Buzz

Μετά από 50 χρόνια, βρέθηκε το φόρεμα της Τζούντι Γκάρλαντ από τον «Μάγο του Οζ»

στα 10

Το θεωρούσαν ότι είχε κλαπεί, αλλά το ανακάλυψαν τυχαία σε μία σακούλα σκουπιδιών....

Flix Team
Μετά από 50 χρόνια, βρέθηκε το φόρεμα της Τζούντι Γκάρλαντ από τον «Μάγο του Οζ»

Κανείς δεν μπορεί να σκεφτεί την Ντόροθι από τον «Μάγο του Οζ», χωρίς το εμβληματικό της γαλάζιο καρό φόρεμα. Κι όμως, για 49 χρόνια, το φόρεμα έλειπε από τα υπόλοιπα memorabilia της κλασικής ταινίας.

Οι παραγωγοί της ταινίας το είχαν χαρίσει στο Catholic University of America το 1972, αλλά μετά από μερικούς μήνες χάθηκε από τις αποθήκες τους. Θεώρησαν ότι είχε κλαπεί.

Μέχρι πριν λίγους μήνες.

Θυμηθείτε κι αυτό: Πόσο θα δίνατε για τα κόκκινα γοβάκια της «Ντόροθι» που θα σας οδηγήσουν στο «Μάγο του Οζ»;

Judy garlands dress

Ο Ματ Ρίπα, ο νέος οργανωτικός διευθυντής του πανεπιστημίου, ανακάλυψε μία μαύρη σακούλα σκουπιδιών, στο πάνω μέρος μιας ντουλάπας. Την άνοιξε και μέσα βρήκε το φόρεμα.

Ο Ράιν Λίτελμαν, ειδικός εκτιμητής, επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για το αυθεντικό φόρεμα: υπάρχει η κρυφή εσωτερική τσέπη που η Τζούντι Γκάρλαντ φύλαγε το μαντήλι της, η ετικέτα με το όνομά της και τα ειδικά πενσάκια στις τιράντες που το κρατούσαν σταθερό στην μπλούζα της - λεπτομέρειες που μόνο οι ενδυματολόγοι της ταινίας είχαν καταγράψει και γνώριζαν.

Judy garlands dress 2

Το φόρεμα θα αποκατασταθεί λοιπόν στη συλλογή του πανεπιστημίου στον ειδικό εκθεσιακό του χώρο για τις μελλοντικές γενιές φοιτητών και επισκεπτών.

Να σημειώσουμε ότι δεν ήταν φυσικά το μοναδικό φόρεμα που είχε ραφτεί για τα γυρίσματα της ταινίας του 1939. Υπήρχε ένα ακόμα που πωλήθηκε σε πλειστηριασμό για 1 εκατομμύριο δολάρια.

Θυμηθείτε κι αυτό: Oscars 2014: Λάιζα Μινέλι & τα υπόλοιπα παιδιά της Τζούντι Γκάρλαντ επί σκηνής!