Ποινική δίωξη κατά του Ζεράρ Ντεπαρντιέ για βιασμό και σεξουαλική επίθεση

BUZZ 23 FEB  /  Flix Team

Ποινική δίωξη σε βάρος του Ζεράρ Ντεπαρντιέ ασκήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου, για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις, πράξεις που φέρεται να διέπραξε το καλοκαίρι του 2018 σε βάρος μιας νεαρής ηθοποιού.

Ποινική δίωξη σε βάρος του Ζεράρ Ντεπαρντιέ ασκήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου, για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις, πράξεις που φέρεται να διέπραξε το καλοκαίρι του 2018 σε βάρος μιας νεαρής ηθοποιού.

Το περιστατικό φέρεται ότι έγινε στο Παρίσι τον Αύγουστο του 2018. Παρά την αρχική απόρριψη των καταγγελιών, η έρευνα άνοιξε ξανά, όπως ανέφεραν πέρυσι εισαγγελείς της γαλλικής πρωτεύουσας, οδηγώντας στην απαγγελία κατηγοριών κατά του Ζεράρ Ντεπαρντιέ. Η προκαταρκτική έρευνα άριχε στις 27 Αυγούστου του 2019, όταν η νεαρή γυναίκα προχώρησε σε καταγγελία για βιασμό και σεξουαλική επίθεση κατά του ηθοποιού.

Η μήνυση οδηγήθηκε στις αρμόδιες αρχές του Παρισιού, ωστόσο η υπόθεση έκλεισε μετά από εννέα μήνες στις αρχές του 2019, καθώς οι ερευνητές απέτυχαν να συγκεντρώσουν αρκετά αποδεικτικά στοιχεία που θα τους επέτρεπαν να ασκήσουν επίσημες καταγγελίες.

Ο δικηγόρος του ηθοποιού Ερβέ Τεμίμ, σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, εξέφρασε τη λύπη του που αυτές οι πληροφορίες είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ο Ντεπαρντιέ, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, «αμφισβητεί πλήρως τα γεγονότα που του προσάπτονται», ανέφερε ο δικηγόρος του. «Οι κατηγορίες εναντίον του κ. Ντεπαρντιέ απαγγέλθηκαν τον Δεκέμβριο του 2020, πληροφορία που παρέμεινε μυστική από τότε, σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία. Η πληροφορία αυτή κατέστη δημόσια χθες, κάτι που είναι λυπηρό», ανέφερε ο δικηγόρος του σε δήλωση που εστάλη στο πρακτορείο Reuters. «Ο κ. Ντεπαρντιέ είναι και παραμένει αθώος. Αμφισβητεί σθεναρά τις κατηγορίες σε βάρος του. Η έρευνα πρέπει να συνεχιστεί με ηρεμία, μυστικότητα και σεβασμό για το τεκμήριο αθωότητας του κ. Ντεπαρντιέ.»

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.