Επίσημη έναρξη για το Ταμείο Υποστήριξης Συμπαραγωγής Ελληνογαλλικών Κινηματογραφικών Εργων

INDUSTRY 20 JUN 2014  /  Flix Team

Από σήμερα 20 Ιουνίου οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να υποβάλλουν σχέδια συμπαραγωγής ελληνογαλλικών κινηματογραφικών έργων, σε εφαρμογή της συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και του Εθνικού Κέντρου Κινηματογράφου και Κινούμενης Εικόνας της Γαλλίας.

Φρεντερίκ Μπρεντίν, Γενική Διευθύντρια του CNC και Γρηγόρης Καραντινάκης, Γενικός Διευθυντής του Ε.Κ.Κ

Η συνεργασία μεταξύ του Γαλλικού Κέντρου Κινηματογράφου (CNC) και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου για τη δημιουργία ενός χρηματοδοτικού μηχανισμού υποστήριξης (διμερούς Ταμείου) συμπαραγωγών μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας με χρονικό διάστημα λειτουργίας τριών ετών, υπεγράφη στις 19 Μαΐου, κατά τη διάρκεια του 67ου Φεστιβάλ Καννών, επικυρώνοντας με αυτόν το τρόπο το προσύμφωνο που είχε υπογραφεί στα πλαίσια του Forum de Challiot τον Απρίλιο του 2014.

Διαβάστε ακόμη: Ελληνικό και Γαλλικό Κέντρο Κινηματογράφου υπογράφουν συμφωνία για το μέλλον του ελληνικού σινεμά

Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο Τύπου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, από τις 20 Ιουνίου οι Ελληνες παραγωγοί μπορούν να υποβάλλουν σχέδια συμπαραγωγής ελληνoγαλλικών κινηματογραφικών έργων

Από τις 20 Ιουνίου ξεκινάει η υποβολή σχεδίων για χρηματοδότηση στο πλαίσιο του Ταμείου υποστήριξης συμπαραγωγής ελληνογαλλικών κινηματογραφικών έργων που συστάθηκε με τη συμφωνία που υπεγράφη στις 19 Μαΐου 2014 στις Κάννες μεταξύ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.) και του Εθνικού Κέντρου Κινηματογράφου και Κινούμενης Εικόνας της Γαλλίας (CNC).

Το Ταμείο, η διάρκεια του οποίου θα είναι τριετής, έχει σκοπό την ενίσχυση έργων ελληνογαλλικής συμπαραγωγής.

Από τις πιο σημαντικές προϋποθέσεις για την υποβολή σχεδίων προς χρηματοδότηση από το Ταμείο είναι τα σχέδια για κινηματογραφικά έργα, ανεξάρτητα από το είδος τους (μυθοπλασία, κινούμενα σχέδια, ντοκιμαντέρ), να έχουν διάρκεια ίση ή μεγαλύτερη των 60 λεπτών και να συμμετέχει σε αυτά μια τουλάχιστον εταιρεία παραγωγής με έδρα την Ελλάδα και μια τουλάχιστον εταιρεία παραγωγής με έδρα τη Γαλλία. Τα σχέδια θα εξετάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ε.Κ.Κ. και του CNC και όσα κρίνονται επιλέξιμα, θα υποβάλλονται για καλλιτεχνική γνωμοδότηση στην εξαμελή ελληνογαλλική επιτροπή υποστήριξης της συμπαραγωγής. Το ανώτατο ποσό χρηματοδότησης ανά σχέδιο έχει οριστεί στα 500.000€.

Ο φάκελος πρέπει να αποσταλεί ηλεκτρονικά σε δύο αντίτυπα από τις 20 Ιουνίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2014 μέσω δύο ξεχωριστών e-mail: το ένα στην ελληνική και το άλλο στη γαλλική γλώσσα στις ακόλουθες διευθύνσεις:

  • Για το Ε.Κ.Κ. (στην ελληνική γλώσσα): info@gfc.gr
  • Για το CNC (στη γαλλική γλώσσα): ACFG@cnc.fr

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο φακέλου υποψηφιότητας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται εργάσιμες μέρες και ώρες στη Διεύθυνση Ανάπτυξης και Παραγωγής του Ε.Κ.Κ. (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 7, Αθήνα)

Διεύθυνση Ανάπτυξης και Παραγωγής κ. Γιάννης Ηλιόπουλος Τηλ. 210 3678501 Email see@gfc.gr

Διαβάστε ακόμη:

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.