Buzz

Η νέα ταινία Στίβεν Σπίλμπεργκ - Τομ Χανκς έχει τίτλο και… Ανγκελα Μέρκελ

στα 10

Ως τώρα τη λέγαμε «η Ψυχροπολεμική ταινία του Σπίλμπεργκ». Τώρα το φιλμ έχει τίτλο που συνοδεύεται από ιστορική βαρύτητα.

Η νέα ταινία Στίβεν Σπίλμπεργκ - Τομ Χανκς έχει τίτλο και… Ανγκελα Μέρκελ

Η νέα ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, εκείνη που ως τώρα αποκαλούσαμε «η ατιτλοφόρητη Ψυχροπολεμική ταινία του Σπίλμπεργκ», ή, για λίγο, «St. James Place», απέκτησε επίσημο τίτλο. Το φιλμ θα λέγεται «Bridge of Spies». Η τοποθεσία είναι κάθε άλλο παρά τυχαία. Η «Γέφυρα των Κατασκόπων», από την οποία εμπνεύστηκε τον τίτλο του και το άλμπουμ των T’Pau του 1987, βρίσκεται στο Βερολίνο και σήμερα λέγεται Γέφυρα Γκλιένικε. Τα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου, ωστόσο, η γέφυρα αυτή, που συνέδεε το Δυτικό Βερολίνο με το Πότσνταμ, το κέντρο του Ανατολικού, αποτελούσε από το ’60 και μετά το σημείο ανταλλαγής κρατουμένων, μεταξύ των αμερικανικών και σοβιετικών μυστικών υπηρεσιών.

Διαβάστε ακόμη: Στίβεν Σπίλμπεργκ και Τζένιφερ Λόρενς πηγαίνουν Μέση Ανατολή

σπίλμπεργκ χανκς 607

Στην ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, «Bridge of Spies», ο Τομ Χανκς υποδύεται τον δικηγόρο Τζέιμς Ντόνοβαν, στον οποίο ανατέθηκε η πρώτη τέτοια ανταλλαγή και συγκεκριμένα η διαπραγμάτευση παράδοσης του πιλότου Φράνσις Γκάρι Πάουερς, όταν η Σοβιετική Ενωση κατέρριψε το αεροπλάνο του. Το σενάριο της ταινίας έγραψε αρχικά ο Ματ Τσάρμαν και στη συνέχεια επιμελήθηκαν οι Τζόελ και Ιθαν Κοέν. Γύρω από τον Τομ Χανκς πρωταγωνιστούν οι Μαρκ Ράιλανς, Εϊμι Ράιαν, Αλαν Αλντα και Ιβ Χιούσον και το σχέδιο είναι η ταινία να βγει στις αίθουσες στις 16 Οκτωβρίου του 2015. Οπως ανακοινώθηκε – και σε κανέναν δεν προκάλεσε έκπληξη – το σάουντρακ της ταινίας υπογράφει ο Τζον Γουίλιαμς, στην 27η, πια, συνεργασία του με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Διαβάστε ακόμη: Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ γιορτάζει τα γενέθλιά του με την πρώτη φωτό της νέας του ταινίας

Από τα γυρίσματα του «Bridge of Spies» πέρασε, φυσικά, πριν λίγο καιρό, η Καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ, επισημαίνοντας την ιστορική σημασία της Γέφυρας των Κατακόπων κι επωφελούμενη από μια ευκαιρία να φωτογραφηθεί με τον Τομ Χανκς και τον Στίβεν Σπίλμπεργκ! Δείτε την παρακάτω.

Δείτε ακόμα την πρώτη φωτογραφία από την ταινία που κυκλοφόρησε στις 19 Μαρτίου.

Διαβάστε ακόμη:

bridge of spies 607

bridge of spies 607