Buzz

Στίβεν Σπίλμπεργκ και Τζένιφερ Λόρενς πηγαίνουν Μέση Ανατολή

στα 10

Τα απομνημονεύματα της διάσημης φωτογράφου Λίνζεϊ Αντάριο θα οδηγήσουν στα προσεχή Οσκαρ τον Στίβεν Σπίλμπεργκ και την Τζένιφερ Λόρενς.

Στίβεν Σπίλμπεργκ και Τζένιφερ Λόρενς πηγαίνουν Μέση Ανατολή

Η Λίνζεϊ Αντάριο είναι η μια από τις ελάχιστες γυναίκες φωτογράφους - και τους ελάχιστους φωτογράφους κάθε φύλου - που δούλεψε σχεδόν αποκλειστικά στη Μέση Ανατολή, φέρνοντας στη Δύση πολυβραβευμένες εικόνες πολέμου, καταστροφής, ή μιας λίγο γνωστής καθημερινής ζωής. Η Αντάριο κάλυψε εκτεταμένα την πορεία του αφγανικού λαού, πριν και μετά την κυριαρχία των Ταλιμπάν, ήταν η Αμερικανίδα απεσταλμένη (για το National Geographic) στη χώρα κατά την επίθεση που ακολούθησε την 11η Σεπτεμβρίου, φωτογράφισε τα θύματα που πολέμου του Ιράκ, τη βία κατά των γυναικών στο Κονγκό, τον εμφύλιο της Λιβύης όπου και βρέθηκε όμηρος των δυνάμεων του Καντάφι. H Αντάριο εξέδωσε μόλις τα απομνημονεύματά της, στο βιβλίο «A Photographer's Life of Love and War» και, παρότι παραγωγοί και σκηνοθέτες σφάχτηκαν στην ποδιά της για να αποκτήσουν τα κινηματογραφικά δικαιώματα, το αχτύπητο δίδυμο Στίβεν Σπίλμπεργκ - Τζένιφερ Λόρενς φυσικά κέρδισαν στα σημεία, με παραγωγό τον Αντριου Λαζάρ (του «American Sniper») για τη Warner Bros.

Διαβάστε ακόμη: Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ γιορτάζει τα γενέθλιά του με την πρώτη φωτό της νέας του ταινίας

linsey addario 607 Η Λίνζεϊ Αντάριο

Το πρότζεκτ διεκδίκησαν τα μεγαλύτερα ονόματα του Χόλιγουντ, η Ρις Γουίδερσπουν (μετά την κριτική επιτυχία του «Wild»), ο Ντάρεν Αρονόφσκι με πρωταγωνίστρια τη Νάταλι Πόρτμαν, ο Τζορτζ Κλούνεϊ ως παραγωγός μαζί με τον Γκραντ Χέσλοβ, αλλά ο Σπίλμπεργκ μοιάζει να βρήκε την ταινία που θα τον οδηγήσει στα μονοπάτια της Μέσης Ανατολής (με μια δυνατή γυναικεία ιστορία ως αφορμή), κάτι που έψαχνε από την εποχή που συνδέθηκε ο ίδιος, ως σκηνοθέτης, με το «American Sniper». Η ταινία, φυσικά, θα χρειαστεί τουλάχιστον μια διετία για να γίνει, αφού πρώτα ο Σπίλμπεργκ θα ολοκληρώσει την (ακόμα) ατιτλοφόρητη Ψυχροπολεμική ταινία του με τον Τομ Χανκς, αλλά και το «The BFG», βασισμένο στο μυθιστόρημα του Ρόαλντ Νταλ.

Διαβάστε ακόμη: