Buzz

Οι «Gates of Hades», η Theodora Greece και άλλα... ελληνοαμερικάνικα!

στα 10

Κάτι ανάμεσα σε low budget ταινία τρόμου και σε ένα κιτς συνονθύλευμα μυθολογίας και (τέως) βασιλικών διαστάσεων, το «Gates of Hades» του Φραντσέσκο Βιτάλι ξεκινάει γυρίσματα στην Ελλάδα το Σεπτέμβρη.

Οι «Gates of Hades», η Theodora Greece και άλλα... ελληνοαμερικάνικα!

Εξι Αμερικανοί φίλοι, επισκέπτονται την Ελλάδα, για τα γυρίσματα ενός ντοκιμαντέρ με θέμα την Ελληνική Μυθολογία. Κατά την διάρκεια της παραμονής τους σε ένα παραδοσιακό ξενοδοχείο της περιοχής ανακαλύπτουν ένα βιβλίο που θα τους αλλάξει την ζωή. Το δάσος και το ποτάμι, κρύβουν πολλούς κινδύνους και κρυμμένα μυστικά που οι έξι επίδοξοι ντοκιμαντερίστες δεν έχουν κάν φανταστεί...

Αυτή είναι η επίσημη υπόθεση του «Gates of Hades», της αμερικάνικης ταινίας που μάλλον πρέπει να δούμε για να πιστέψουμε, αφού το επίσημο δελτίο Τύπου που ανακοινώνει την έναρξη των γυρισμάτων της σε πανέμορφα τοπία της Ελλάδας, σε περιοχές που θα ανακοινωθούν σύντομα δεν είναι καθόλου φειδωλό σε εκπλήξεις και αναπάντεχες κινηματογραφικές συναντήσεις.

Gates of Hades 607

Σκηνοθετής της ταινίας θα είναι ο Φραντσέσκο Βιτάλι (αριστέρα στη φωτό), πιο γνωστός τα τελευταία χρόνια από τη διοργάνωση στην Ελλάδα του 48FHP, ενός διαδραστικού φεστιβάλ στο οποίο οι συμμετέχοντες καλούνταν να ολοκληρώσουν μια ταινία μέσα σε 48 ώρες. Το βιογραφικό του είναι επιδεικτικά πλούσιο (ανάμεσα στα πολλά και η φιλική και επαγγελματική του σχέση με την Ιβάνα Τραμπ), αν και το φιλμ θα είναι η πρώτη του σκηνοθετική μεγάλου μήκους απόπειρα, σε παραγωγή της εταιρίας του 48 Project Inc. και του συνεργάτη του, Κρις Σιαμέτη (δεξιά στη φωτό).

Οπως αναφέρει η παραγωγή "Οι Πύλες του Αδη" είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ 90 λεπτών, μια ταινία περιπέτειας και αγωνίας εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία και την ιστορία αγάπης μεταξύ του Αδη και της Περσεφόνης. Το βάρος, βέβαια της προώθησης της ταινίας πέφτει στην πρωταγωνίστρια που δεν είναι άλλη από την κόρη του Τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, Θεοδώρα, η οποία προσπαθεί να κάνει καριέρα στο Χόλιγουντ έχοντας αλλάξει το επώνυμό της από Γλίξμπουργκ σε Greece!

Gates of Hades 607

Και κάθε συζήτηση θα μπορούσε να τελειώσει εκεί (αν και μην εκπλαγείτε πως για πολλούς Ελληνες αυτό το Γκρις σημαίνει ότι η Θεοδώρα ενεργεί ως πρέσβειρα της χώρας - γράφτηκε σε μεγάλη ελληνική εφημερίδα - χωρίς φυσικά να της το ζητήσει κανείς), αν το δελτίο Τύπου δεν παρέμενε γλαφυρότατο:

Στον ρόλο της Ελενας, μιας σικάτης μποέμ Βρετανίδας που συντροφεύει τους έξι Αμερικανούς φίλους της, θα δούμε την Πριγκίπισσα Θεοδώρα.

“Είναι η πρώτη φορά που κάνω ταινία στην Ελλάδα και είμαι πολύ ενθουσιασμένη. Είναι η πατρίδα του πατέρα μου και δική μου πατρίδα. Hταν ένα όνειρο ζωής γιατί θα δω μέρη της ελληνικής επικράτειας που δεν είχα ποτέ άλλοτε την ευκαιρία να επισκεφθώ”, λέει η πριγκίπισσα Θεοδώρα με ενθουσιασμό και συνεχίζει… “Στην ταινία πρωταγωνιστούν διακεκριμένοι ηθοποιοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό και νιώθω ιδιαίτερα τυχερή που θα συνεργασθώ μαζί τους. Ελπίζω να μου δοθεί και η ευκαιρία να παίξω και θέατρο στην Ελλάδα σύντομα. Η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου”.

Οι διακεκριμένοι ηθοποιοί είναι ο Μάνος Γαβράς στο ρόλο του Αδη, η Ασλι Μόργκαν στο ρόλο της Περσεφόνης και η Βάσια Παναγοπούλου που μετά από σημαντικές συμμετοχές στον κινηματογράφο (Θόδωρος Αγγελόπουλος, Μελισσοκόμος) επιστρέφει στο σινεμά στο ρόλο της Θεάς Δήμητρας.

Αν αναρωτιέστε για το ταλέντο της Theodora Greece, εδώ το demo reel που βρήκαμε στη σελίδα της στο IMDB:


Στην επίσημη σελίδα της ταινίας στο ιντερνετ, μαθαίνουμε επίσης πως η ταινία ζητάει τη συμβολή σας για να γίνει πραγματικότητα, έχοντας συμπληρώσει μόλις 100.000 δολάρια από τα 500.000 που ζητάει συνολικά. Στα παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τον σκηνοθέτη, παραγωγό και την... Θεοδώρα Γκρις να μιλούν στην κάμερα για την ταινία.



Ανυπομονούμε να μάθουμε τις... πανέμορφες τοποθεσίες στις οποίες θα γυριστεί η ταινία και ευελπιστούμε να μην είναι αυτές οι ξένες παραγωγές στην Ελλάδα για τις οποίες γίνεται τόσος λόγος τελευταία. Εντάξει, δεν μας έκατσε ο «Jason Bourne», αλλά αρκεί μια «Theodora Greece» για να χρυσώσει το χάπι;

Gates of Hades Poster 607

Διαβάστε ακόμη: