, μια πετυχημένη ανακαίνιση, παρότι πιο απολαυστικά θα ξαναδούμε την παλιά, παρά τη νέα ταινία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Βιβλίο της Ζούγκλας».

secret in their eyes 607

«Το Μυστικό στα Μάτια τους» του Μπίλι Ρέι Εχασε το σασπένς, έχασε την ένταση, έχασε και κάθε λογική στο styling και τα χτενίσματα των Αμερικανών πρωταγωνιστών αυτή η διασκευή του Αργεντίνικου θρίλερ του 2009, που ακόμα περισσότερο κι απ' την πρωτότυπη ταινία, ενισχύει την αυτοδικία ως λύση. Αχρείαστο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Μυστικό στα Μάτια τους».

The Bachelor 607

«The Bachelor» του Αντώνη Σωτηρόπουλου Το ελληνικό remake του «Hangover»... Α, δεν ήταν; ΟΚ, λάθος λίστα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «The Bachelor».

Διαβάστε ακόμη:

Κάντε κλικ εδώ για όλα τα best of του 2016. Λίστες, στιγμές, αναμνήσεις, απροσδόκητα trivia, κι όλα όσα ήταν σινεμά (και τηλεόραση) τη χρονιά που τελειώνει...

Και μην ξεχνάτε: Flix Top Ten 2016: Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς!