Φεστιβάλ / Βραβεία

Αυλαία για το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κιμώλου

στα 10

Αυλαία και νέες δράσεις για το Φεστιβάλ της Κιμώλου.

Αυλαία για το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κιμώλου

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024 έπεσε η αυλαία του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου με την απονομή των βραβείων.

Η κριτική επιτροπή με πρόεδρο τον Luong Dinh Dung, σκηνοθέτη από το Βιετνάμ και πρώην σύμβουλο του Tallin Black Nights Festival και μέλη τον John Petrizzelli, σκηνοθέτη από την Βενεζουέλα και τον Karlos Alastruey, σκηνοθέτη και παραγωγό από την Ισπανία απένειμαν:

Το Χρυσό Δέντρο, το μεγάλο βραβείο του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου, στην ταινία από το Κιργιστάν «The Mountain Wagtail» του Μπεγκάλι Ναργκόζου και ειδική μνεία στην ταινία «Fiery Fox» του Ντμίτρι Σπίλενοκ από την Ρωσία.

Η ΕΡΤ τίμησε τους ανεξάρτητους Έλληνες κινηματογραφιστές, Αριστοτέλη Μεταξά και Αντώνη Καρτέζο με τα βραβεία της.

Επίσης παρουσιάστηκε ένα μικρό αφιέρωμα για τη ζωή και το έργο του σπουδαίου καλλιτέχνη Ανδρέα Μαριανού που πρόσφατα έφυγε από την ζωή, ο οποίος συμμετείχε στην ταινία «Invisible World» του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ, Μανουέλ ντε Κόκο, η οποία προβλήθηκε στο κλείσιμο του Φεστιβάλ παρουσία των συντελεστών της.

Το KIFF ανανέωσε το ραντεβού του για τον Ιούνιο του 2025.

aria

Ταυτόχρονα η ομάδα του Φεστιβάλ εγκαινίαασε και το 1st Aria Screenings - Kimolos International Film Festival, σειρά προβολών από τις 29 Ιουνίου μέχρι και την 1η Ιουλίου, μια συνεργασία των ARIA Hotels και της Glory Films με στόχο την ανάδειξη του πολιτισμού μέσω της τέχνης του κινηματογράφου.

Την διοργάνωση παρουσίασε η Κάτια Πανταζή, μέλος της ομάδας του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου και την πρεμιέρα προλόγισε ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Χάρης Ρώμας. Το κοινό υποδέχτηκε ο Αλέξανδρος Αλεξάτος, υπεύθυνος Marketing των Aria Hotels , μέλος της οργανωτικής ομάδας της δράσης. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης προβλήθηκαν τρεις ταινίες πρόσφατης παραγωγής (το «Στη Φωτιά» του Τραν Αν Χουνγκ, το «75 Μέρες» του Μ. Α. Ρομέρο και το «Κάποια Μέρα θα Πούμε τα Πάντα ο Ενας στον Άλλον» της Εμιλι Ατέφ) σε συνεργασία με την Rosebud.21, το KIFF και το Athens International Food Film Festival.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κιμώλου στο επίσημο site του και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.