Buzz

H βιογραφία της Ανγκελα Μέρκελ, το κινηματογραφικό γεγονός του 2017 για την Ευρώπη

στα 10

Μια εταιρεία παραγωγής με βάση το Βερολίνο ετοιμάζει πυρετωδώς την κινηματογραφική βιογραφία της Ανγκελα Μέρκελ με σκοπό η εξοδός της στις αίθουσες να συμπέσει με τις εκλογές του 2017.

H βιογραφία της Ανγκελα Μέρκελ, το κινηματογραφικό γεγονός του 2017 για την Ευρώπη

Είναι η πιο ισχυρή γυναίκα της Ευρώπης και παραμένει αμφιλεγόμενη εντός και εκτός Γερμανίας, ιδανική περσόνα για μια κινηματογραφική ταινία που θα αποπειραθεί να αφηγηθεί τη ζωή της, την ανοδό της στην εξουσία και τις μικρές άγνωστες λεπτομέρειες της ιδιωτικής της ζωής, από την μέρα της γεννησής της το 1954, παιδί ενός πάστορα στο Αμβούργο, τις σπουδές της στη Φυσική, τον τίτλο της πρώτης γυναίκας καγκελαρίου στη Γερμανία και τα χιλιάδες πρωτοσέλιδα που την κρατάνε στην επικαιρότητα την τελευταία δεκαετία με αφορμή τη σκληρή στάση της για τη διατήρηση της οικονομικής ευρωστίας στην Γηραιά Ηπειρο.

Το σενάριο της ταινίας, στην οποιά θα πρωταγωνιστεί ένα διεθνές καστ, υπογράφει ο Ντερκ Κουρμπγιουβάιτ, δημοσιογράφος που έχει ήδη γράψει δύο βιβλία για την Καγκελάριο της Γερμανίας: «Ακολουθώ την πολιτική διαδρομή της Μέρκελ εδώ και πολλά χρόνια, με διάθεση κριτικής αλλά πάντα μαγεμένος. Είναι με διαφορά η πιο συναρπαστική πολιτικός των ημερών μας.»

Angela Merkel Child 607 Η Ανγκελα Μέρκελ σε ηλικία τριών ετών

«Είναι χαριτωμένη και γνωστή σε όλον τον πλανήτη», δηλώνει ο παραγωγός Βάλιντ Νακσαμπάντι. «Προκαλεί αντιδράσεις και ελέγχει τα πάντα. Ηρθε η στιγμή να κινηματογραφήσουμε τη ζωή της για ένα παγκόσμιο κοινό.»

Πρόθεση των δημιουργών της ατιτλοφόρητης ακόμη ταινίας είναι να βγει στις αίθουσες το 2017, όταν η Ανγκελα Μέρκελ θα διεκδικήσει για τέταρτη φορά την Καγκελαρία της Γερμανίας, ενώ αναρωτιόμαστε από τώρα ποιος θα είναι ο θαρραλέος διανομέας που θα φέρει την ταινία στις ελληνικές αίθουσες...

Διαβάστε ακόμη: