Industry

Νέες εγκρίσεις για το Ταμείο Συμπαραγωγών μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας

στα 10

Στη δεύτερη του συνεδρίαση, το Ταμείο Συμπαραγωγών μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας, αποφάσισε τη χρηματοδότηση πέντε νέων σχεδίων ταινιών.

Flix Team
Νέες εγκρίσεις για το Ταμείο Συμπαραγωγών μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας
Εικαστικό από το «Cosmic Candy» της Ρηνιώς Δραγασάκη (προηγούμενος τίτλος: «Girl Next Door»)

Το Ταμείο Συμπαραγωγών μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας παραμένει - εν μέσω κρίσης και ευρωσκεπτικισμού - ένα από τα προγράμματα που συνεχίζει απρόσκοπτα να στηρίζει το ελληνικό σινεμά και τη διεθνή του εικόνα.

Μετά την πρώτη του συνεδρίαση που έγινε το Νοέμβριο του 2014 στη Θεσσαλονίκη και στην οποία εγκρίθηκαν τα παρθενικά σχέδια του Ταμείου (διαβάστε εδώ αναλυτικά), η δεύτερη συνεδρίαση του Ταμείου έγινε αυτή τη φορά στην Αθήνα στις 22 Ιουνίου και από αυτήν προέκυψε η έγκριση πέντε κινηματογραφικών σχεδίων - συμπαραγωγών Γαλλίας και Ελλάδας.

Τα σχέδια που εγκρίθηκαν είναι τα εξής:

  • Στην Ηλικία μου Κρύβομαι Ακόμα για να Καπνίσω της Ραϊάνα Ομπερμέγιερ (Eλληνική εταιρεία παραγωγής Blonde S.A.- Γαλλική εταιρεία παραγωγής KG Productions)
  • Θα Περάσω τα Σύνορα Αύριο της Σεπιντέχ Φαρσί (Ελληνική εταιρεία παραγωγής Pan Entertainment S.A. - Γαλλική εταιρεία παραγωγής Cine-Sud Promotion)
  • Virus του Αγγελου Φραντζή (Ελληνική εταιρεία παραγωγής Οι Κήποι ΑΜΚΕ - Γαλλική εταιρεία παραγωγής Mezzanine Films)
  • Cosmic Candy της Ρηνιώς Δραγασάκη (Ελληνική εταιρεία παραγωγής Blonde S.A. - Γαλλική εταιρεία παραγωγής Agat Films)
  • Η Τελευταία Παραλία του Θάνου Αναστόπουλου (ντοκιμαντέρ) (Ελληνική εταιρεία παραγωγής Φαντασία Οπτικοακουστική Ε.Π.Ε. - Γαλλική εταιρεία παραγωγής Arizona Productions)

Ανάμεσα στα σχέδια που εγκρίθηκαν συναντάμε την ήδη πολυσυζητημένη ταινία σε παραγωγή από τη γαλλική πλευρά της συζύγου του Κώστα Γαβρά, Μισέλ Γαβράς «Στην Ηλικία μου Κρύβομαι Ακόμα για να Καπνίσω της Ραϊάνα Ομπερμέγιερ» που ξεκινάει γυρίσματα στο Μπεή Χαμάμ στη Θεσσαλονίκη και αφηγείται μια ημέρα στο χαμάμ μιας ομάδας Αλγερινών γυναικών (η ταινία χρηματοδοτήθηκε πριν από λίγες ημέρες και από το πρόγραμμα Eurimages), το «Virus» του Αγγελου Φραντζή, πέμπτη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη του «To Ονειρο του Σκύλου» και «Μέσα στο Δάσος», ο οποίος μόλις ολοκλήρωσε την τελευταία του ταινία «Σύμπτωμα», το «Cosmic Candy», ντεμπούτο της Ρηνιώς Δραγασάκη σε σενάριο της Κατερίνας Κακλαμάνη και την επιστροφή του Θάνου Αναστόπουλου μετά την «Κόρη» με ένα ντοκιμαντέρ.

Διαβάστε ακόμη: