Industry

Μετά το Νόμπελ, άλλη μια ευκαιρία να δείτε «Το Γεγονός» στο σινεμά

στα 10

Βασισμένη στο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα της βραβευμένης με Νόμπελ, πια, Ανί Ερνό, η ταινία της Οντρέ Ντιγουάν ήταν μια από τις καλύτερες της χρονιάς και ξαναβγαίνει στις αίθουσες.

Flix Team
Μετά το Νόμπελ, άλλη μια ευκαιρία να δείτε «Το Γεγονός» στο σινεμά

Η ταινία της Οντρέ Ντιγουάν, «Το Γεγονός», βραβευμένη με το Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας, βγήκε στις αίθουσες το καλοκαίρι που μας πέρασε από τη Rosebud.21 και όσοι την είδαν δεν θα την ξεχάσουν. Οσοι... δεν την είδαν, έχουν μια ακόμα ευκαιρία να βυθιστούν στο σύμπαν της στη μεγάλη οθόνη.

Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix για «Το Γεγονός»

Βασισμένη στο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα της Ανί Ερνό που τιμήθηκε, πριν λίγες μέρες, με Νόμπελ, «Το Γεγονός» ακολουθεί το χρονικό μιας (απαγορευμένης) έκτρωσης στη Γαλλία του '60 που βρίσκεται στο κέντρο μιας χαμηλότονης, μα συγκλονιστικής και δυστυχώς επίκαιρης ταινίας.

l evenement the happening

Η 23χρονη Αν, μια φοιτήτρια λογοτεχνίας ανακαλύπτει πως πάσχει «από εκείνη την ασθένεια που πλήττει μόνο γυναίκες και τις μεταμορφώνει σε νοικοκυρές». Η Αν είναι έγκυος και σε μια χώρα και μια εποχή που τιμωρεί την έκτρωση με ποινή φυλάκισης, οι επιλογές της είναι μετρημένες: είτε θα προχωρήσει με την εγκυμοσύνη της, κάτι που θα σημάνει το τέλος της φοιτητικής ζωής και της ελευθερίας της, είτε θα βρει έναν άλλο, παράνομο τρόπο για να την τερματίσει.

l evenement the happening

Με αφορμή τη νέα δημοσιότητα που έφερε η βράβευση της Ερνό, «Το Γεγονός» θα έχει ακόμα μία και μόνο ειδική προβολή, την Κυριακή, 16 Οκτωβρίου στις 19.45, στον κινηματογράφο Γαλαξίας 2, με εισιτήριο στην ειδική τιμώ των 5 ευρώ. Αυτή τη φορά, μην τη χάσετε.

Διαβάστε και δείτε περισσότερα για την ταινία εδώ και προετοιμαστείτε με τα παρακάτω: